Akhisar Belediyespor, Trabzonspor Macı Ardından Akhisar Haber Ajansı - AHA Spor Toto Super Lig'de Trabzonspor'u 3-0 mağlup eden Akhisar Belediyespor'un teknik direktoru Hamza Hamzaoğlu, "Net bir skorla ve oyun disiplininden kopmadan aldığımız galibiyetten dolayı oyuncularımı kutluyorum" dedi. Hamzaoğlu, mactan sonra katıldığı basın toplantısında, musabaka oncesinde sahaya yansıtmayı duşundukleri her şeyi uyguladıklarını, Trabzonspor'a ikinci bolgede alan vermemeye calıştıklarını soyledi. İlk golu attıktan sonra telaşlı bir oyun ortaya koyduklarını belirten Hamzaoğlu, "Ancak ikinci yarı daha sakindik ve topa sahip olmaya başladık, 2 gol daha bulduk. Net bir skorla ve oyun disiplininden kopmadan aldığımız galibiyetten dolayı oyuncularımı kutluyorum" dedi. Hamzaoğlu, bir soru uzerine, Gekas konusuna artık Bir Nokta koymak gerektiğini dile getirerek, "Gekas, gecen sene bizim cok onemli acığımızı kapattı. Sevdiğimiz bir arkadaşımızdı ama anlaşamadık. Onun beklentileri farklıydı, bizim yapabileceklerimiz ortadaydı. İstediği para cok değildi ama Super Lig'de biraz daha deneyimli olsak o parayı kendisine verebilirdik. Umarım oynayacağı kulube faydalı olur" diye konuştu. Milli takım A Milli Takım'da Fatih Terim'in yardımcılığını yapacağı, bu konuda calışmayan bazı teknik direktorlerin sozlerinin olduğunun hatırlatılması uzerine Hamzaoğlu, şunları kaydetti: "Bu, doğaldır. Biz de dışarda kalsak uzuluruz. Ancak bir secici kurum var, bu onların secimidir. Benim icin buna layık gorulmem gurur verici. Başta Fatih Hoca olmak uzere herkese teşekkur ediyorum. Elimizden geleni yapacağız, inşallah iyi olacaktr. Takım calıştırmak zor gozukse de bunun pozitif yansımaları olacaktır." Akhisar Belediyesporlu Bilal Kısa ise guzel bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Gecen hafta beklemediğimiz mağlubiyetin ardından bu hafta oynadığımız iyi oyunu ve galibiyetlerimizi devam ettirmek zorundayız" dedi. Cağdaş Atan da ilk golu attıktan sonra oyunun kontrolunu ele gecirdiklerini, ozellikle 2. yarıda cok iyi bir oyun ortaya koyduklarını soyledi. Trabzonspor cephesi Trabzonspor Teknik Direktoru Mustafa Reşit Akcay ise oyunun son 20 dakikalık bolumu dışındaki mucadeleden memnun olduğunu, gol pozisyonu bulmalarına rağmen bunları değerlendirememelerinin rakibin direncini artırdığını vurguladı. Rakiplerinin maca iyi konsantre olduğunu ifade eden Akcay, şoyle konuştu: "Kompakt bir yapıyı koruyamadık. Birebir savunmada cok dikkatli ve başarılı olamadık. Bunlar bizim icin onemli noktalardı. Buralarda başarısız olmamız 3-0'lık mağlubiyeti getirdi. Biz, Trabzonspor'uz, zaman zaman boyle maclar oynayabiliriz. Disipline değer vermemiz gerekiyordu. Telafi edebileceğimiz bir macı geride bıraktık. Onumuzdeki sureci değerlendirerek, yolumuza devam edeceğiz, kaybedilmiş bir şey yok." Akcay, futbolda zaman zaman boyle sonucların cıkabileceğini belirterek, "Futbolcularımla calışan biri olarak, onların daha iyi şeyler yapabileceğini duşunuyorum. Bu, biraz bizim yonlendirmemiz, biraz da onların sahiplenmesine bağlı. Her şeyi duzeltip, rayına oturtmak mumkun" dedi. Oyundan cıkan Adrian'ın hareketlerinin hatırlatılması uzerine ise Akcay, şunları kaydetti: "Ben, tavırlara cok takılan biri değilim. 'Adrian oynamak istiyor ve oyunda kalmak istiyor ama siz oyundan alıyorsunuz' diye bu celişkiler yaşanabilir, daha sonra da yaşanacaktır. Meslek hayatımızda boyle şeyler olabilir. Soyunma odasında da konuşuyoruz. Hicbir sorun yok yine oynatacağız, yine oyuna koyacağız Adrian'ı." Akcay, Akhisar Belediyespor taraftarının mactan once Volkan Şen'i tribunlere cağırmasıyla ilgili, "Akhisar Belediyespor taraftarı centilmence bir yaklaşım gostermiş, Volkan'ın gecen haftaki hareketi farklı acılardan yorumlanabilir, O hareket Turkiye'de kufurle ilgili bir milat olabilir, buna farklı yerlerden bakanlar da oldu" değerlendirmesinde bulundu. Transfer konusunda onceliklerinin forvet olduğunu vurgulayan Akcay, sol bekte Olcan Adın'ın iyi performans gosterdiğini soyledi. Futbolcular Olcan Adın da musabakada kotu goller yediklerini ve mağlup olduklarını belirterek, milli maclar icin lige verilen arada toparlanacaklarını soyledi. Sol bekte oynamaktan rahatsız olmadığını kaydeden Olcan, "Hocam nerede gorev verirse oynayabilirim" dedi. Zokora ise kotu bir skorla mağlup ayrıldıklarına değinerek, lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini ifade etti. Ote yandan, karşılaşmanın ilk yarısında oyundan cıkan Giray Kacar'ın onemli bir şeyinin bulunmadığı, tecrubeli oyuncunun durumunun cekilecek MR'ın ardından belli olacağı bildirildi. __________________