İstanbul’dan bir şirket geldi, inceledi. Bursastore Mağazaları’nda kayıtlarda gozuken ama ortada gozukmeyen 72 bin TL+KDV’lik urun tespit edildi. Bursaspor yonetim kurulundan Yuksel Colak, “Kulubun muhasebe muduru gibisin. Her şeyi yazıyorsun” diyor bana, goruştuğumuz zamanlarda. Kulubun muhasebesi o kadar kotu ki Yuksel kardeşim, yaz, yaz bitmiyor gercekten… Al sana, yeni bir bomba daha… Bursaspor’un, 72 bin lirası kayıp… Biri, lutfen cıksın acıklasın… Bu para nerede? Bursaspor’un mevcut yonetimi, goreve geldiğinde, kulubu denetlemesi icin bağımsız bir şirketle anlaşmıştı. O şirket incelemelerini tamamlamak uzere. Aynı şekilde, Bursastore Mağazaları da, yine İstanbul’da konusunda uzman bir şirket tarafından incelendi, mal sayımı yapıldı… Ortaya cıkan sonuc, cok vahim… Kayıtlarda gozuken ama mağazalarda ve depolarda gozukmeyen 72 bin TL+KDV’lik urun ortada yok… Bursaspor’un İletişim, Medya ve Pazarlama Direktoru Osman Akın’ı aradım, aldığım bilgiyi paylaştım, “Doğru” dedi. Sonra devam etti; “Kimseyi sucladığımız yok… Ama ortada da bir gercek var. 72 bin liralık urunumuz kayıp.” Ardından, gecmiş yonetimden Bursastore’dan sorumlu yonetici Nejat Colek’le goruştum. O da şunları soyledi: “Goreve geldiğimde, bir cok kez mal sayımı yapmak istedim. Benim de hedefimde bağımsız bir kuruluş vardı ama maalesef bazı engellemeler nedeniyle bunda başarılı olamadım. Mağaza calışanları, kendilerince bir sayım yaptılar ama, her sorduğumda kacamak cevaplar aldım. Ama, eksik mal olduğunu tahmin ediyordum.” Gecen sene, Bursastore Mağazaları’nın ahbap-cavuş ilişkisi icerisinde yurutulduğunu ifade etmiştim. Gercekten de oyleymiş… Merak ediyorum; o donem, Bursastore Mağazaları’nda calışıyormuş gibi gozuken personele sahip cıkıp, işten cıkarılmalarını onleyen, mağazalar zarar ettikce bıyık altından gulen bazı cengaverler, şimdi ne diyecekler? Bu arada unutmadan, sevgili Yuksel, senden istenen 350 Euro’yu da duydum, cok uzuldum. Bence, peşini bırakma… Forsell’e 175, Bangura’ya 200 bin Euro Size, muhasebelik başka bir bilgi daha… Bursaspor, sozleşmesini feshettiği Petteri Forsell’e, gitmesi icin 175 bin Euro daha verdi… Finlandiyalı oyuncu icin kasadan zaten 870 bin Euro cıkmıştı, onumuzdeki sezon da 1 milyon 200 bin Euro daha cıkacakmış. 175 bin Euro’ya iş cozulmuş. İsrail’e giden Bangura da, cebini dolduranlar arasında. Jeruselam kulubunden, 1 yıl icin 250 bin Euro alacakmış. Yeşil beyazlı kulup de, kendisine “1 yıl sonra goruşuruz” dilekleri icerisinde cebine 200 bin Euro koyup, uğurlamış. Valla, ne guzel işmiş? İyi oyun ve 1 puana 10 bin TL Hazır rakamlardan yola cıkmışken, Bursaspor’daki yeni prim sistemini de aradan cıkartayım. İc saha galibiyetine 8 bin lira, dış saha galibiyetine 10 Bin TL, dış saha beraberliğine de 4 bin TL alacak futbolcular. Yeşil beyazlı yonetim, Galatasaray macı icin 15 bin liralık galibiyet primi belirlemiş. Ama, karşılaşma berabere bitmişti. İc saha beraberliğine prim olmamasına rağmen, yonetim, oynanan futbol ve alınan 1 puan icin futbolculara 10’ar bin lira verme kararı almış. Bu arada, 4 mac uzerinden alınacak puana gore, bu rakamların dışında ekstra prim de var. İbrahim’i uzmeyin Bursaspor Kaptanı İbrahim Ozturk ile yonetim arasında sozleşme yenileme konusunda gizliden gizliye bir soğuk savaş yaşanıyor sanki. İbrahim, bu sezon sonu bitecek olan mukavelesiyle ilgili anladığım kadarıyla merhum Yazıcı doneminde bir soz almış, şimdi onu yeni yonetimle konuşmak istiyor. Bu gelişmeler yaşanırken, İbrahim’in talipleri de cıkıyor. Trabzon ve Eskişehir mesela cok istekli gibi duruyor. Transferin son gunleri gercekten cok hareketli gececek gibi gozukuyor. Bursaspor acısından da, surpriz isimler ortaya cıkabilir. Orhan GUNEY [email protected]