Hasan Erdem'den Leven Kızıl'a veryansın!
Futbol0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Hasan Erdem'den Leven Kızıl'a veryansın!
-
04-10-2019, 20:38:29Bursaspor eski yonetim kurulu uyesi ve başkan adaylarından Hasan Erdem, kulupten 50 bin dolarlık alacağına karşılık avukatları aracılığıyla cıkarttığı haciz kararıyla ilgili, ''Benim alacağımı da temlik altına alsınlar, derhal haciz işlemine son vereceğime soz veriyorum'' dedi.. Erdem, yaptığı yazılı acıklamada, 2005-2006 sezonunda Levent Kızıl ile beraber yonetime geldiğini, o donemde Bursaspor'u şampiyon yaparak yeniden Turkcell Super Lig'e taşıdıklarını hatırlattı. Bursaspor tarihinde yaşanmamış ilkleri yaşadıklarını, Bursaspor'un sportif başarısının yanı sıra mali yapısının da bir sisteme oturtulması ve kurumsal bir yapıya kavuşturulması duşuncesi ile bazı girişimlerde bulunduğunu kaydeden Erdem, o nedenle Levent Kızıl ile de ilişkilerinin bozulduğunu bildirdi. Erdem, Levent Kızıl'ın ikinci donem aday olduğunda kendisini listesine almadığını ifade ederek, ''Cunku biz o donemde Bursaspor adına adeta dilenci olduk. Her kesimden katkı sağladık, kent birlikteliği sağladık. Ancak topladığımız paraları savurmamamız, tasarruf politikaları geliştirmemiz gerekiyordu. Ben hep bunları savundum. Ama maalesef 10 trilyon lira ile bitireceğimiz bir yarışı biz 20 trilyon lira ile bitirdik. Bunun hesabını sorduğumuzda da suclu olarak gorulduk'' dedi. Levent Kızıl'ın kendisi dışındaki tum yoneticilerin alacaklarına temlik koyduğunu, sadece kendisinin alacağına temlik koymayı kabul etmediğini anlatan Erdem, acıklamasında şu goruşlere yer verdi: ''Bana uvey evlat muamelesi yapılmıştır. Daha sonraki ısrarlarım sonucunda elime helvacı kağıdı gibi bir alacak senedini kerhen vermiştir. Sayın Levent Kızıl bu senedi imzalarken, tahsil edilemeyeceğini cok iyi biliyordu. Bugun Bursaspor'da yoneticilik yapmış tum yoneticilerin alacaklarına temlik garantisi verilirken, neden bana helvacı kağıdı verilmiştir? 'Bursaspor'un kaynaklarını pervasızca israf etmeyin, har vurup harman savurmayın' dediğim icin benim alacağım temlik edilmemiştir. Benim alacağımı da temlik altına alsınlar, derhal haciz işlemine son vereceğime soz veriyorum. Cunku temlik, haciz işleminden daha oncelikli bir uygulamadır. Tum yoneticiler, temliklerden dolayı federasyon gelirlerinden cok rahat bir şekilde avukat parası odemeden oturdukları yerden alacaklarını tahsil ediyorlar. Ama ben, Sayın Levent Kızıl yuzunden ve ondan sonra gelen yonetimler yuzunden temlik koyduramadım.'' Erdem, kendisi hakkında gazetelerde yayınlanan haberlerle ilgili olarak da ''Aynı uzuntu ve duyguları ben de onlarla paylaşıyorum. Bize bugunleri yaşatanları, Bursaspor'u borc yuku altında bırakanları, yanlış yonetim ve ihmaller sonucunda 9 milyon dolar kulubu tazminat odemeye mahkum edenleri, kendi yanlışları yuzunden borca suruklenen kulubumuzu temlik adı altında haczedenleri esefle kınıyorum'' şeklinde konuştu. Ceşitli donemlerde genel kurullar oncesi başkanlığa adaylığını koyan, Levent Kızıl başkanlığındaki yonetim kurulunda Dış İlişkiler Sorumlusu olarak gorev yapan Hasan Erdem, 50 bin dolarlık alacağına karşılık, yeşil-beyazlı kulubun iki banka hesabındaki 355 YTL ile Bursaspor Katlı Otoparkı'nın kasasındaki 370 YTL'ye el koymuştu. __________________