Goztepe icin yapılacak olan yeni stadın ihalesine sayılı gunler kala, sarı-kırmızılı camia İzmir Şehir Plancıları Odası’ndan gelen imar planı itirazıyla şok oldu. Goztepe Başkanı Mehmet Sepil, itirazı geri cektirebilmek icin İzmir Şehir Plancıları Odası'na gidip bilgi vereceklerini belirterek, "Binanın ozelinde bir itiraz yok. İhale aslanlar gibi devam edecek. 31 Mart'ta ihale yapılacak" dedi. Goztepe tarafından projeleri hazırlanan "Gursel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi" ismi verilen stadın ihalesi icin 31 Mart tarihine odaklanan sarı-kırmızılı camia, İzmir Şehir Plancıları Odası'ndan gelen itirazla sarsıldı. 20 bin 35 kişi kapasiteli Gursel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi icin Cevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yeni imar planına itiraz eden İzmir Şehir Plancıları Odası, askı suresinin son gununde imar planının iptalini istedi. İzmir Şehir Plancıları Odası'nın, Cevre ve Şehircilik Bakanlığı'na verdiği dilekcedeki ifadelerin cok genel olduğunu ifade eden Goztepe Başkanı Mehmet Sepil, "Bizim stada ozel bir itirazın olmadığını gorduk. Yarın akşam mimar arkadaşlarımız İzmir Şehir Plancıları Odası'na gidip projemizi daha detaylı anlatacak. İzmir icin guzel bir proje olduğunu, Turkiye'de ve Avrupa'da yeni trend olan şehir ici stat projemizi anlatacaklar. Bu projede hicbir cevre sorunu yok. Tam tersine otoparkı ve catısında halkın yuruyebileceği bir alan var" dedi. "31 Mart'ta ihale yapılacak" Planın şekline itiraz edildiğini dile getiren Başkan Sepil, "Binanın ozelinde bir itiraz yok. İhale aslanlar gibi devam edecek. 31 Mart'ta ihale yapılacak. Bundan dolayı bir uzatma olmayacak. Ben bunun da hallolacağına inanıyorum, endişem yok" diye konuştu. Yapılan bu itirazın Cevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından inceleneceğini anlatan Sepil, "Benim ilk amacım bu stadın İzmir icin ne kadar gerekli ve yararlı olduğunu anlatmak. Stadı olan şehir takımlarının ne kadar başarılı olduğunu da anlatacağız. Goztepe Spor Kulubu Başkanı olarak benim işim, itirazı geri aldırabilmek. Mahkeme yolu acılmadan bunu başarmak zorundayım" ifadelerini kullandı. Haber Kaynak: Ali GOZETEN - İHA __________________