Futbol Federasyonu Yonetim Kurulu, yabancı statusunde oynayan futbolcularla ilgili kontenjanı artırma kararı aldı! Yonetim Kurulu, daha once 6 artı 1 olan yabancı statusundeki oyuncu sayısını, 6 artı 2'ye cıkarırken, transfer donemi 6 Şubat'a kadar uzatıldı! Futbol Federasyonu Yonetim Kurulu, Levent'teki binasında yaptığı haftalık olağan toplantıda alınan kararları, yazılı olarak acıkladı. Acıklamada, daha once 6 artı 1 olan yabancı statusundeki oyuncu sayısının 6 artı 2'ye cıkarıldığı bildirildi. Bu durumda, maclarda yabancı statusunde yine 6 oyuncu oynayacak, kulubede ise 2 oyuncu bulundurulabilecek. Bu arada, 1 Şubat tarihinde sona erecek olan ikinci transfer ve tescil donemi de 6 Şubat Carşamba gunu mesai bitimi saatine kadar uzatıldı. Toplantıda, Futbol Genel Kurulu tarafından alınan karar gereği 14-15 Şubat tarihlerinde Ankara'da yapılacak secimli genel kurul icin, gerekli ilanların verilmesi ve hazırlıkların başlatılması da kararlaştırılırdı. Futbol Federasyonu Yonetim Kurulu ayrıca, (A) Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası finalleri oncesi Almanya'da yapacağı 3 hazırlık macının organizasyon ve yayın haklarını Saran Grubu'na verme kararı aldı. Yapılan acıklamada, toplantıda, hazırlık maclarının organizasyon ve yayın haklarının pazarlanması konusunda gelen tekliflerin değerlendirildiği, FIFA ve UEFA'nın bu tur organizasyonlarda aradığı koşullara uygunluğu nedeniyle Saran Grubu ile sozleşme imzalanmasına karar verildiği bildirildi. __________________