[h=2]Don't Starve, Minecraft benzeri sandbox oyunlarının başını ceken bağımsız bir hayatta kalma oyunudur.[/h]
Son zamanların en populer oyun turlerinden biri olan sandbox tarzı oyunlar bildiğimiz gibi coktan aldı başını yurudu. Bunun ilk orneklerinin boy gosterdiği zamanlarda Don't Starve ile karşılaşmış, denemeye karar vermiştim. Tim Burton cizimlerine benzettiğim tuhaf grafikleri, basit bir oynanış ekranıyla oyunu ilk actığımda ne yapmam gerektiği konusunda ciddi anlamda hicbir fikrim yoktu. Gelin gorun ki oyunun sağ ustunde gorunen kac gun gectiği tablosuna bakış bile atmadan Don't Starve'da "sahiden" gunlerimi gecirmişim.
Acık bir dunyada dilediğinizi yapabileceğiniz turde oyunları genel olarak nedense milletce cok seviyoruz. Bunun icerisine aksiyon ogeleri de girdiği GTA gibi oyunlar artık işin demirini oluştursa da her gecen gun bağımsız oyun studyoları bu tarz oyunlar icin emek harcıyor ve tum bu acık dunya oyunu kavramını farklı bir bakış acısıyla ele almaya calışıyorlar. Minecraft coktan bayrağı eline aldı ve belki de artık sandbox denince insanların aklına ilk olarak o geliyor. Lakin aynı amaca hizmet etse de cok başka bir atmosfere sahip olan Don't Starve'ın incelikleri de bir o kadar goz ardı edilemez nitelikte.
Don't Starve'da bir zebani tarafından uzak diyarlara gonderilmiş, Wilson isimli bir bilim adamını oynuyoruz. Cevremiz tamamen vahşi yaşam ortamı, ancak buyunun ve bilimin karşılıklı koz paylaştığı bu dunyada doğal yaşam pek bir değişken. Genel amacımız hayatta kalmak olsa da ilk etapta buna alışmak oyuncuya buyuk sıkıntılar verebiliyor. Oncelikle eğer craft, yani bir şeyler yaratma oyunlarına alışıksanız yolunuzu bulmanız biraz daha kolay olabilir. Ancak benim gibi ciddi anlamda Wilson'ın rolunu ustlenen ve ne yapacağından bir haber bir oyuncuysanız işiniz zor!
Etraftaki bircok kaynaktan ceşitli eşyalar oluşturuyor, hayatta kalabilmek icin yiyecekler topluyoruz. Tabii Don't Starve'ın dunyası bizi her an şaşırtmaya musait olarak bircok tehlike, tuhaf yaratıklar ve hava koşullarını da beraberinde getiriyor. Oyunun oynanış kısmındansa atmosferinin eşsiz olduğuna ben de kesinlikle katılıyorum. Daha en başından hicbir ipucu ve yardımcı oge bulunmaması, kasvetli dunya, basit ve gotik grafiklerin uyumu oyundan anlamayacak adama bile Don't Starve'ın amacını kanıtlar derecede. Hayatta kalmam lazım!
Eğer Minecraft ve sonsuz modlarından bunalmış durumdaysanız, crafting oyunlarına beeli bir duşkunluğunuz varsa, veya tamamen Tim Burton tarzı cizimlerden hoşlanıyorsanız Don't Starve sizin icin iyi bir deneyim olacak. Aman bilmediğiniz bitkileri benim gibi yemeyin; ha bir de gece vakti karanlıkta pek dolaşmayın.
ARTILAR Gelişime bağlı craft sistemi
Cizimler ve genel hatlarıyla grafikler doyurucu
EKSİLER Ture yatkın olmayan oyuncuları cekmeyi başaramıyor
Don't Starve
Full Oyun İndir PC0 Mesaj
●69 Görüntüleme