Trabzonspor'un yeni başkanı Sadri Şener, bu sezon Avrupa Kupaları'na katılmaları halinde Trabzonspor'un yuzunu guldurmeye başlayacaklarını, bundan sonraki sezondan itibaren de hedeflerinin hep şampiyonluk olacağını soyledi. Şener, Sivas macını, transfer konusunu ve eski yonetimi de yorumladı! Şener, basın mensuplarına yaptığı acıklamada, 15 yıl sonra Trabzonspor'da kulup başkanı olmanın ayrı bir duygu olduğunu belirterek, ''Bu işlerden cok uzaklaşmıştık. Trabzon ve Trabzon şehri değişmiş. Basın kuruluşları cok artmış. Takımın formatı değişmiş. Hakikaten burada iyi bir isim bırakmışız ki, talep edildik ve secildik. Trabzonspor'un mevcut durumu ic acıcı değil. Bilgi ve tecrube ile buna yardımcı olabiliriz diye duşundum. Trabzonspor'u iyi yerlere getirip sorumlu genc nesile devretmeyi planlıyorum'' dedi. Gorev suresi sonunda devam edip etmeyeceğini kimsenin kestiremeyeceğini ancak planının bu şekilde olduğunu kaydeden Şener, şoyle devam etti: ''15 yıl aradan sonra başkan olmayı tahmin edemezdim. Yarın ne gosterir bilemem. Ben şunu soyluyorum, bu hep benim hayalim. Genc, biraz tecrubesi olan, iyi eğitim gormuş, 1-2 lisan bilenleri bu yonetime ve başkanlığa getirirsek cok şık bir ekip ortaya cıkar. Daha bir kurumsal yapı olmalı. Ben her şeyle ilgilenmemeliyim. Başkanlık kulubu temsil eden bir makam. Eskiden biz her şeyi yapıyorduk. Bir tek ayakkabı boyamıyorduk. Şimdi değişti. Bu acıdan bakarsak, bir yere kadar yapar, bir yerden sonra devrederiz. O makamlarda cakılı kalmamalıyız. Bir takım insanların onunu acmalıyız.'' -''BAŞSIZ KALMIŞ GİBİ GORDUM''- Mayıs ayına kadar yapacaklarının belli olduğunu belirten Şener, şoyle konuştu: ''Transfer yapma imkanımız yok. Futbolda moral onemli. Bursaspor macının son 10 dakikasını seyrettim. Cok daha hırslı oynadılar. Ama yeni bir sayfa acılıyor. Bu futbolcuya da tesir eder. Eski yonetimdeki arkadaşları eleştirmek istemiyoruz ama son zamanlarda başsız kalmış gibi gordum kulubu. Bu sezon Avrupa Kupası'na gidebilirsek Trabzonspor'un yuzunu biraz guldurmeye başlarız. Avrupa Kupasına katılmanın kulube ekonomik olarak da katkısı oluyor. Futbolcuyu, hocayı motive ediyor. Birlik beraberliği arttırıyor. O acıdan onemli. Gelecek sezon da, ondan sonra da hedef hep şampiyonluk olacak. Gelecek sezon 4. ondan sonra ilk 2 sonra şampiyonluk diye bir hedefimiz yok.'' -''FUTBOLCU SATMAKTAN HOŞLANAN BİRİ DEĞİLİM''- Şener, tarz olarak futbolcu satmaktan hoşlanan biri olmadığını soyledi. Trabzonspor'un Lig, Fortis Turkiye Kupası ve Avrupa Kupası'nda mucadele eden bir takım olduğunu kaydeden Şener, ''Yedek kulubesi guclu olmalı. Eğer elimde bir imkan varsa, oyuncu satmamaya calışırım. Futbolcu problemli ise gitmek istiyor. O zaman idarecilik gorevi başlıyor. Futbolcuyu ikna edeceksin'' dedi. Daha onceki gorev doneminde de bu tur sorunlar yaşandığını belirten Şener, ''O donemde Kenan İskender, yuz lira isteyen futbolcuya 5 lira verirdi. Ben gizli para verir tutardım. Adam gitmek istiyor ama sonucta tutardık. Hic satmadık hep aldık. Yine Gokdeniz, Yattara, Huseyin konusunda satmak gibi bir fikrim yok. Onlar da niye gitmek istesinler ki. Bundan