Spor Toto Super Lig’de, Galatasaray filelerini havalandırarak ’ligde en genc gol atan oyuncu’ unvanına sahip olan Bursasporlu Enes Unal (16), ’Macın ardından tesislerde kaldım. Heyecandan sabah 04.00’e kadar gozlerime uyku girmedi’ dedi. Unal, AA muhabirine yaptığı acıklamada, hayallerinin gerceğe donuşmesinin mutluluğunu yaşadığını soyledi. Babasının, Bursaspor’un eski savunma oyuncularından Mesut Unal olduğunu hatırlatan ve kucukluğunden bu yana "Bir gun mutlaka Ataturk Stadı’nda bu formayı giyeceğim" diyerek hayaller kurduğunu belirten Unal, "Hayallerime, ideallerime cok kucuk yaşta kavuştum. İki onura birden sahip oldum. Hem Bursaspor’un en genc yaşta forma giyen futbolcusu oldum hem de ligin en genc gol atan oyuncusu unvanını kazandım" ifadesini kullandı. Spor Toto Super Lig’de forma giydiği ilk macta gol atmasının, kendisi icin kelimelerle anlatılamayacak bir duygu olduğuna dikkati ceken Unal, ilk hayalinin, "Bursaspor formasıyla Ataturk Stadı’na cıkmak" olduğunu vurguladı. Bunun gercekleştiğini anlatan Unal, şunları kaydetti: "Hocam Christoph Daum, karşılaşmanın 71’inci dakikasında oyuna alarak bana bir şans tanıdı. Karşılaşma oncesi 2-3 gundur bu macta gol atmayı hayal ediyordum. 74’uncu dakikada da golle tanıştım. Anlatılamayacak bir duygu yaşadım. Ligdeki ilk golumu atarken takımımın da bir puan almasına katkı sağladım. Karşılaşmanın ardından sevincim inanılır gibi değildi. Macın ardından tesislerde kaldım. Heyecandan sabah 04.00’e kadar gozlerime uyku girmedi." ’TELEVİZYONDA KARŞILAŞMAYI İZLERKEN SESLERİ KISILMIŞ’ Unal, karşılaşma sonrası soyunma odasında teknik heyet ve futbolcu ağabeylerinin, kendisini tebrik ettiğini belirtti. A takıma yukseldiği gunden itibaren verdikleri desteklerden dolayı taraftarlarına teşekkur eden Unal, karşılaşma sonrası sahanın ortasına davet ederek uclu cektirmelerinin de ayrı bir heyecanını yaşadığını bildirdi. Mactan sonra ilk olarak ailesiyle goruştuğunu aktaran Unal, "Evde cok mutlu olmuşlar. Televizyonda karşılaşmayı izlerken sesleri kısılmış" diye konuştu. Yeşil-beyazlı formayla hedeflerinin her gecen gun daha da buyuduğune dikkati ceken Unal, daha guzel başarılara imza atmayı hedeflediğini sozlerine ekledi. Taraftarlara, sosyal medyadaki sayfasından seslenen Unal, "İyi dilekleriniz icin teşekkurler. Umarım cok daha guzel gunlerin başlangıcı olur" mesajını paylaşarak onlara teşekkurlerini sundu. Bursaspor’un 14 Yaş Altı Takımında forma giydiği 134 karşılaşmada 203 gol atma başarısı gostererek mac başına 1,5 gol ortalamasını tutturan Unal, gecen sezonun ikinci yarısında donemin teknik direktoru Hikmet Karaman tarafından A takıma alınmıştı. Chelsea, Manchester United, Manchester City ve Borussia Dortmund gibi dunyaca unlu kuluplerin takibe aldığı oyuncu, gecen ay yeşil-beyazlı kuluple profesyonel sozleşme imzalamıştı. Olayspor