"Yanal ile yola devam" Trabzonspor Kulubu Başkanı Sadri Şener, 2011 yılına kadar yeni stadyum ve tesislerin bitirilmiş olacağını belirterek, bunun Trabzonspor'un parası ile değil devletin yardımı ile olabileceğini soyledi.Trabzonspor yetkili kurulları Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne gelerek, gorevine yeni başlayan başkan Sadri Şener ve Yonetim Kurulu'nu ziyaret etti. Secim sonrası yoğun bir ziyaret trafiğine girdiklerini belirten Sadri Şener, "Mazbatayı aldıktan sonra Futbol Federasyonu secimlerine katıldık. Sonra Ankaragucu macına gittik. Belli bir donem sonra tekrar Ankara'ya giderek ziyaretlerde bulunduk. Etkinlik ve panelde yer aldık. Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Ozak, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nu, GSGM Mehmet Atalay, Meclis Başkanı Koksal Toptan ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ettik. Başbakanımızla yaptığımız goruşmede hic protokol konuşmadık. Direk olarak buradaki yatırımları goruştuk. Bize 'Yeni stat icin burada ben calışıyorum. Yabancı bir yatırımcı buldum. Goruşmelerimiz devam ediyor. Sizde bu konuda calışın' dedi. Tabi yabancı yatırımcıya bu işi cazip hale getirmek gerekiyor. Yatırımcının para kazanması lazım. 2011 yılına kadar da stadın yetişmesi gerekiyor. Avni Aker'le birlikte Yavuz Selim Sahası ve 19 Mayıs Spor Salonu ve orman lojmanlarını yabancı yatırımcıya vereceğiz" dedi. "Onlarda Akyazı'da dolgu, stat, tesisler, salon, sahalar ve otel yapacaklar" diyen Sadri Şener "Onemli olan bunun uygun olması. Yatırımı yapan kuruluş 2 yıl boyunca devamlı para harcayacak. Akyazı'yı bize teslim edecek. Kendisine kalan bolumu de değerlendirecek. Karlı cıkarsa bu iş olacak. Tabi şu anda fazla bir şey konuşamıyoruz. Galatasaray'ın modeli de buna uyuyor. Ama onlarınki biraz pahalı. Pahalı olmasına karşın kendi mevcut statları muazzam yerde. Aynı şekilde Bursa ve Antalya. Yerleri değerli olunca yatırımcıya cazip geliyor" şeklinde konuştu. Akyazı'daki araziyi kamulaştırıp dolguyu yapmayı da duşunduklerini dile getiren Şener, "Bolgenin kamulaşması konusunda Başbakanımız bakanlar kurulunda goruşuleceğini soyledi. Devlet Hava Meyranları yeni bir pist yapacağı icin Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne yatırım yapamıyoruz. Sonuc olarak yeni stadyum ve yeni tesislerimiz 2011'e kadar bitecek. Başbakanımıza 'acaba Avni Aker'i rehabilite edebilirmiyiz' diye sordum. Şehrin ici olduğu icin cevresindeki binaları kamulaştırıp yıkmamız gerekiyor. Buda kolay değil. UEFA standartlarına gelmemiz lazım. Uzun suredir Avrupa kupalarına katılmadığımız icin bu konuda baskı gelmiyor. Ama stadımız bir Şampiyonlar Ligi macına uygun değil. Bu konuda Fenerbahce, Galatasaray ve Beşiktaş bir hayli yol aldı. Stat calışmaları konusunda eski başkan ve yonetim kuruluna teşekkur ederiz. Ortada bir gercek var. Kulubun parasıyla bu iş olmaz. Devlet desteği gerekiyor" diye konuştu. Şener, bir gazetecinin Teknik Direktor Ersun Yanal'la ilgili soru uzerine ise, "Hocamızla ilgili en ufak sorun yok. Hocamızla birlikte yolumuza devam ediyoruz. Yapılan spekulasyonlar hayal urunudur" şeklinde cevap verdi. Goruşme sonunda Arşiv ve Muze Kurulu Başkanı Selim Atal, Başkan Sadri Şener'e bir onceki başkanlık donemiyle ilgili fotoğraflarının yer aldığı album hediye etti. __________________