daha buyuk bir kulup mu var. Trabzonspor, cok onemli bir kulup onemli camia'' diye konuştu. -YONETİMİN İBRA EDİLMEMESİ- Şener, yonetim kurulunun genel kurulda ibra edilmemesi konusunda teknik bir bilgisinin olmadığını ifade ederek, şoyle konuştu: ''Ama bu konunun bizim yonetimimizle ilgisi yok. Bu konu dernekler masasına gidecek. Eğer orada sıkıntı gorulurse savcılık boyutu olacak. Eski yonetimdekiler bizim arkadaşımız, onlar da Trabzonsporlu. Umarım herhangi bir şey olmaz, aklanılır. Trabzonspor ve bizlere, hepimize bir sıkıntı gelmez diye duşunuyorum. Faaliyet ibra edilmeyince Akyazı projesi, benzinlikte mi ibra edilmiyor. Bunları oğrenmemiz lazım.'' -TRANSFER CALIŞMALARI- Genc oyuncular mutlaka alacaklarını dile getiren Şener, şoyle dedi: ''Bir de yetişmiş oyuncular alacağız. Gencleri kendi bunyemizden, bolgemizden alırsak isteği cevaplandırmış oluruz. Ama yetişmiş de alacağız. Ceşitlilik olacak. Trabzonspor'a emek vermiş Şenol, Giray, Ali Kemal, 'şu oyuncuyu al' dediği zaman niye izleyeyim ki, hemen o oyuncuyu alırım'' diye konuştu. Yonetim kurulunda futbol bilgisi olan insanların olduğunu kaydeden Şener, ''Hocamız ile konuşacağız. Bizim arkadaşların futbol bilgisini onlara aktaracağız. Mayıs sonu icin şimdiden transfer planlamasına başlayacağız. Bir takım organizasyonları haziranda değil, şimdiden yapmak lazım. Seneye yarışmacı olan, şampiyonluğa oynayan, Avrupa Kupalarına giden, orada başarılı olan bir takım olmak istiyoruz. O gunleri ozluyorum.'' -''SİVAS MACINDA ADAM MI OLDURDUK?''- Trabzonspor'un haksızlıklara uğradığını kaydeden Şener, sozlerini şoyle surdurdu: ''Sivas macından sonra seyirci atlıyor sahaya. Bir bizim, bir devletin guvenliği var. Aradan zaman geciyor biz ceza alıyoruz. Ne o guvenliğin, ne emniyet mensupların işine son veriliyor. Ben guvenlik uzmanı değilim. O eğitimi gormuşler. Bana havaalanı nasıl yapılır desinler, gunlerce anlatayım. Emniyetin kabahati var. Sonucta 5 mac ceza alındı, 3 puan silindi. Adam mı oldurduk biz burada. Ne oluyor seyircide, Trabzonspor uzerinde baskı oluşuyor. Hakemlerde insan. Herkes hata yapabilir. Bulent Demirlek genc, onunda heyecanına vermek lazım. Acıp kitabı mı okudu, orada bir saniye kala macı bitirdi.'' -FEDERASYON KONUSU- Federasyon seciminde 1-2 uyeyi yonetim kuruluna sokmaya gayret edeceklerini kaydeden Şener, ''Şu anda Hasan Doğan dışında başka bir aday yok. O da beni aradı tebrik etti. 8 delegemiz var. Şenol hoca ile 9, Arsin, Akcabat Sebat, Araklı kulupleri ile 12 delegeyiz. Belki de daha da var. Bu da Trabzonspor'un buyuk kulup olduğunu gosteriyor. Hakemler konusunda ben konuşmam, espri yaparım. Ceza sahası dışından gol at, hakem birşey diyebilir mi? At ceza sahası dışından, iceriye niye giriyorsun?'' dedi. 3-4 yıl once takımın fena olmadığını belirten Şener, ''Bizim zamanımızdaki oyuncuların yerine koyulamadı. Yabancı transferler yapıldı. Ustunkoru gonderildi. Ama sonucta bu takımı kucuk gormeyin, Gokdeniz başlı başına oyuncu. Biz de başlı başına iyi bir yoneticiyiz. İstediği gibi oynarsa, arzu ederse Yattara arzu ederse, bu takım cok iyi sonuclar alır'' diye konuştu. __________________