Sumudica: "Duşer dediler ama..." Fenerbahce macının ardından buyuk bir cıkış yakalayan Gazişehir Gaziantep'te teknik direktor Sumudica, “Acıkcası herkes duşeceğimizi soyluyordu. Ekibimle birlikte her şeyi sıfırdan inşa ettik." dedi. Fanatik'e konuşan Sumudica, şoyle devam etti: “Acıkcası herkes duşeceğimizi soyluyordu. Ekibimle birlikte her şeyi sıfırdan inşa ettik. Kampta, ikinci ligden cıkan bu takımdan, ‘Kimler Super Lig’de oynar?’ diye analiz yaptım. Hatta bu donemde, yine benimle calışan oyuncularımdan kadromdaki Guray ve Kanabiyik, ‘Bu takım duşer hocam’ dediler. Daha sonra başkanla konuştum ve kulubu sarsmadan takımın en az 18 oyuncuya ihtiyacı olduğunu soyledim.” ‘İkna etmek kolay olmadı’ “Daha cok bonservis odenmeyecek, ligi tanıyan, karakterini bildiğim ve katkı sağlayacak isimlere yoneldim. Takımın durumu ortadaydı ve yenileri de buraya getirmeye ikna etmek kolay olmadı. 1 gun benim icin 1 hafta gibi gecti. Her gun cift antrenman yapıyor ve sadece futbolu duşunuyorduk. Şu ana kadar gunde 5 saat ortalama uyuyabildim. Surekli teknik ekibimle ve oyuncularla birlikteyim. Genclerbirliği’ni yendik ve sonra Sivas’la berabere kaldık. Şanslıydık ki, aradaki milli takım arası, hazırlık adına cok iyi geldi. Futbolun doğrularını yapınca, futbol da size doğruları veriyor. Ben savunmayı seven bir hoca değilim. Eğer bir maca beraberlik ya da kaybetmemek icin hazırlanıyorsanız, genelde mağlup olursunuz.” ‘Rize macı daha zordu cunku...’ “Ben hep kazanmak icin sahaya cıkıyorum. Bulunduğumuz konum kesinlikle şans değil. İyi bir kimya ve doğru takımı kurduk. Hucumu duşunen ve agresif bir takım olduğumuz icin bu noktadayız. Bu yuzden Genclerbirliği ve Beşiktaş maclarında rakiplerimiz, baskımızdan dolayı 2’şer kırmızı kart gordu. İyi savunma, atak yapmaktır. Kaleden, forvete kadar cok iyi oyuncularımız var. 3. sırada olmamız bize bir şey kazandırmıyor. Onemli olan, lig sonunda nerede olduğumuz. Bu anın keyfini cıkarmak ve mac mac duşunmemiz gerekiyor. 2-1 kazandığımız Rizespor macının, Beşiktaş’a gore daha zor gectiğini soyledim. Cunku Beşiktaş, erken 10 kişi kaldı. Ancak Rize, takım savunmasını cok iyi yapan ve ozellikle sahasında zor gol yiyen bir takım. Biz onları hem yendik hem de 2 gol atmayı başardık. Turkiye ise benim ikinci vatanım gibi. Bu ulkeyi ve buradaki futbolu seviyorum.” 'Fenerbahce macı hazırlık gibiydi' 5-0 kaybettiğimiz Fenerbahce karşılaşması oncesi tam kadro tek bir hazırlık macı yapmamıştık. Zamanımız yoktu, birbirimizi tanımıyor, isimlerimizi bilmiyor, farklı dilleri konuşuyorduk. Kaybedebileceğimizi zaten biliyordum. Yeni bir sistem kurmak ve takımı gormek adına bu mac, benim icin adeta bir hazırlık karşılaşması gibi gecti.” 'Herkes formayı giymek istiyor' “Şu an itibariyle takımın ve şehrin havası değişti. Taraftarlar bilet alıyor, sokakta beni gorduklerinde durdurup, fotoğraf cektirmek istiyor. Buyuk bir guven kazandık. Her pozisyonda en az 2 oyuncum var ve herkes formayı kapmak icin buyuk caba sarf ediyor. KAYNAK: İNTERNETHABER __________________