Genclerbirliği Teknik Direktoru Mustafa Kaplan, Super Lig'in 4'uncu haftasında deplasmanda oynayacakları Trabzonspor macının hazırlıklarını değerlendirdi. "TRABZONSPOR MACIYLA CIKIŞA GECECEĞİMİZİ DUŞUNUYORUM" Bu hafta deplasmanda Trabzonspor'a konuk olacaklarını hatırlatan Mustafa Kaplan, "İnşallah bundan sonra skorlara yansıtıp, Trabzonspor macında yeni bir sayfa acıp, lige başlamak istiyoruz. Ben bu takıma inanıyorum, guveniyorum, ben bu futbolcuları biliyorum. Belki uc mac şansız kaybettik, 7 gol yedik, 2 gol attık, bizim icin eksi şeyler ama bizim Trabzonspor macıyla cıkışa gececeğimizi duşunuyorum" diye konuştu. "TRABZONSPOR İYİ TAKIM AMA BİZ DE İYİ TAKIMIZ, PUANLA DONMEK İSTİYORUZ" Teknik Direktor Mustafa Kaplan, calışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini belirterek sozlerini şoyle surdurdu: "Biz oncelikle takım savunmasını, top rakibe gectiğinde topun arkasına gecmeyi, top bizdeyken de cok cabuk hucuma gecmeyle ilgili cok ciddi calışmalar yaptık. Trabzonspor'u analiz ettiğimizde; gecen seneki kadrosundan kaybettiği oyuncular var. Bizim de yeni bir takım olmamızdan kaynaklı artılarımız var diye duşunuyorum. Bir de orta sahada uc tane on numara ile oynayan bir rakibimiz olacak sahada. Belki bizim macta cift santrafor oynayabilirler. Şanssız olarak Abdulkadir'i kaybettiler, cok da uzuldum Abdulkadir'in olmayışından dolayı. Ulkemiz adına, Trabzonspor adına onemli bir oyuncu. Bizi iyi bir rakip bekliyor ama biz de iyi bir takımız. Hic korkumuz yok, yine biz oraya kazanmak icin gideceğiz. Planlarımızı onun uzerine yapıyoruz. İnşallah oradan iyi bir skorla doneceğiz, cıkış macımız olacak bizim. Yeni bir sayfa acmış olacağız. Dun oyuncularımızla konuşmamızda rakibimizi de izlettirdiğimizde; iceride cok farklı oynayan bir takım var, 2 bekini cok hucuma cıkarttığını, 2 kenar oyuncusunun cok etkili olduğunu, orta sahadaki uclunun on numara tipi olmasını anlattık. Biz de oraya farklı bir oyuncu şablonuyla gidip takım icerisinde farklı hamleler yaparak Trabzon'dan puanla donmek istiyoruz." "TARAFTAR SABIRLI OLSUN" Ligin ilk 3 haftasında alınan sonucları da değerlendiren Kaplan, "Taraftarlar her zaman haklıdır. Onlar da başarısız olduğumuz zaman ister istemez moral motivasyon olarak duşuyorlar, uzuluyorlar. Ama inanın biz de cok uzuluyoruz. Biz gecen sene de Ankaragucu'nde ilk uc macı kaybetmiştik. Taraftar İsmail Kartal diye bağırmıştı. Sonra biz o takımı kumede tutmuştuk. Ben aynı cıkışın bu haftadan itibaren olacağını duşunuyorum. Aramıza yeni katılan arkadaşlar arasındaki problemleri yuzde 70 oranında cozduk. Taraftarlarımızın sabırlı olmasını istiyorum. İyi bir camia, iyi bir taraftar grubu ve iyi bir futbolcu grubu var. Gununun tamamında calışan bir teknik ekip var. Burada iyi bir Genclerbirliği olduğunu soyleyebilirim" diye konuştu. "HERKES HERKESİ YENEBİLİR, HİCBİR MACIN FAVORİSİ YOK" Mustafa Kaplan, ligde kağıt ustunde yapılan hesapların tutmayacağını belirterek, "Ligimize şoyle bir baktığımız zaman; Denizlispor-Galatasaray macına kağıt ustunde herkes Galatasaray kazanır diye duşunuyordu. Beşiktaş aynı hafta gitti Sivasspor'a mağlup oldu. Trabzon işte Kasımpaşa'yı yener, denildi berabere kaldı. Ligde hic olmayacak skorlar oldu bana gore. Şimdi baktığınız zaman; belki bizim puanımız yok ama 1 puanlı 4-5 tane takım olduğunu goruyoruz. Favori takımların kazanamadığı, surpriz takımların kazandığı cok enteresan bir lig oldu. Lig bana gore bu haftadan sonra başlar. Cunku lig altıncı yedinci haftada oturur diye duşunuyorum. Herkes herkesi yenebilir, hicbir macın favorisi yok" ifadelerini kullandı. "TURK OYUNCU SIKINTISI BUYUK" Yabancı kuralıyla ilgili de goruşlerini aktaran Kaplan, "Turk oyuncu sıkıntısının cok olduğunu biliyoruz hepimiz. Bizde de mesela 13 yabancı oldu. Belki bizim altyapımızdan ve pro-takımımızdan aldığımız oyuncular var, biz gectiğimiz 3 macta bunları kullandık ama tabii bunların birazcık daha zamana ihtiyacı var. Turk futbolcular az olduğu icin de yabancı futbolcular daha cok on plana cıkmaya başladı" dedi. HaberTS __________________