Başkan Ali Ay, bu gorev icin Omer Erdoğan'la bir goruşme yapacağını acıkladı. İsimler uzerine fazla takılı değilim. Goreve gelecek kişiye verilecek yetkiler beni ilgilendiriyor. Sportif direktor konusu bir suredir gundemde. Bakalım elimize yuzumuze mi bulaştıracağız, yoksa bu konuda Turkiye'de ornek gosterilen tek kulup mu olacağız? Başkan Ali Ay, bu gorev icin Omer Erdoğan'la bir goruşme yapacağını acıkladı. İsimler uzerine fazla takılı değilim. Goreve gelecek kişiye verilecek yetkiler beni ilgilendiriyor. Turkiye'de sportif direktor hamlesini uygulayanlar oldu fakat fiyaskoyla sonuclandı. Beşiktaş'ta Onder Ozen, Mayıs 2013'te goreve başlamış, temmuz 2014'te istifa etmişti. Fenerbahce’nin İtalya’dan getirdiği Giuliano Terraneo'yu zaten biliyoruz. Turkiye'de bu sistemi oturtmak bana oldukca zor geliyor. Cunku Başkan ve yoneticiler, sportif direktor on plana cıktığı vakit rahatsızlık duyuyorlar, kıskanıyorlar ve ayağını kaydırıyorlar. Avrupa'dan bir ornek verelim. Son 3 yılın UEFA Avrupa Ligi Kupası'nı kaldıran Sevilla. İspanyol ekibinin başarısının altında Roman Rodriguez nam-ı diğer ‘Monchi’ yatıyor. 12 yıl kalesini koruduğu Sevilla’ya 17 yıl once sportif direktor olan Monchi, bir kac gun once gorevinden ayrıldı. Uygun fiyatlarla transfer edilen oyuncu ve secilen teknik direktorlerde kilit rol oynamıştı. Ve kulubune kazandırdıkları bugun yıldız oldu. Bu isimler giderken de Sevilla'ya da deli gibi para kazandırdılar. Bir roportajında aynen şunu demiş Monchi, “Ne başkan, ne de yonetim benim hicbir işime karışmadı. Son kararı başkan verirdi fakat transferde tek soz sahibi bendim.” Birkac ornek verelim. Monchi zamanında Dani Alves'i 500 bin Euro'ya aldı, Barcelona’ya 32 milyon Euro’ya gonderdi. Christian Poulsen'i Schalke 04’den bedelsiz getirdi, Juventus’a 10 milyon Euro’ya sattı. Aleix Vidal'ı Almeira’dan 2,8 milyon Euro’ya aldı, Barcelona’ya 18 milyon Euro’ya verdi. Bunlar sadece birkacı. Liste carşaf gibi uzayıp gider. Bu konuda başarının formulu belli. Diyeceğim o ki; Sayın Başkan, sportif direktorun işine sakın olaki karışmayın, etrafınızdaki cok bilmişlere de karıştırtmayın. Bırakın gelecek adam rahat rahat calışsın. 2-3 ayda da inanılmaz işler yapmasını beklemeyin. Eğer bunları yapmayacaksanız ve goz boyamak icin o koltuğa birini koyacaksanız soyleyin biz de bundan sonra ona gore konuşalım. Bilin bakalım kimi hatırlattı Sercan Yıldırım, Karabukspor macında iyi bir iş cıkardı. Fakat... Bir mac oynadı diye Sercan icin ovguler duzecek biri hic değilim. Bunun devamını getirsin, istikrar yakalasın, sadece işini yapsın, alıp o zaman başımızın ustune koyarız. Ancak şu durumu bana yıllar onceki Sinan Yeşil'i hatırlatmadı değil. Hani şu, koca sezon yatan son haftalar geldiği vakit ortaya cıkan ve gelecek sezonu garantileyen Sinan. Kaynak: Olay / Beytullah Suat
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Sportif direktor kıskanılmaz!