Goztepe Teknik Direktoru Yılmaz Vural, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'ın konuğu oldu. Vural dikkat ceken acıklamalar yaptı. İşte o acıklamalar : 'BUYUK TAKIMLA CALIŞMAK NASİP OLDU' "Yabancı olduğumuz camia değil. Nasip buguneymiş. Goztepe'nin lige 9 hafta kala teknik direktoru oldum. Yabancılık cektim diyemem. Başkanımızın tarzı cok farklı, cok insancıl, onemli bir iş adamı. Futbola bakışı siyasi ve ticari anlamda değil. Tamamen Goztepe taraftarı gibi başkanlık yapan biri. Buyuk bir başkanla calışmak, kulup calışanları icin buyuk şans. Super Lig'den bircok takımla goruştum. Ama tercihimi Goztepe'den yana kullandım. Her zaman espri yapardım, "Buyuk takımla calışmak nasip olmadı" diye. Ama şu an nasip oldu. 1925'te kurulmuş eski bir takım. Dolayısıyla cok guzel bir tesisi var, muthiş bir taraftarı var. Oyuncular takımın ferdi olduğunun farkındalar. 6. sıradayız averajla. İkinci direkt cıkıyor. Geri kalan 4 takım play-off oynayacak. Uc tane 40 puanlı takımdan biriyiz. Mucadelenin icerisinde Goztepe olarak direkt cıkabilir miyiz diye uğraşacağız. Kulup anlayışına uygun olan bir yer. Umarım Giresunspor macına kadar bir ilerleme kaydedip onların karşısına kazanmak icin cıkacağız" 'KULUPLER BİRLİĞİ SADECE 18 TAKIMI TEMSİL ETMEMELİ' "Samet Aybaba ve Mustafa Denizli Turkiye'nin en değerli hocaları. İş yapacak antrenorleri gormek mutlu ediyor herhalde. Bizim de onları mahcup etmememiz gerekiyor. Bu lig Super Lig'den farklı bir lig değil. Bu ulkenin 120 tane profesyonel takımı var. Kulupler Birliği'nin sadece 18 takımı temsil etmesi bana doğru gelmiyor. Turk futbolunun altyapısını sıkıntılar icerisinde bırakmak bir şey kazandırmaz. Bu liglere onem verilmeli. Super Lig'den iki takımdan teklif aldım. Ben tercihimi TFF 1. Lig'den yana kullandım. Biz bunu başarırsak İzmir'in Goztepe'nin nasıl sevince boğulacağını biliyorum. Başarırsak ne mutlu bize." 'SUPER LİG AFRİKALI GENCLERİ DOYURMA LİGİ DEĞİL' "Bizim gibi Avrupa futbolunun icinde olmak isteyen bir ulkenin yabancı sınırını kaldırması lazım. Bunları kaldırmak altyapıyı ihmal etmek anlamına gelmiyor. Turk futbolcunun yetişmesinde katkıda bulunmak lazım. Yarışın icinde bulunmak gerekiyor. Turk futbolunu geliştirmeliyiz. Lige bakıyorum her yer simsiyah. Afrikalı gencleri doyurma ligi değil burası. Bu konu ayakustu tartışılacak bir konu da değil. İnsanların goruşlerini değiştirmek zorunda değiliz." Haber Kaynak: Ajansspor __________________