MKE Ankaragucu Genclik ve Spor Kulubu Yaz Okulları gercekleştirilen torenle sona erdi. Tandogan Tesisleri’nde gercekleştirilen torene, Başkan Mehmet Yiğiner, yonetim kurulu uyeleri, altyapı antrenorleri, altyapı ve yaz okulu sporcuları ile cok sayıda veli ve taraftar katıldı. MKE Ankaragucu Genclik ve Spor Kulubu Tandoğan Tesisleri’ndeki yaz okullarında futbolda 400, voleybolda ve basketbolda 150 oğrenci, Ankara’nın ceşitli semtlerindeki yaz okullarında da 500 oğrenci futbol eğitimi aldı. Toplamda bin 50 oğrencinin yaklaşık 2,5 ay eğitim aldığı sezonda oğrenciler başarı sertifikalarını duzenlenen torenle aldılar. BaşkanMehmet Yiğiner, torende yaptığı konuşmada şunları soyledi: “Bu tabloyu gorunce duygulandım. 2. Lige duşmuş bir takımın alt yapısı ve yaz okulları muhteşem bir ilgi goruyor. Bugun cok anlamlı bir gun. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 91. yıldonumu. Ankaragucu İmalat-ı Harbiye Mensuplarının oluşturduğu bir takımdır Ankaragucu. Kurtuluş Savaşında şehit ve gazi veren tek kuluptur Ankaragucu. Ankaragucu Genclik ve Spor Kulubu olarak spor yapmayı herkesin en doğal hakkı olarak goruyoruz. Bu doğrultuda tesislerimizi yaz doneminde cocuklarımıza ceşitli branşlar dahilinde actık. Ankaragucu altyapısına cok onem veriyoruz. Altyapı olmazsa olmaz. Biz herkesin spor yamasını ve daha sağlıklı olmasını istiyoruz. Kulubumuz catısı altında iyi insanlar, nesiller ve sporcular yetişsin hedefi ile calışıyoruz. Bu amacla actığımız yaz okullarında pırıl pırıl gencler cok calıştılar ve bugun burada katılım belgelerini alacaklar. Gelecekte milli takımlarda goruruz inşallah bu genclerimizi. Siz veliler yarın iyi ki cocuklarımızı Ankaragucu’nde spor yaptırmışız diyeceksiniz. Bundan eminim. Kulubumuz 103 yıllık tarihi ile sayısız sporcu yetiştirmiş, sporda yuksek standartlara sahip koklu bir cınardır. Kulubumuzden gelecekte de sayısız başarılı sporcular yetişecektir.” ANKARAGUCU YUZLERCE YIL YAŞACAKTIR Kulup olarak toplamda bin 500 gence spor yapma imkanı sağladıklarını ifade eden Başkanımız Yiğiner, “Devletin anayasal gorevini biz yapıyoruz. Hicbir destek almadan genclerimize spor yapma imkanı sağlıyoruz. Uzerimizdeki yuk cok ağır aslında. Bazı kulupler devletin imkanlarından ziyadesiyle faydalanıyor. Fakat, biz faydalanamıyoruz. Biz yuzbinleriz, biz milyonlarız. Sizler desteklediğiniz muddetce goreceksiniz Ankaragucu yuzlerce yıl yaşayacaktır. Ankaragucu’nu cok iyi yerlere hep birlikte taşıyacağız. Ankaragucu olarak iyi gunde, kotu gunde hep beraberiz. Cunku biz Ankaragucluyuz.” dedi. Ankaragucu’nun dirildiğini, ayağa kalktığını vurgulayan Başkan Yiğiner, “Bu sezon ‘Diriliş’ sezonumuz. Bugun itibariyle 10 bin adet kombine kart satışına ulaştık. Bu torenin ardından 11 bin adet kombine kart satışını gececeğimize inanıyorum.” diye konuştu. Başkan Yiğiner konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Bu sezon yaz okullarımızda cocuklarımızın bedensel ve ruhsal olarak gelişimlerine katkı sağlayan başta Altyapı Sorumlumuz Kulubumuz As Başkanı Tamer Acar ve altyapıda gorevli tum hocalarımıza, bize guvenerek cocuklarını yaz okullarımıza gonderen velilere cok teşekkur ediyorum. Kurslarını başarı ile bitiren oğrencilerimize de teşekkur ediyor, sportif faaliyetlerine ara vermeden omur boyu devam etmelerini temenni ediyorum. Ayrıca, başarılarının tum yaşantıları boyunca artarak devam etmesini diliyorum.” Toren, sporculara 2013 yaz spor okulları katılım sertifikalarının verilmesi ve Başkan Mehmet Yiğiner ile fotoğrafların cekilmesi ile sona erdi. Torenin ardından veliler kombine kart almak icin kuyruk oluşturdular. Sporanki.com __________________