[h=2]Mini DayZ, populer online hayatta kalma oyunu DayZ'nin tarayıcı tabanlı ve piksel gorunumlu versiyonudur.[/h]
Steam'de cıktığı andan itibaren yoğun ilgi goren acık dunya hayatta kalma oyunu DayZ'nin yaşadığı talihsiz gunlerin ardından uretici firma, DayZ'i geliştirme aşamasına devam ederken bir yandan da oyuncuları icin farklı bir alternatif sunacak Mini DayZ'i tanıttı. Mini DayZ, oncelikle internet tarayıcısı uzerinden oynayabilen ufak ancak cok tatlı bir DayZ varyasyonu. DayZ'de olduğu gibi acık alanda pikselleştirilmiş grafiklerle hayatta kalmaya calışıyorsunuz, ustelik bu sefer yukarıdan gorunumlu olarak tatlı bir retro havasıyla beraber!
DayZ'nin tarzı benim pek ilgimi cekmediğinden oyunu sadece gunde 25 saat oynayan ev arkadaşımdan biliyorum. Yine post apokaliptik bir dunyada tek başımıza hayatta kalma mucadelesi veriyoruz. Ancak DayZ online bir oyun olduğu icin size tehdit oluşturan tek şey zombiler değil, oyuncular da oluyor. Bu şekilde etraftan arac gerec bulmakla ilerleyen oyunda hayatta kalma ilkesi olarak gercekten cok emek verilmiş. Yiyecek, hava sıcaklığı, sağlık gibi bircok faktor oyunda tutunmanızı etkiliyor ve dolayısıyla oyunda dikkatli bir şekilde ilerlemenize neden oluyor. Şimdi DayZ'nin tum bu ozelliklerini pikselleştirilmiş, retro bir tarzda duşunun. İşte Mini DayZ'i kafanızda kurdunuz bile!
Bağımsız bir ekip tarafından geliştirilmiş Mini DayZ başta sadece bir mod olarak duşunulmuş. Ancak daha sonra oyuncu ceken havası ve yukarıdan gorunumu sayesinde DayZ oyuncuları icin ayrı bir alternatif oluşturabileceği duşunulerek oyunun resmi web adresine yerleştirilmiş. Sayfayı ziyaret ettiğinizde belirecek ufak bir pencereden hemen bir hesap oluşturup Mini DayZ'ye başlayabiliyorsunuz. Aslında Mini DayZ, DayZ'nin de temeli gereği surekli baştan başlayabilecek bir oyun olması nedeniyle harika duşunulmuş alternatiflerden bir tanesi. Ancak oyun şu anda yeni yeni yeşillenmeye başladığından etrafta pek oyuncu goremeyebiliyorsunuz. Zamanla mutlaka artacağını duşunuyorum.
Ne yalan soyleyeyim Mini DayZ bana Steam'de bulunan DayZ'den cok daha ilgi cekici geldi. Minik karakterlerle etrafta cılgınca koşturup silah aradım ve piksel koşelerde saklanarak zombi avına giriştim. Bana retro oyunları anımsattığı icin mi yoksa ilgi cekici havasından mı bilmiyorum ama Mini DayZ şimdiye kadar DayZ icin duşunulmuş en guzel alternatiflerden biri olabilir. Ustelik Mini DayZ'yi oynamakta tamamen ucretsiz.
ARTILAR Retro grafikler
Basit yapısıyla her oyuncuya hitap ediyor
DayZ'de bulunan her ogeyi barındırması
EKSİLER
Mini DayZ
Full Oyun İndir PC0 Mesaj
●49 Görüntüleme