Gazişehir Gaziantep Futbol Kulubu Başkanı Mehmet Buyukekşi, kulubun isminin "Gaziantep Futbol Kulubu" olarak değiştirilmesine karar verdiklerini bildirdi. Konuyla ilgili acıklama yapan Başkan Buyukekşi: "Takımın adı şu anda Gaziantep Futbol Kulubu oldu. Federasyon bugun onaylayacak. Oradan da resmi olarak acıklandıktan sonra maclarımızı Gaziantep Futbol Kulubu olarak oynayacağız" dedi. Gazişehir Gaziantep Futbol Kulubu Başkanı Mehmet Buyukekşi, kulubun isminin "Gaziantep Futbol Kulubu" olarak değiştirilmesine karar verdiklerini bildirdi. Buyukekşi, kulup binasında duzenlenen olağanustu genel kurulda yaptığı konuşmada, daha once bir basın toplantısında, kulubun adını kentin ismini vurgulayan bir isimle değiştirmek istediklerini soylediğini ifade etti. Soz konusu isim değişikliği icin Turkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Ozdemir’i ziyaret ettiğini aktaran Buyukekşi, şoyle konuştu: "Şirkette aldığımız ilk karar bu takımın ismini değiştirme kararıydı. Hemen ticari sicilini değiştirdik. Takımın adı şu anda Gaziantep Futbol Kulubu oldu. Cumartesi gunu federasyon başkanımızla goruştum. Başkan bana Ekim ayının 20’sinde yonetim kurulu var dedi ve orada onaylayacağız dedi. Ben de dedim cok gec. Ricamız uzerine ara bir yonetim kurulu kararı alıp bugun onaylayacaklar. Oradan da resmi olarak acıklandıktan sonra maclarımızı resmi olarak Gaziantep Futbol Kulubu olarak oynayacağız. Kentimizde Gaziantep Basketbol diye bir takımımız var. Bu kulubu de dernek catısı altında altında birleştireceğiz. Yani Gaziantep Futbol Kulubu ayrı, Gaziantep Basketbol ayrı bir anonim şirket olacak. Yine aynı dernek catısı altında amator olarak da Gaziantep Tekerlekli Sandalye Basketbol olarak devam edeceğiz. Yani kulup, dernek olarak uc ayrı takım olmuş olacak. Bunların hepsi bizim icin ayrı bir değerdir. Onemli olan, uc spor faaliyetini bu catı altında gercekleştirmiş olacağız." Kongrede yapılan oylamayla kulubun onursal başkanı olarak secilen eski başkan Adil Sani Konukoğlu da takımın şu an ligde cok iyi gittiğini soyledi. Alınan kararın kendisi icin surpriz olduğunu belirten Konukoğlu, "Gercekten onur duydum. Beni buna secen herkese cok teşekkur ederim. Ben her zaman bu takımın yanındayım. Bana ne zaman ihtiyac olursa seve seve gelir elimden geleni yaparım. Herkese cok teşekkur ederim." diye konuştu. Konuşmaların ardından, olağanustu genel kurulda, daha once şirket başkanlığına getirilen Mehmet Buyukekşi, Gaziantep Futbol Kulubunun dernek başkanlığına da secildi. gunluk gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Gazişehir Gaziantep Futbol Kulubunde isim değişikliği