Super Lig ekibi İstikbal Mobilya Kayserispor'da başkan Erol Bedir, takımın yaptığı antrenmanı takip etti. Super Lig ekibi İstikbal Mobilya Kayserispor'da başkan Erol Bedir, takımın yaptığı antrenmanı takip etti. Bedir, teknik direktor Hikmet Karaman'la ilgili olarak, "Teknik direktor Hikmet Karaman ayrılık konusunda kararlıydı, ikna ettik" dedi. İstikbal Mobilya Kayserispor, ligin 7'nci haftasında deplasmanda karşılaşacağı Goztepe macı hazırlıklarını teknik direktor Hikmet Karaman yonetiminde surdurdu. Antrenmanı takip eden Kayserispor Başkanı Erol Bedir, "Biz hicbir zaman masaya yapışıp kalmıyoruz. Kayserispor'u sahipsiz bırakmamak kaydıyla her zaman, 'Daha iyi yapacak var ise buyursun gelsin' diyoruz. Gorev suremiz doneminde hic mecbur olmadığımız donemde 3 kere secimli genel kurul yaptık. Konyaspor macında işler acısı bir hakem faciasından sonra, Turkiye Futbol Federasyonu'ndan bu konuda daha sonra acıklama yapacaktır. Olmayan 1 penaltıda hem puan hem de 2-3 futbolcu kaybettik. Boyle bir ortamda sorumluluk sahibi liderler kendilerini ortaya koyarlar. Hocamız bunu yaptı. Aynı gunun gecesi beni arayarak 6 mactır alınan sonucların sorumluğu aldığını kaydederek, Kayserispor'un daha iyi yerlere gelebilmesi adına gorevi bırakabileceğini soyledi. Bende yardımcıları ve yakınları ile konuşmasını kendimin de yonetimimiz ile danışacağımızı kaydettim. Gerek Hikmet Karaman gerekse de Ertuğrul hoca ve bizim yonetimimizde iken calıştığımız 4-5 teknik direktorun, bulundukları kuluplerle sorun yaşadıklarını duyarsam ben sorunun kulupte olduğunu duşunurum" ifadelerini kullandı. Sozlerini surduren Bedir şoyle konuştu: "Hikmet Karaman'dan bahsedecek olursak, insan ancak bu kadar kaliteli olabilir. Ancak bu kadar net bir duruş sergileyebilir ve vefalı olabilir. Hocamızın son kararını oğrendikten sonra 2-3 saat yonetim kurulumuz ile istişarelerde bulunduk. Hikmet hoca ile yolların ayrılması durumunda bunun fayda sağlamayacağı gibi bir de hocamıza haksızlık olacaktı. Ben 6 macta galibiyet alamamamın ve 6 macta 3 puan toplayabilmenin sorumluluğunu hocaya yuklemem. Sportif olarak başarısızlığın tek sorumlusu asla Hikmet Karaman değildir. Burada bir sorumluluk varsa, takımın başkanı olarak sorumluluk benim. Herkesin yaptığı gibi hocayı değiştirerek, hocayı taraftarın onune atarak başka yerlere sığınmanın yoluna gitmedim. Yonetim kurulu uyesi arkadaşlarımız da bu şekilde duşunduler. İyi bir şey yaptığımızı duşunuyorum. Hocamızla dun akşam yemekte buluştuk. Hocamız gitmekte kararlıydı. İkna ettik, sağ olsun o da bizi kırmadı." __________________