Kayserispor Menajeri Suleyman Hurma, yeni sezon oncesi onemli acıklamalarda bulundu. Hurma, takımın hedefleri dışında Bobo, Jaja ve kendisi hakkında net konuştu.
CİDDİ BİR TACİZ ALTINDAYIZ BEYAZ TV muhabiri Ertan Suzgun'e konuşan ve her sezon başı ciddi bir taciz altında kaldıklarını soyleyen Hurma sozlerine şoyle devam etti. ‘’Sadece hocamız değil, doktorumuz Dubai’ye, 2 fizyoterapistimiz uc buyukler tarafından transfer edildi. 2 masorumuz uc buyuklere gitti. Ertuğrul hoca Beşiktaş’a Tolunay hoca Trabzonspor’a gitmişti. Sezon başı da 7 oyuncumuza yazılı teklif aldık. Amacımız Avrupa Kupaları’nda yer almak icin iyi bir sıralamada olmak. Kağıt uzerinde favori olmak cok guc. Bizim acımızdan inşallah iyi bir yıl olur’’. JAJA GİBİ SORUNLU OYUNCU VARSA ONU DA ALABİLİRİM Jaja icin gecen yıl devre arasında da bir girişimlerinin olduğuna vurgu yapan Hurma, ‘’Jaja benim beğendiğim ve takdir ettiğim bir oyuncu. Turkiye’de olumsuz şeylerle anılsa bile iyi bir profesyonel. Ulkemizdeki son sezonunda 16 gol attı. Orta alanda oynayan ve bu performansı gosteren sorunlu oyuncu varsa onu da alabilirim. Takımımıza ve kulubumuze adapte olacağını duşunuyoruz. Buyuk katkı bekliyoruz’’ diye konuştu. BURAK’I ALMAK İŞLETME BAŞARISI DEĞİLDİR Kulubun transfer politikası hakkında da konuşan Hurma, ‘’Biz oyuncuları satmak icin almıyoruz, hazır oyuncuları alma imkanımız olmadığından umut beslenebilecek oyunculara yoneldim. Ben ne olduğu belli olan oyuncuyu transfer etmem. Bunun icin beceriye ihtiyac yoktur. Paranız varsa gider alırsınız. Burak’ı ya da Umut’u alma işletme başarısı değil ekonomik guctur. Her cıkardığımız oyuncuya talipler cıkınca işiniz de zorlaşıyor" ifadelerini kullandı. SEFA İCİN BEŞİKTAŞ’I REDDETTİK Beşiktaş başkanı Fikret Orman’ın Sefa Yılmaz icin bizzat aradığını soyleyen Hurma, ‘’Biz oyuncumuzu vermeme taraftarı olduğumuzu ilettik. Onlar da cok anlayışla ve hoşgoruyle karşılayıp ilgiyi bıraktı’’ dedi. UC BUYUKLERDE OLURSAM HEDEF AVRUPA ŞAMPİYONU OLUR Uzun yıllardır istikrarlı bir şekilde gorevini surduren Hurma, istikrar icin de, ‘’Ben yuvarlanmayı sevmem. Yuvarlanan taş yosun tutmaz sozune de cok inanırım. Hayatım boyunca hep iş yapmaya calıştım. Eğer bir gun bir yerede gideceksem oranın beklentisine gore bir iş cıkarmam gerek. Yarın uc buyuklerden birinde calışacaksam o kulubun hedefi lig şampiyonluğu olamaz. O kulubun hedefi Avrupa Şampiyonu olmaktır. Porto gibi 400-500 milyon Euro satış yapmayı becerebilmektir’’ diye konuştu. BU YIL OYUNCU SATMAMA KARARI ALDIK Bu sezon oyuncularını satmama kararı aldıklarını soyleyen Hurma, ‘’Her sezon başı birileri bizim bobreklerimizi, ciğerimizi, kalbimizi alıyor. Onları tekrar tamir edip yaşamda var olmak kolay değil. Biz oyuncularımızı satmak istemiyoruz. Bobo icin cok taciz altında kaldık ama vermedik. Şanssız bir sakatlık yaşadı. 3 ay sahalardan uzak kalacak. Kendisi ile olan goruşmelerimizde, ‘’Bir an once iyileşip gectiğimiz yıl olduğu gibi bu sezon da takıma ust duzey katkı vereceğine dair soz verdi’’ dedi. YABANCI UYGULAMASI BUYUK KULUPLERİ KORUYOR Suleyman Hurma, "Kayserispor ne zaman istediğinde Burak Yılmaz ve Selcuk İnan gibi kaliteli oyuncuları alabilecek?" sorusuna ise ‘’Bu durum butce konusu. Dunyanın her yerinde ekonomik olarak guclu olanlar ekonomik olarak gucsuz olanların elinde iyi şeyleri alır. Bu kulupleri kısa vadede gecmemiz imkansız. Kendi şehrimizde bile uc buyuklerin taraftar sayısı bizim taraftar sayımızdan daha fazla. Bugunku yasalarla mumkun değil. Yabancı oyuncusu sayısı serbest olsa kendi becerilerimizle iyi yabancılar bulup şampiyonluklar yaşama durumu olabilir. Yabancı sayısı buyuk kulupleri koruyor. Yabancı uygulamasına karşı bir takımız. Biz kısıtlamalara karşıyız" diye cevap verdi. ALTYAPI SPOR POLİTİKASIYLA ALAKALI Altyapı konusunda ciddi sıkıntıların olduğunu soyleyen Hurma, ‘’Altyapı kuluplerin yapabileceği bir iş değildir. Ulkenin spor politikasıyla ilgili bir iştir. Cocuklarımızın futbol oynayabildiği yerleri coğaltmamız gerek ki daha fazla sporcu icinden sporcu secelim. Onları Avrupalı ulkelerde yetişen futbolcularla rekabet edebilecek şekilde yetiştirmeliyiz" dedi. KADROMUZU KORUYABİLSEK ŞAMPİYON OLABİLİRİZ Hurma, ‘’Bursaspor’un şampiyonluğunu saygıyla karşılıyorum, değer de veriyorum. Ama onların şampiyonluk icin uyguladıkları yolla benim kulup başarısı icin uyguladığım yol bir değil. Bir daha şampiyon olabilirler mi bilmiyorum. Bizim şampiyon olmamız icin bobreklerimizi, kalbimizi, ciğerimizi korumamız gerek. Son yıllarda kaybedilen oyuncuları korumayı becerebilseydik şampiyon olabilirdik’’ dedi. YAŞI OLAN OYUNCUYA 5 MİLYON EURO VERMEM Geriye donuşum olmayacak oyuncuya asla buyuk paralar vermem diye konuşan Hurma, ‘’Benim elimde 5 milyon Euro butce olursa 31 yaşındaki oyuncuyu transfer etmem. Gider 21-22 yaşındaki oyuncuyu alırım. Cunku oyuncunun geriye donuşumunu veya 10 yıl oynayabileceğini duşunmek zorundayım. Turkiye’deki takımların coğu batmış durumda. Asıl neden transferlerdeki yanlışlar. Surekli verip surekli harcarsanız butceniz acıklar verir’’ dedi. ajansspor __________________