Torku Konyaspor, gecen sezon Akhisar Belediyespor'da oynayan Theofanis Gekas ile 1 yıllık sozleşme imzaladı. Gekas, Zafer'deki kulup binasında duzenlenen imza toreninde, 1 yıllık resmi sozleşmeye imza attı. Torku Konyaspor Basın Sozcusu Guven Oten, yaptığı konuşmada, transfer doneminin bitmesine 1 gun kala onemli bir oyuncuyu kadrolarına kattıklarını soyledi. Gekas'ın uzun zamandır gundemlerinde olan bir oyuncu olduğunu vurgulayan Oten, "Birkac gun gecikmeyle de olsa kulubu ve kendisiyle ilgili sorunları hallederek, imza aşamasına geldik. Geride kalan 3 maca bakıp, ona gore eksik mevkilere Hocamızın goruşu doğrultusunda transferler yaptık. Gekas da gol yollarında sıkıntımızı sona erdirecek bir futbolcu. Super Lig'de her yonuyle kendini ispat etmiş bir oyuncuyu renklerimize bağladığımız icin mutluyuz. Bundan sonrasını sahada goreceğiz" diye konuştu. Yunan golcu Gekas ise Torku Konyaspor'a transferinden dolayı mutlu olduğunu belirtti. Konya ekibine gelmesinde kulup yoneticilerinin ilgisinin cok etkili olduğunu anlatan Gekas, "Yoneticilere teşekkur ediyorum. Beni istediklerini gercekten gosterdiler. Gelecekte ne olur bilemem. Temennim; iyi bir sezon gecirip, takıma katkı sağlamak. Onumuzdeki haftaya kadar hazır hale geleceğim" dedi. Gectiğimiz yıl Akhisar Belediyespor formasıyla Spor Toto Super Lig'de 15 mac oynayan Gekas, 12 gol atarak Ege ekibinin ligde kalmasında onemli rol ustlenmişti ERGUN TEBER: 4 YA DA 6 PUAN CIKARIRSAK... Spor Toto Super Lig'in 4. haftasında deplasmanda Sanica Boru Elazığspor ile karşılaşacak Torku Konyaspor, hazırlıklarını yaptığı antrenmanla devam ettirdi. Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'ndeki antrenman, koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Antrenmanın ilk bolumunde iki takım halinde el topu oynayan yeşil-beyazlılar, bir sure salonda calıştıktan sonra sahada istasyon calışması yaptı. Calışma, taktik antrenman ve cift kale macın ardından sona erdi. Torku Konyaspor'un Medical Park Antalyaspor'dan transfer ettiği Ergun Teber, AA muhabirine yaptığı acıklamada, iyi bir hoca ve futbolcuların olduğu takıma geldiğini soyledi. Antalyaspor'da da aynı ortamın olduğunu, ancak bazı sorunlar yaşadığını ifade eden Teber, "Takımımız son iki haftada mağlup oldu, ancak lige verilen aranın bizim icin iyi olacağını duşunuyorum. Elazığ'dan galibiyetle donmek istiyoruz. Sanica Boru Elazığspor ve Genclerbirliği maclarından 4 veya 6 puan toplayabilirsek, ilerleyen haftalar daha rahat gececek" diye konuştu. Teber, hedefinin hep Super Lig takımlarında oynamak olduğunu, bunu da bugune kadar başardığını dile getirdi. Konya ekibinin ligde kalması icin mucadele edeceğini vurgulayan Teber, "İlk sezon ligde kalmak cok zor. Kaldığınız takdirde ondan sonraki sezonlar daha kolay geciyor. Hedef bu yıl ligde kalmak. Bunun icin elimizden geleni yapacağız" dedi. Teber, iyi bir transfer olan Gekas'ın, Akhisar Belediyespor'daki performansı gosterdiği takdirde takıma cok faydalı olacağını sozlerine ekledi. MEHMET GUVEN: ELİMDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIM Torku Konyaspor'un yeni transferi Mehmet Guven, takımımın hedefleri doğrultusunda elinden gelenin en iyisini yapmaya calışacağını soyledi. Guven, Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde gazetecilere yaptığı acıklamada, Torku Konyaspor'a transfer olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Uğur Tutuneker'in kaliteli bir hoca olduğunu, transfer olmadan onceden de takımla ilgili araştırma yaptığı belirten Guven, şunları kaydetti: "Burada arkadaşlığın cok iyi olduğunu duydum. Bu yuzden tercih ettim. Oynayıp takıma faydalı olmak istiyorum. Takımımın hedefleri doğrultusunda elimden gelenin en iyisini yapmaya calışacağım. Milli mac arası iyi oldu. İki haftalık ara, bir takımın yenilenmesi acısından cok onemli bir zaman. Şu anda lige yeniden hazırlanıyoruz. Aradan sonra inşallah galibiyetlerle devam edeceğiz. Antrenmanlarda daha iyi calışıp, istediğimiz yerlere gelmek istiyoruz." Kaynak: AA __________________