Ligin beşinci haftasında sahasında Galatasaray ile 1-1 berabere kalan BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligin 6'ncı haftasında Antalyaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Super Lig'de geride kalan 5 haftada 2 galibiyet, 1 beraberlik, 2'de mağlubiyet alarak 7 puan toplayan sarı kırmızılılar, teknik direktor Sergen Yalcın yonetiminde Nurettin Soykan Tesisleri'nde calışmalarına devam etti. Duz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenmanda daha sonra iki gruba ayrılan futbolcular, teknik- taktik antrenmanı yaptı. Sarı-kırmızılı takımda Trabzonspor macında sakatlanan ve Alanyaspor, MKE Ankaragucu, Galatasaray karşılaşmalarında forma giyemeyen Gokhan Tore, yurt dışındaki tedavisinin ardından fizik ve kuvvet calışmalarına başlamıştı. Tore, antrenman oncesi fizyoterapist eşliğinde duz koşu yaptı. Bireysel idmanlara başlayan Tore'nin sağlık durumunun her gecen gun iyiye gittiği bildirildi. MKE Ankaragucu karşılaşmasında sağ kasın adalesinden sakatlanan Thievy Bifouma'da antrenman esnasında takımdan ayrı olarak bireysel calıştı. Fizyoterapist eşliğinde calışan Bifouma'nın keyifli olduğu dikkatlerden kacmadı. SAKIB:" İYİ VE ZEVKLİ BİR MAC OLACAK" BtcTurk Yeni Malatyaspor'un sol bek oyuncusu Sakıb Aytac, Antalyaspor deplasmanından iyi bir sonucla donmek istediklerini soyledi. İdman başlamadan once gazetecilere acıklamada bulunan Aytac, uzun sure forma giymediğini belirterek, bir kamp donemi gecirdikten sonra BtcTurk Yeni Malatyaspor'a geldiğini kaydetti. Kamp donemi gecirmesine rağmen takımla birlikte olmanın, sahada 90 dakika mucadele etmenin kolay olmadığını ifade eden Aytac, "Aytemiz Alanyaspor ilk macımdı. Sonra MKE Ankaragucu ve Galatasaray karşılaşmalarında forma giydim. Tabii şimdi yavaş yavaş nefesim ve vucudum yerine geliyor. İlk 3 hafta hatasız oynadım diyebilirim ama daha cok şeyler yapmam gerekiyor. Kendimi biliyorum. Şimdi nefesim acıldıkca, daha cok sure aldıkca daha iyi şeyler yapabileceğimi duşunuyorum" dedi. "SERGEN HOCAYLA BİRLİKTE OFANSİF BİR FUTBOL OYNUYORUZ" Aytac, takımın ligde ortaya koyduğu performansla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, şunları kaydetti: "Alanyaspor macı ilk yarı 3-0'lık bir skor ama ikinci yarıda bambaşka bir Malatya vardı. Şimdi skorlardan ziyade oyun olarak ben iyi olduğumuzu duşunuyorum. Sergen hocayla (Sergen Yalcın) birlikte ofansif bir futbol oynuyoruz. Tabii ligin daha ilk haftaları, takımların kendi performanslarını sergilemesi bir sure alıyor. İlerleyen haftalardan sonra bizim takımımızın daha iyi olacağını duşunuyorum." Uzun yıllar Antalyaspor'un formasını giydiğini anımsatan Aytac, "Antalyaspor, puan olarak sıkıntılı bir surecten geciyor. Bizimde hem oyun hem de puan olarak iyi bir surecten gectiğimizi duşunuyorum. İyi ve zevkli bir mac olacak. İnşallah kazanan tarafta biz oluruz ve mutlu bir şekilde doneriz" diye konuştu. FOFANA: "3 PUAN İCİN GİDİYORUZ" BtcTurk Yeni Malatyaspor'un sol kanat oyuncusu Moryke Fofana, Antalyaspor deplasmanına 3 puan icin gideceklerini soyledi. Uc haftalık bir sakatlık donemi gecirdiğini kaydeden Fildişili oyuncu, "Sakatlık surecinin ardından takıma geri dondum. Takıma daha cok şey katmak istedim belki başaramadım" dedi. Galatasaray karşısında aldıkları 1 puanın kendileri icin iyi olduğunu dile getiren Fofana, macın son bolumunde kendisinin kacırdığı bir pozisyonun olduğunu, o pozisyonun gol olması halinde galipte gelebileceklerini anlattı. Fofana, futbolda galibiyetin yanı sıra beraberliğin ve mağlubiyetinde olduğunu ifade ederek, Galatasaray karşısında son dakikada gelen 1 puan icin mutlu olduklarını soyledi. Kendisi icin iyi bir antrenman programı uygulandığını kaydeden Fildişili kanat oyuncusu, bundan sonraki surec icin hocasının karar vereceğini belirtti. Fofana, Antalyaspor ile zorlu bir karşılaşma oynayacaklarını ifade ederek, şunları soyledi: "Turkiye'de dışarı oynadığınız butun maclar zorlu geciyor. Bu sene bakıldığında biz cok iyi bir takım olduk. Antalya deplasmanına puan ya da puanlar icin gideceğiz. Tabii futbolda neler olacağını bilemeyiz ama her zaman her maca gittiğimiz gibi 3 puan icin gidiyoruz." gunluk gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Malatyaspor'da Moryke Fofana ve Sakıb Aytac iddialı konuştu