Ağaoğlu, Trabzonspor dergisindeki roportajında, ekonomik sorunları yeniden yapılandırarak, tasarrufa giderek belirli olcude kulubu duzluğe cıkardıklarını belirtti. Trabzonspor Kulup Başkanı Ahmet Ağaoğlu, goreve gelirken tahmin ettiği tabloyla karşılaştığını belirterek, her zaman takım icerisinde yaşayan bir insan olduğunu vurguladı. 1991 yılında ilk defa yonetici olduğunu belirten Ağaoğlu, “O yıldan bugune kadar, yonetici olarak Trabzonspor’un icinde olduğum zamanlarda, olmadığım zamanlarda da, hatta cok uzaklarda olduğum zamanlarda dahi her zaman kendimi takımın icerisindeymişim gibi hissettim. Dolayısıyla takımın yaşadığı problemleri, yaşadığı sorunları en az kulubun icerisinde faal yoneticilerin hissettiği kadar yakından hissedebiliyordum. O yuzden benim icin buyuk bir surpriz olmadı. Fakat geldiğim zaman şunu cok iyi biliyordum; takımın ekonomik, idari ve sportif disiplininin ortadan kalktığını, Trabzonspor’un gercek huviyetinden bir hayli uzaklaştığını biliyordum. Geldiğimizde karşılaştığımız sorunlar da buydu zaten. Temelde uc tane sorun vardı. Ekonomik, sportif ve idari sorunlar. Borcun buyukluğunu goz onune aldığınızda o karanlık tablo hicbir şekilde aydınlanmadı; ama borcu bile surdurulebilir bir hale getirdik. Belirli olcude kaynak sağlayarak, belirli olcude yeniden kredi kullanarak ve mevcut borcların da herkesin malumu yeniden yapılandırarak borca surdurulebilir bir cehre kazandırdık ”ifadelerini kullandı. “Alınacak daha cok yol var” Ağaoğlu, “Tabii ki her şeyin dort dortluk olmadığını hepimiz cok iyi biliyoruz. Cok uzun bir uğraş, yoğun bir calışma gerektiriyor. Ama şunu rahatlıkla soyleyebilirim; bazen mac cıkışlarında da ifade ediyordum bunu, ileriye donuk taraftarın ve camianın gurur duyacağı, sahipleneceği, omuzlayacağı Trabzonspor’un yeniden temellerinin atıldığını soyleyebilirim. Daha temelleri atıldı ama onumuzde tabii ki cok uzun bir yol var. Fakat ‘rayına oturdu’ doğru bir soylem. Evet, rayına oturdu ya da denizci tabiriyle rotaya oturdu. Ama alınacak daha cok yol var tabii” dedi. “Şampiyon olacağız dediğiniz zaman camiayı pek gercekci olmayan bir noktaya getiriyorsunuz” Trabzonspor’un her zaman zirve mucadelesi veren bir takım olduğunu vurgulayan Ağaoğlu, sozlerini şoyle surdurdu: “Yani Trabzonspor’un bordo-mavi forması her zaman Super Lig’in zirvesinde yer alan bir formadır. Onun altına duştuğunuz zaman demekki bir şeyleri yanlış yapmışsınız demektir. Hic tartışmasız. Bugun itibarıyla baktığınızda 2018-2019 sezonundaki Trabzonspor’un lig sıralamasındaki yeri beni tatmin etti mi? Cok acık ve net soyleyeyim, asla tatmin etmedi. Kacırılmış bir fırsat olarak değerlendirmek de doğru olmaz ama cok daha iyi olabilirdik. Bazı basit hatalar, şanssızlıklar ve bizim dışımızdaki birtakım faktorlerden kaynaklanan olumsuzluklar neticesinde bana gore ligi 1, 2 belki de 3 basamak geride bitirdik. Biz sezona başlar başlamaz yeniden aynı mucadelenin icerisine gireceğiz. Benim kafamda hep şu var; kaldığımız yerden başlayacağız. Kaldığımız yerden başladığımız zaman biraz daha yukarıları hedefliyorsunuz. Tekrar altını cizerek soyluyorum; 'Şampiyon olacağız' soylemi benim yıllardır soylemekten imtina ettiğim ve telaffuz eden insanlara da şupheyle baktığım bir soylem. Cunku lig başladığı zaman sizinle birlikte 4-5 takım şampiyonluk mucadelesini veriyor. Zirve mucadelesi vereceğiz demek cok daha doğru bir bakış acısıdır. 'Şampiyon olacağız' dediğiniz zaman camiayı pek gercekci olmayan bir noktaya getiriyorsunuz. Cunku onunuzde 34 haftalık bir maraton var, yoğun mucadeleler var, cetin takımlar var. Herkes aynı mucadeleyi veriyor. Neyin ne olacağını bu kadar erkenden kestirmeniz zaten mumkun değil, falcı olmanız lazım. Bizim yapmamız gereken, o zirve mucadelesini layıkıyla vermek. O mucadeleyi gerektiği gibi verdiğiniz takdirde ve o mucadelenin doğrularını yaptığınız takdirde, eğer her şey de yerli yerindeyse zaten sezon sonunda hak ettiğiniz yerde olacaksınız. Belki şans yaver gitmiştir, bir basamak ustte bulursunuz kendinizi. Ya da bu sezon olduğu gibi şanssızlıklar yaşamışsınızdır ama hakkıyla mucadele etmişsinizdir. Burada onemli olan, şampiyonluk soylemi değil o zirve mucadelesinin gereklerini yerine getirmektir. Camiamızın bu şekilde değerlendirmesi daha doğru