Yanal: Her zaman genc oyunculara acık olacağız Trabzonspor Teknik Direktoru Ersun Yanal, genc oyunculara her zaman acık olacaklarını ve onları kazanmak icin mucadele edeceklerini soyledi. Yanal yaptığı acıklamada, herkesin transferin hemen bitmesini isteyeceğini belirterek, ''Biz de kapıları kapatıp bugun işimize koyulmak isteriz. Ama transfer sureci oldukca zor. Cunku iyi oyuncu almak zorundayız. Kuracağımız iskeletteki oyuncu kalitesi Trabzonspor'u istediği hedeflere taşıyabilme ozelliğine sahip olmalı. Bunun icin mucadele ediyoruz. Bu da oldukca sıkıntılı bir surectir. Hele hele devre arası cok daha sıkıntılıdır'' dedi. Devam eden bir lig olduğunu ve herkesin de hedeflerinin bulunduğunu ifade eden Yanal, ''Bu yuzden istediğiniz planlanan sonucları alamıyorsunuz. Bu değişim surecinde cok fazla sayıda oyuncu telafuz etmedim. Ligin erken başlayacak olması nedeniyle transferi bir an once bitirmeyi umut ediyoruz. Ama gorunen o ki transfer biraz daha zaman alacak'' diye konuştu. Trabzonspor'un altyapısında cok yetenekli futbolcular olduğunu kaydeden Yanal, şoyle konuştu: ''Barış Memiş bunlardan bir tanesi. Biz de bunlara şans vermek istiyoruz. Kadromuzda Trabzon'un kendi değerlerine uygun bir kadro yapısı oluşması icin mucadele istiyoruz. Trabzonspor, Turkiye'deki populer oyuncuları transfer etmeyecek. Kendi hedefiyle ortuşen futbolcularla birlikte olacak. Bunu herkesin bilmesini istiyorum. Altyapıdan Kadir Keleş ve Barış Memiş gibi iki futbolcu daha alacağız. Turkiye'de de kaleci Onur dışında belirlediğimiz genc oyuncuları alacağız. Kadromuzda en az 7-8 tane genc oyuncu olacak. Genc oyuncu arayışımız hicbir zaman bitmeyecek. Bazı genc oyuncularımızı da kiraya verip pişmelerini sağlayacağız. Genc oyuncuları kazanma adına oldukca cesaretli olduğumu herkes gormuştur. Genc oyunculara her zaman acık olacağız ve kazanmak icin mucadele edeceğiz.'' Kendisinin hic bir zaman takımda ''şu kalacak, şu gidecek'' diye bir yorum yapmadığını belirten Yanal, ''Gitmek isteyen oyuncuya 'hayır kalacaksın' demeyi doğru bulmuyorum. Jefferson, bize surekli gitmek istediğini soyluyor. Bunu yuzumuze karşı, durustce ve ahlaklıca soylediği icin onu tebrik ediyorum. Antrenmanlarda da performansını devam ettiriyor. Omer Rıza ise izinsiz olarak takımdan ayrıldığı icin doğru yapmadı'' diye konuştu.