UEFA Avrupa Ligi play off turunda AEK ile karşılaşan Trabzonspor Başkan Ahmet Ağaoğlu, Sturridge transferinde Turkiye guvenli değil gibi algı operasyonları yuzunden uzadığını acıkladı. Sturridge'nin kız arkadaşının sozlerine dikkat ceken Başkan Ağaoğlu şu ifadelere yer verdi: STURRİDGE AİLESİ TURKİYE'NİN GUVENLİ OLMADIĞINI DUŞUNUYORDU Sturrige transferi ile ilgili konuşan Ağaoğlu, "Goruşmelerin cok buyuk bolumunde Sertac bey vardı. Zaman zaman Mehmet Yiğit Alp ve Ertuğrul bey ile zaman zaman ben devreye giriyordum. Surec biraz uzun surdu. Bu finansal konularda aramızda farklılıklar vardı. Hem de ailenin Trabzon konusunda hic bilgisi yoktu. O da buyuk sıkıntıydı. İnsanların şunu bilmesi lazım.Bir spor musabakasına veya yurt dışından bakılan transfere sadece transfer gozuyle bakarsak bu pek doğru bakış acısı olmaz. İngiltere’de ve bazı Avrupa ulkelerinde son 5 - 6 yıldır Turkiye alakalı olarak bilincli olarak yurutulen bir algı operasyonu var. Gectiğimiz yıllarda bunun icinde Turkiye’nin guvenli olmadığı… Bazı ulkelerde ki bazı basın yayın kuruşuşları cok bilinc olarak aleyhimizde algı oluşturmanın gayreti icindeler. Biz icerden bunu gormuyoruz ama uluslararası musabakalarda bunu yakından yaşayan bir insanım. Bu transferin uzamasında bu ve buna benzer faktorlerin etken olduğunu duşunuyorum'' KIZ ARKADAŞI BUNU COK NET İFADE ETTİ ''Bunun reklam karşılığı değeri vardır. Bunun olcumleri yapılır. Bunun olcumunu yaptırsınlar bakalım ne cıkacak? Ne kadar para verseydiniz Trabzonspor ve Turkiye’nin ismini yabancı basında reklam olarak bu kadar gundemde tutabilirdiniz. Turizm anlamında bakalım. Sadece sportif acıdan bakmayalım. Takım tanıtımı acısındanda onemli faktorler. Oyuncu ile kaynaklanan sorun değil. Hukukcunun biri gelmiş. Kız arkadaşı bunu cok net ifade etti. Bu algıyı kırmanız lazım dedi. Sizin ulkenizde yurt dışında cok farklı tanıtılıyor. Bu algıyı kırmanız lazım. Onlarda farkındalar. Onu cok net ifade ettiler. Annesi’nin, Amcasının, menajerinin kız arkadaşının ifadeleri. Onlar Trabzon’da zaman gecirdiler” dedi. HaberTS __________________