Goztepe’nin yeni teknik direktoru Yılmaz Vural, taraftarlardan sabır beklediğini ifade ederek, kalan 9 macı da kazanıp Super Lig’e cıkma hedefinde olduklarını acıkladı. Goztepe Başkanı Mehmet Sepil ise teknik adam konusunda istikrarı yakalayamadıklarından yakındı. TFF 1. Lig'de aldığı kotu sonucların ardından gorevi bırakan Okan Buruk'tan sonra Goztepe'de teknik direktorluk gorevini devralan Yılmaz Vural, kulup başkanı Mehmet Sepil ile birlikte basın toplantısı duzenledi. Goztepe Adnan Suvari Tesisleri'nde duzenlenen toplantıda hayal ettiği istikrarı bir turlu yakalayamadığını soyleyen Başkan Mehmet Sepil, "Goztepe'de 3. yılımı dolduruyorum. Yılmaz Vural benim calıştığım 4. teknik adam oldu. Surekli değişim yapmak elbette iyi bir şey değil. Ama maalesef futbol başarıya endeksli. O nedenle birisiyle uzun sureli calışma prensibini hayata geciremedik. Hedeflediğimiz yere gelemeyince mecburen, istemeye istemeye teknik adam değiştiriyoruz" dedi. "Yılmaz hocamız cok başarılı olsun ki onunla surekli beraber calışalım" diyen Başkan Sepil, "Ben kendisinin takımımızı layık olduğu yere getireceğine kesinlikle inanıyorum" acıklamasında bulundu. Vural: "Halil, Tayfur ve Jahovic hic bir takımda yok" TFF 1. Lig'deki en iyi hucum oyuncularının kendilerinde olduğunu iddia eden Goztepe Teknik Direktoru Yılmaz Vural, "Halil, Tayfur ve Jahovic gibi uclu hicbir takımda yok. Başka takımlarda gorev yaparken Halil ve Tayfur'un kesinlikle transfer edilmesi raporunu verdim. Ayrıca orta saha oyuncumuz Segbefia'yı da cok istedim. Şimdi bu futbolcuların olduğu takımdayım. Boyle kaliteli bir kadro ile calışmak benim icin de buyuk şans" ifadelerini kullandı. Taraftarlardan sabır isteği Futbolcuların 3 mac ust uste alınan yenilgilerin ardından psikolojilerinin bozulduğunu ifade eden tecrubeli teknik adam, "Aslında ben futbolcuların boyle bir problem yaşamasını anlamıyorum. Futbolcunun psikolojisi bozulmaz. Hele ki Goztepe gibi kurumsal, ekonomisi iyi olan bir kulupte oyuncu boyle sorunları bahane edemez. Uc cocuk okutan madenci babanın sorunları olur, futbolcuların değil. Boyle bir garipliği kabul edemem" dedi. Taraftardan sabır isteyen Vural, "Bizleri desteklemekten vazgecmesinler. Seyircimiz de ani tepkiler vererek takımın motivasyonunu duşurmesin" diye konuştu. "9 macı da kazanmak istiyoruz" Ligde kalan 9 macta hepsini kazanmak istediklerini kaydeden Vural, "Gucler dengesinde sonuncu ile 1. arasında fark yok. Biz 9 macı kazanacak şekilde calışalım, kazanalım ondan sonra Allah buyuktur. 9'unu da kazanıp cıkamıyorsak, cıkamayacağız yani" dedi. Vural, futbolda cok bahane uretilebileceğini anlatarak, "Bu işin bahanesi yok. Futbolun kufrunden bir şey olmaz, herkes deşarj olmaya geliyor, duymayın kardeşim kufru mufru, işinize bakın" diye konuştu. "Koskoca Turkiye'de Galatasaray'da calışacak bir Turk antrenor yokmuş" Vural, Galatasaray'ın teknik direktorluk icin Igor Tudor'la anlaşmasını kabul edemediğini belirterek, "Koskoca Turkiye'de Galatasaray'da calışacak bir Turk antrenor yokmuş demek ki. 14 yabancı dedik, bana gore serbest bırakın, lazım olan alsın. Beşiktaş'ın Napoli macında 1 tane Turk oynamadı ama ismi Beşiktaş. Milli Takım'a bakıyorum. Fatih hoca Cenk Tosun'dan başka bir santrfor bulamıyor veya Mehmet Topal'ı stoper oynatmak zorunda kalıyor" dedi. "Sozleşmeme yazdırmadım" Daha onceki sozleşmelerinde Beşiktaş, Fenerbahce, Galatasaray veya milli takımdan teklif gelmesi halinde takımdan ayrılacağını madde olarak eklettiğini belirten Yılmaz Vural, "Oyle bir yere geldim ki Goztepe'ye, burası da buyuk bir takım diye duşunuyorum. Benim hayallerimi gercekleştirmem mumkun bir yer. Burada yazdırmadım mesela. Ben de artık buyuk takımlıyım artık" ifadelerini kullandı. Haber Kaynak: DHA __________________