Şehit haberleri canımızı cok yakar... Yakmıyorsa zaten bir kişiyi, gitsin aynaya baksın ‘ben insan mıyım’ diye... Acısını siz, biz bilemeyiz... Ateş duştuğu yeri yakar... Gidin gecmişinize doğru, arayın şecerenizde, mutlaka Canakkale'de, Yemen'de, Kafkaslar’da daha bircok yerde şehit duşenlerle bir akrabalık koprusu cıkacaktır... Cıkmaması mumkun değildir... Onemli olan ecdada yakışır bir evlat olmaktır... Ben kendi payıma butun samimiyetimle, ictenliğimle soyluyorum... Butun şehitler benim kardeşim, ağabeyim, akrabaları benim akrabam, eşleri benim ablam, anneleri benim annem, babaları benim babam, cocukları benim cocuğum, kardeşimdir... Dun bir ablam daha oldu... Ayşe Bayraktar Gungor... Kim mi Ayşe ablamız?.. Ankaragucu-Bursaspor dostluğunun mimarı şehit Abdulkerim Bayraktar'ın ablası... Sarı-lacivert ve yeşil-beyaz renkleri adeta birbirine zincirleyen Turkiye'deki statların tribunlerinde dort rengin yan yana oturarak mac izlemesini sağlayan Teksas'ın deli oğlanı... Sonrasında Ankara'da okuyan bir universiteli ve ardından da Ağustos 1993'te Mardin Savur'da ***** hainlerin kurşunlarıyla Hakk'a yuruyen bir Bursalı şehit... Tribun liderlerinden ve gazetemiz koşe yazarlarından Fatih Akkuş ve genc Timsahlar’la birlikte Nilufer'deki evine gittik, gencler tek tek ellerini optu Ayşe ablamızın, tabii ki bizde... Gozu yaşlı abla, Abdulkerim kardeşinin Bursa sevdasını anlattı. “Gonlu hep Bursaspor'la doluydu” dedi. Ankaragucu ile olan dostluğun tum takımlar arasında olması gerektiğini soyledi... Velhasılı gencler de soz verdi Ayşe ablalarına, "Biz de onun yolundan gideceğiz, Abdulkerim abimizi hic unutmayacağız. Mekanı cennet olsun" dediler... Bursaspor sevdalıları, hicbir şehidimizi tabii ki unutmayacağız... Onların yakınlarını bulup hal ve hatırlarını soracağız... İşte Ayşe ablanız da orada... Fırsat buldukca onu bir ziyaret etmek sizin gorevinizdir... Şehit Abdulkerim Bayraktar da eminim akrabalarını once Allah'a, sonra sizlere, bizlere emanet etmiştir... Bence bu bir vasiyettir... Benim anlatmaya duygularımın yetmediği kısımlarını da Bulent Sabırlı'nın kaleme aldığı 'Şehidin Emaneti' 'BursAnkara' adlı kitapta okuyabilirsiniz... Yanınızda mutlaka bir mendil bulundurmayı ihlal etmeyin... YAZAN: AHMET KUNDAKCI - BURSA A GAZETE