MHK Başkanı Ufuk Ozerten'den şaşırtan acıklama !.. Ozerten, Samsunspor-Galatasaray macında yaşanan kavga olayı icin, ''Necati ile Hasan'ın saha icindeki dalaşmasından keyif aldım'' dedi !.. ************** MHK Başkanı Ufuk Ozerten, Samsunspor-Galatasaray macının devre arasında Necati ile Hasan'ın kavga etmesiyle ilgili olarak, ''Necati ile Hasan'ın saha icindeki dalaşmasından keyif aldım'' dedi. Ozerten bu şaşırtıcı acıklamasını şoyle surdurdu: "Bu olay futbolun guzelliğinden, adrenalininden yaşandı. Galip gelmek, daha iyi yapabilmek icin cıkmış bir kavgaydı. Sonucta Necati ikinci golu atınca Hasan gidip tebrik etti'' Futbolun doğasında bu tur olayların yaşandığını vurgulayan Ufuk Ozerten, ''Bu olay olmamalıydı tabi, futbolcular ornek insanlar, biraz daha dikkatli olmalılar. Ama futbolla ilgisi olanlar, bu sporun bazı istemsiz hareketlere sebep olduğunu bilirler. Ama ilgisi olmayanlar icin o olay cok kotu bir olay. Ancak futbolun doğasında bu tur olaylar da oluyor. Ben keyif aldım. Ama benim keyif aldığım olayın hırs boyutu, kendini işine verme boyutudur." dedi.. Hakemlerin boyle bir durumu gordukleri zaman herhangi bir şiddet ve kural ihlali varsa ne gerekiyorsa onu yapacaklarını ifade eden Ozerten, "(İki takımın aynı oyuncusunun fena hareketini hoş gorun, rakip takıma oyuncuncularını cezalandırın) diye bir kural yok. Sozlu eylem de cezaya dahil. Mac bittiğinde yeşil sahayı terketmeden sozlu veya fiili bir hareketi hakemler kartla cezalandırabilirler. Hakem gorduğu ve duyduğu zaman muhakkak kart gostermesi gerekir.'' diye konuştu.. -''HAKEMLERE KALKAN ELLER KIRILMALIDIR''- Ufuk Ozerten, Muş'ta oynanan iki amator macta 2 hakemin dovulduğunu kaydederek, ''Birinin burnu kırılmış. Şiddetle ve nefretle protesto ediyorum. Hakemlere kalkan eller kırılmalıdır'' dedi. Turk adetlerinde boyle birşeyin olmadığını anlatan Ozerten, ''Ben Turkum'' diyen bir insanın, sahada bir kişiyi 15 kişi kıstırıp dovmeyeceğini savunarak, şoyle devam etti: ''Bu acizliktir, kendini bilmezliktir. Konuyu federasyona ilettim. Oradaki il hakem kurulları gerekli tahkikatları yapacak ve gerekli cezaları verecektir. Gerekirse bu tur takımların maclarına cıkmamayı bile MHK olarak goze alırız. Hakemler ozverili insanlardır. Olaylara hoşgoruşle bakabilirler. Ama bu tur şiddet olayları karşısında bir takım cevrelerin de duyarsız olduğunu hissedersek, hakemler olarak tavrımızı ortaya koyarız'' diye konuştu. -''HERKESİ CENTİLMENLİĞE DAVET EDİYORUM''- İkinci ve Ucuncu Liglerde de macların iyi gittiğini belirten Ozerten, oradaki kuluplere ve hakemlere de aynı olcude değer verdiklerini soyledi. İkinci ligde bir mactan sonra tanıdığı bir kulup başkanının kendisini aradağını anlatan Ufuk Ozerten, şoyle konuştu: ''Başkan bana 'Bu hakem nereden cıktı' diyor, birbirimize hiddetleniyoruz. Aynı macın diğer kulup başkanı arıyor, hakemin 1. yarı cok iyi olduğu 2. yarı diğer takım tarafından şiddete maruz kaldığını ve mağlup olduklarını soyluyor. Gozlemciyi arıyorum, hakemin yurekli bir yonetim gosterdiğini soyluyor. Belli ki ortada bir yalan var. Bu yalanı kim soyluyor, niye soyluyor? Herkesi durust ve haysiyetli olmaya, centilmenliğe davet ediyorum.'' Ozerten, bu hafta hakem notlarında, en yuksek notlara ulaşılan haftalardan biri olduğunu dile getirerek, ''Cuneyt Cakır 8.6 gibi en yuksek notlardan birini aldı. Butun hakemlerimizi kutluyorum. Ama daha iyiyi yakalamak icin MHK ve hakemler olarak caba gostermeliyiz'' ifadelerini kullandı. Bir gazetecinin ''Cuneyt Cakır'ın performansı iyi gidiyor. Ona derbilerde gorev verebilir misiniz?'' şeklindeki sorusu uzerine Ufuk Ozerten, ''Cuneyt Cakır gibi diğer hakemlerin performansında da yukselmeler var. Bunları değerlendiriyoruz. Bir derbiyi Fırat Aydınus cıktı yonetti, yarın Cuneyt Cakır cıkar. İlkemiz, her hakemi her macı yonetecek hale getirmek'' diyerek sozlerini tamamladı. kaynak: ajansspor __________________