Hacısalihoğlu Sturridge Transferini Değerlendirdi
Trabzonspor0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Trabzonspor
- Hacısalihoğlu Sturridge Transferini Değerlendirdi
-
04-10-2019, 19:27:50Trabzonspor Kulubu Eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, bordo-mavililerin gundemini yorumladı. Radyospor’da Gun Ortası programında Emrah Karalinc’in canlı yayın konuğu olan Hayrettin Hacısalihoğlu, kuluplerin mali yapıları hakkında dikkat ceken sozler sarf etti. Hacısalihoğlu’nun Trabzonspor gundemine ilişkin yaptığı acıklamalar şu şekilde: Hayrettin Hacısalihoğlu: "3-1'lik galibiyeti beklemiyordum" Trabzonspor’un gecen yıl ve bu sezonki kadrosuna baktığımızda bordo-mavililerin avantajlı olduğunu duşunmuştum. Ama AEK deplasmanından 3-1 gibi bir avantajlı skor beklemiyordum. Cok iyi bir netice alındı. Mac boyunca oyunun tamamen kontrolu Trabzonspor’daydı. 1-0 mağlupken de 3-1 ondeyken de Trabzonspor iyi oynadı. Sosa'ya yonelik eleştiriler uzerine... Jose Sosa iyi bir oyun ortaya koydu. Tabi ki Sosa gibi oyuncuların penaltı kacırmaması lazım. Top direğe vurup girse cok iyi penaltı attığı konuşulacaktı. Futbolda boyle şeyler oluyor. Her zaman beklenen olmuyor. Trabzonspor iyi bir galibiyetle ayrıldı. Rovanştaki macın cok daha kolay olacağını duşunuyorum. Sturridge icin verilen imza parası hakkında ne diyor? Yonetim Sturridge transferinde tepkiyi azaltmak icin odemeyi boyle acıklamış olabilir. Ama imza parası artık futbolun icine girmiş bir hadisedir. Menajerlerin durumu gibi. Menajere para verilir mi deniliyordu. Menajerler de paydaşlardan biri. Futbolda var. İmza parasını da oyle değerlendirmek gerek. Bonservisi elinde olan, populer olan futbolcular imza parası cıkarıyor karşınıza. Dunya futbolunda da bu var. "Daha bir futbolcuyla imzalamadan oteki transfer icin yarış başlıyor" Sadece Trabzonspor’un değil, tum kuluplerin ekonomik dar boğazda bu tarz transferler nasıl yapılıyor? Bunun tartışılması gerek. Buyuk fotoğrafa bakmak gerek. Messi, Ronaldo da cok iyi futbolcu. Demek istediğim, odeme gucluğu yaşayacaksanız o oyuncu size faydalı değil demektir. Bence oyle bakmak gerek. Transfer konusunda dikkat etmek lazım. Daha bir futbolcuyla imzalamadan oteki transfer icin yarış başlıyor. Trabzonspor’un felaketiyle ilgili ilk haberi vermek de basın mensupları acısından bence onemli olmamalı. Basın mensupları da transfer icin baskı oluşturmamalı. Hayrettin Hacısalihoğlu: "Borclar silinmedi, yapılandırıldı" Trabzonspor’da daha once cok futbolcu transferi yapıldı. Her biri yıldız olarak alınan, giderken tek başına ayrılan, haber bile olmayan futbolcular oldu. Turk futbolunda bu var. Bu tarz şeylerden ders almak gerek. Borc artmışken yeni transferler peşinde olmamak gerek. Ayrıca Turkiye’de hicbir kulubun borcu silinmedi. Yapılandırıldı! Bunu da goz ardı etmemek gerekiyor. "Trabzonspor’un yıllık gelirleri, yıllık kredi faizlerini karşılamıyor" Mali duzenlemeler sonrası 2 yıl duğun-bayram yapılacak. Pekiyi ya sonra? Turk futbolunun değeri boyle mi artacak? Naklen yayın, sponsorluk gibi bir gelir artırıcı etki var mı? Yok. Trabzonspor’un yıllık gelirleri, yıllık kredi faizlerini karşılamıyor. Odemeler neyle yapılacak? Kredinin faizini bile karşılayamayacak durumdayken, transferler coşkuyla karşılanıyor. Taraftar boyle istiyor, yonetenler de oyle karar veriyor. Diyecek bir şey kalmıyor. HaberTS __________________