olacaktır." “Hicbir oyuncuyu bir birinden ayırt edemiyorum” Ağaoğlu, bordo-mavili formayı giyen hicbir futbolcuyu ayırt edemediğini dile getirerek, "Doğdukları yer neresi olursa olsun, milliyetleri ne olursa olsun bu forma icin samimiyetle mucadele eden oyuncular - belki tabir biraz abartılı bile olabilir ama oldukca da gercekci bir tabir - benim kendi oz evlatlarım. Hatta zaman zaman kendi oz evlatlarıma gosterdiğim hassasiyetten daha fazlasını onlara gosteriyorum. Uzerlerine titriyoruz hepimiz, yonetim olarak. Sadece ben değil. Gecen yıl soylediğim bir soz vardı. Evlendirip elin kızına vermek bile zoruma giderken, ben bunları bir başka takıma nasıl vereceğim diye kara kara duşunduğum de oluyordu. Hala daha o duşunce devam ediyor bende. O yuzden evlenecek futbolcularımız biraz dikkatli olsunlar” diye konuştu. “Bizi takip ettikleri surece Turk futbolunun geleceğini başarılı goruyorum” Diğer takımlara yonelik, "Bizi takip ettikleri surece Turk futbolunun geleceğini cok başarılı goruyorum" diyen Ahmet Ağaoğlu, “Net. Bu soylemiş olduğunuz şeyler, bizim son bir yıl icerisinde uygulamış olduğumuz politikalar... Geldiğimiz zaman şunu soyledik; Trabzonspor gelir-gider dengesini muhafaza etmek zorunda. Gelirinden fazla harcama yapmadan, kendi oz kaynaklarına, genclerine, yurt dışından gelen kariyerli oyuncuları tenzih ediyorum ama ne olduğu belli olmayan oyunculara gereğinden fazla para odeyerek borc yukune girerek hicbir şekilde başarıya ulaşamayacağını soyledik. Bugun bakıyoruz, pek cok kulup bizim izlediğimiz ekonomik politikayı, bizim izlediğimiz sportif yapılanmayı izliyor. Ve artık piyasada neredeyse genc oyuncu kalmadı, her kulup piyasada ne kadar genc oyuncu varsa onlara yonelmeye başladı. Cok net soyluyorum 2018-2019 sezonundaki hem idari hem de ekonomik hem de sportif uygulamalarımız Turk futboluna ornek oldu. Pek cok kulubun de bu doğrultuda hareket ettiğini goruyoruz. İşin doğrusu da bu. Biz aslında işin doğrusunu yaptık, Amerika’yı yeniden keşfetmedik. Yapılması gerekeni yaptık. Denizin bittiği yerde diğer kulupler de doğru cıkış yolunun bu yontem olduğunu gorduler ve ona paralel hareket ediyorlar. Eğer bu politikalarından taviz vermezlerse kulupler, Turk futbolu fazla değil 3-5 sene icerisinde Avrupa’nın en guclu ligi haline veya futbolu domine eden ulkeler arasında yerini alacaktır diye duşunuyorum" değerlendirmesini yaptı. “Unal Hoca yukumuzun onemli bir bolumunu uzerimizden aldı” Ağaoğlu, Teknik Direktor Unal Karaman’ın sadece sportif anlamda değil, idari anlamda da yuklerinin onemli bir bolumunu uzerlerinden aldığını belirterek, “Unal Hoca, kulube geldikten bir yıl sonra ben yoneticiliğe başladım. Yani Unal Hoca bir yıllık futbolcuyken ben de yonetim kurulu uyesiydim. Ben Trabzonspor’da teknik direktorluk yapacak insanın bizim prensiplerimizi, bizim bakış acımızı, bizim hissettiklerimizi ve bizim yaşadıklarımızı yaşayan bir insan olmasını istemişimdir her zaman icin. Bunların yanı sıra egolarından ve komplekslerinden sıyrılmış bir adam olması lazım. İşte cok acık ve net. Butun bunların hepsini bunyesinde topladığı icin, ozellikle bu sıkıntılı surecte en doğru insan olduğu icin Unal Karaman’ı goreve getirdik. Bunda da ne kadar haklı olduğumuzu da herhalde kamuoyunun cok onemi bir bolumu tasdik etti. Unal Hoca, butun bu ozelliklerinin yanı sıra biraz fazla duygusal bir insan. Zaten duygusal olmadığınız yerde de biraz fazla realist olduğunuz yerde de Turkiye liglerindeki cok fazla realist davranan hocalara karşı toplumun bakış acısını cok iyi biliyoruz. Benim hoşuma giden şey; sadece sportif alandaki başarının otesinde spor etik ve ahlakına uygun davranan, hicbir şekilde topluma vermiş olduğu mesajlardan dolayı kulubun bir sıkıntı yaşamasına sebebiyet vermeyen, topluma her zaman olumlu mesajlar vererek kulubumuzun ve takımımızın ulke genelinde sempatisinin yukselmesine neden olan yapıya sahip bir insan. Dolayısıyla biraz da ozetlersek, sportif katkılarının yanında cok onemli psikolojik ve idari katkıları da oldu. Sadece sportif anlamda değil, idari anlamda da bizim yukumuzun cok onemli bir bolumunu uzerimizden aldı. Aynı duşunce yapısına sahip olduğumuz icin sorunsuz bir bicimde hocamızla yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı HaberTS __________________