Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Al Sadd macı icin gittikleri Katar'da; takımın durumu, Milli Takım ve hakem hataları ile ilgili carpıcı acıklamalar yaptı: Bir milli takım orneği yaşadık. 1.5 ay once hoca bir kavga işine giriyor. Bir universitenin oğrencileri Fatih Terim ile kavga eden kişinin heykelini yaparak 'Sana minnettarız' dediler. Heykel orada, yeni gelen teknik direktor ve durum ortada. Biz 3-4 senede 10 hoca değiştirdik. Gecen gun bir paylaşım gordum, Cardozo'nun olduğu kadro. O kadrodan sadece 1 oyuncu var. Hepsi kayboldu. Bunların her biri hocaların kendine gore getirdikleri kadrolardı... Soylemek istediğim şey istikrar her zaman iyidir. YENİ BİR DUZEN GEREK Fenerbahce-Beşiktaş macındaki kararlar cok konuşuldu. Biz de Beşiktaş macı icin bir tek kelime soylemedik. Milli Takım'ın da tam elendiği hafta Turkiye'de niye bu işler boyle oluyorun net cevabını Beşiktaş macına da bakarak vermek istiyorum. O mactaki Kucka ile Talisca arasındaki pozisyonda verilen, verilmeyen karar Turkiye'nin fotoğrafıdır. Bunu derken Okay'ın pozisyonuna değinmeden gecmeyeceğim. Talisca'ya da Okay'a da gereken yapılacak. Zira adalet duygusu zedelenmeye başlayınca bedelini odemeye hep birlikte başlıyoruz. Ne Fırat'a bunu soyluyorum, ne başkasına. Hakemler futbolun onemli bir parcası. Ben sistemle ilgili eleştiri yapıyorum. Yeni bir duzene ihtiyacımız var. Bu sezon 7 mac geride kaldı. Kendi adıma en acı kaybımız Alanya macı. İstanbul'daki macları da kazanabilirdik. Bu takım cok iyi işlere imza atacak. Eleştiri yapalım ama sahip cıkalım. Gecen sezon hocayı arayıp 'Artık Mehmet'i rafa kaldıralım, artık zarar veriyor' dedim. 'Kim oynasın?' sorusu cıktı. Onlar 'Artık o mevki Yusuf'undur' dediler. Ve seruven başladı. BORCU FAİZ ARTIRDI Borcun 600'den 800 milyon lira'lara cıkması tamamen faizden. Kur ve faizden her yıl borc 120 milyon artıyor. Bunun icin yeni projeler uretmemiz gerek. Kartal Tesisleri'ni satın alma sureci suruyor. DEĞERLERİNİ BULUNCA SATABİLİRİZ Abdulkadir'in Allah vergisi yeteneği var. Goztepe macında yenildik ama onu kazandık. Mactan sonra abileri, "17 yaşındaki cocuk kadar olamadık" dediler. Beşiktaş derbisinde de en iyisini ortaya koydu. Buyumuş de kuculmuş gibi. Yusuf ve Abdulkadir'i bircok kulup takip ediyor. Bizlerle de goruşuyorlar. İkisi veya bir başkası da olabilir değerini bulduğuna inandığımızda değerlendirebiliriz. Cafer Tosun (altyapının yeni gozdesi) icin asbaşkanımız goruşme yapıyor. Ailesi, 'Menajerimiz dışında biz bir şey yapmayız' diyor.. Haber kaynağı: Fotomac __________________