Antalyaspor Teknik Direktoru Bulent Korkmaz, "Macı yoneten hakem de hata yapabilir ama VAR sistemindeki hakem hata yapamaz. Şampiyonlar Ligi, Premier Lig gibi penaltı kararını VAR sistemi hakemi verecek ya da cozum bulacaklar" dedi. Super Lig'de cumartesi gunu deplasmanda Kasımpaşa ile oynayacağı macın hazırlıklarını surduren Antalyaspor'un teknik direktoru Bulent Korkmaz, basın toplantısı duzenledi. Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde duzenlenen toplantıda Korkmaz, İstikbal Mobilya Kayserispor macındaki oyundan memnun olduklarını, ancak istedikleri sonucu alamadıklarını soyledi. Hakem kararları nedeniyle gecen sene de 4-5 macta yanlış karar verildiğini savunan Korkmaz, İstikbal Mobilya Kayserispor karşılaşmasında da yanlış kararlar verildiğini soyledi. Teknik direktor ve oyuncuların, hakemlerin sahada hata yapabileceğine değinen Korkmaz, "Macı yoneten hakem de hata yapabilir ama VAR sistemindeki hakem hata yapamaz. Hata yapıldığı zaman futbol değil futbol dışı daha fazla konuşulacak. Şeffaf acık olmadığı surece, orta hakem ile VAR sistemi hakeminin konuşmaları acıklanmadığı surece futbol dışı daha cok konuşulacak. Şampiyonlar Ligi, Premier Lig gibi penaltı kararını VAR sistemi hakemi verecek ya da cozum bulacaklar. Oyuncular da artık saha icerisinde tedirgin oynamaya başladı. Bizim icin değil Turk futbolu acısından konuşuyorum. VAR sistemindeki hakem hata yapmamalı maalesef hata yapmaya başladı. Bizim maclardaki pozisyonlarda goruyoruz. Bize, takıma eğitimde verilen pozisyonla aynı pozisyon yaşandı" diye konuştu. İstikbal Mobilya Kayserispor macındaki oyun anlayışında istikrarı surdurmeyi istediklerini vurgulayan Korkmaz, takım olarak futbolcu sakatlığı gibi şanssızlıklar yaşadıklarını soyledi. Doğukan'ın sakatlığı devam ettiği icin Kasımpaşa macında yer alamayacağını aktaran Korkmaz, Dala'nın da annesinin vefatı nedeniyle ulkesinde olduğunu dile getirdi. Korkmaz Amilton'un takımla antrenmana başladığını, ancak son durumun mac gunu belirleneceğini soyledi. "BİREYSEL HATALARDAN GOL YİYORUZ" Ligde 4 mac oynadıklarına değinen Korkmaz, şoyle konuştu: "Akıcı oyunda iki gol pozisyonu verdik, gol yedik. Başka pozisyon vermedik. Gol pozisyonu vermememiz sevindirici. Pozisyon hatası yapmıyoruz, bireysel hatalardan gol yiyoruz. 4 macta 2 pozisyonda 2 gol yedik bu beni sevindiriyor. Bu kadar az pozisyon verip 6 gol yememizi şanssızlığa bağlıyorum. Oyunu boyle devam ettirdiğimiz surece sorun yok. Ben oyundan, oyuncularımın performansından memnunum." Aytemiz Alanyaspor'un ligdeki başarısına değinen Korkmaz, turuncu-yeşilli takımın gecen sene iyi olan kadrosunu bu sene transferlerle daha da guclendirdiğini soyledi. Aytemiz Alanyaspor'un Fenerbahce karşısında haklı galibiyet aldığını vurgulayan Korkmaz, kentteki iki takım arasında guzel rekabet yaşandığını soyledi. Korkmaz, Aytemiz Alanyaspor'un başarısını yakalamak icin mac kazanmaları gerektiğini belirtti. "İFTİRA ATANLARLA UĞRAŞMAK İSTEMİYORUM" İstikbal Mobilya Kayserispor'un yardımcı antrenoru Hasan Ozer ile mac sonrası yaşananlar ve yoneticilerinin daha sonra acıklamalarına yanıt veren Bulent Korkmaz, "Yalan konuşan ve iftira atanlarla uğraşmak istemiyorum. İşime odaklanıyorum. Macta gerginlik olacak ama gerginliği yalan ve iftira ile kapatmaya calışmak yanlıştır. Gereken kişiler gereken cevabı veriyor. Herkes on plana cıkmak istiyor bizim soylemlerimizle. Ben boyle şeylerle uğraşmak istemiyorum" dedi. İstikbal Mobilya Kayserispor macında futbolculuk doneminin ardından teknik direktor olarak 15 yıl sonra ilk defa sarı kart gorduğunu aktaran Korkmaz, "O da cizgiyi gectiğim icin. Kural varsa herkese uygulanmalı. O takıma var bu takıma yok. Herkese farklı davranılırsa yoruma acıktır. Kural herkese uygulanmalı ama ben Turkiye'de gormedim. Futbolculuğumda da teknik direktorluğumde de gormedim, gormek isterim. TFF'de değerli arkadaşım Hamit Altıntop o da uğraşıyor. Kural varsa herkese uygulanmalı ben isem bana da uygulanmalı" diye konuştu. Gazetecilerin Kasımpaşa macı hakemi hakkında duşuncelerini sorduğu Korkmaz, "Hakemlerle ilgili konuşalım mı, konuşmayalım mı? Konuşursak ceza alırız, kısıtlama geldi. Bizim hakkımızda herkes eleştiri yapıyorsa biz niye eleştiremiyoruz anlamıyorum. Biz eleştirilerimizi soylerken cekiniyoruz" dedi. Her macı kazanmak icin oynadıklarını aktaran Korkmaz, hedeflerinin 5-6 oyuncuyu takıma kazandırmak olduğunu soyledi. Korkmaz, performansından memnun olduğu Chahechouhe'nun ilerleyen gunlerde daha iyi olacağını ve takıma katkı sağlayacağını belirtti. DHA
Bulent Korkmaz: Penaltı kararını VAR sistemi hakemi versin
Futbol0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Bulent Korkmaz: Penaltı kararını VAR sistemi hakemi versin