TFF Kararı
Trabzonspor0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Trabzonspor
- TFF Kararı
-
04-10-2019, 18:57:54Turkiye Futbol Federasyonu Yonetim Kurulu, Antalya'da yaptığı toplantıda Super lig kuluplerini de ilgilendiren bazı kararlar aldı. Buna gore, futbol ailesine kesinleşmiş borcu olan kuluplerin transfer ettikleri futbolcuların sozleşmelerinin tescil edilmemesi ve borclar odenene kadar lisanslarının verilmemesi uygun goruldu. Ayrıca, profesyonel takımı olan kuluplerden her yıl alınan aidatlarda da indirime gidildi. Bu cercevede Turkcell Super Lig kulupleri icin 3 bin 500 YTL olan aidatlar 250 YTL'ye duşuruldu. TFF 3. Lig statusundeki oyuncu uygunluğu esaslarında bazı değişikliklere gitti, bu sezondan itibaren 30 yaş ve uzerindeki oyuncularla sozleşme imzalanmamasına karar verdi. Sozleşmesi devam eden oyuncuların haklarının korunacağı yeni uygulamaya gore, 2009-2010 sezonundan itibaren TFF 3. Lig'de 24 yaş ve altı oyuncularla sozleşme yapılabilecek. Ayrıca, 25-30 yaşları arasında en fazla 6 futbolcuyla sozleşme imzalanabilecek. Bunlardan sadece 4’u musabaka isim listesine yazılabilecek. Kulupler, futbolcularla imzalayacakları yeni sozleşmelerdeki sureleri, bu koşulu dikkate alıp belirleyecek. Yonetim Kurulu, bir ust lige terfi eden kuluplerden alınan tescil ucretlerini de azaltarak şoyle belirledi: Daha once Turkcell Super Lig'e yukselen kulupler icin 30 bin YTL olan tescil ucreti 500 YTL'ye, Bank Asya 1. Lig kulupleri icin 18 bin YTL olan tescil ucreti 250 YTL'ye, TFF 2. Lig kulupleri icin 15 bin YTL olan tescil ucreti 100 YTL'ye, TFF 3. Lig kulupleri icin 5 bin YTL olan tescil ucretleri ise 50 YTL'ye indirildi. Bank Asya 1. Lig kulupleri icin 2 bin YTL olan aidatlar 100 YTL'ye, TFF 2. Lig kulupleri icin bin 500 YTL olan aidatlar 50 YTL'ye, TFF 3. Lig icin bin YTL olan aidatlar 25 YTL'ye duşuruldu. Yonetim kurulu, amator kuluplerin futbolcularının federasyona tescili icin odedikleri ucretlerde de indirime gidilmesi yolunda ilke kararı aldı. __________________