Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, onemli acıklamalarda bulundu. Gecen hafta Super Lig'de Beşiktaş'ı 4-1 mağlup ettikleri mac hakkında konuşan Ertuğrul Doğan, "Galibiyet tam zamanında geldi. Biraz zor gunlerden gectik. Sakatlıklar yaşadık ve ust uste onemli maclar oynadık. Bunlardan sonra Beşiktaş macı ilac gibi geldi. Takımımız cok istekli ve iyi oynadı. Hocamızın dediği gibi daha onceki maclarda da isteğimiz vardı ama sonuca yansımıyordu. Bu macta sonuca da yansıyınca gayet iyi oldu" ifadelerini kullandı. "TRABZONSPOR'UN GRUPTA YENEMEYECEĞİ TAKIM YOK" Trabzonspor'un kendi oyununu ortaya koyduğunda UEFA Avrupa Ligi grubunda yenemeyeceği takım olmadığını vurgulayan Doğan, "Basel ilk macta gucunu gercek anlamda gosterdi. Krasnodar'a karşı aldıkları 5-0'lık galibiyet gercekten cok onemli. Kendi oyununu ortaya koyan Trabzonspor'un kendi evinde grupta yenemeyeceği bir takım olduğunu duşunmuyorum" diye konuştu. "RİZE BİZİM KARDEŞ ŞEHRİMİZ" Super Lig'in 7'nci haftasında oynanacak Caykur Rizespor-Trabzonspor macında oncelikle dostluğun olmasını beklediğini soyleyen Ertuğrul Doğan, "Rize bizim kardeş şehrimiz. Tabii son zamanlarda oluşan bazı gerginlikler var, biz bu gerginliklerin aşılması icin uzerimize duşen hamleleri yapıyoruz. Rizespor da yapıyor. Once dostluğun olduğu bir mac ve iyi olanın kazanacağı bir musabaka bekliyoruz" dedi. "TRABZONSPOR OLDUĞU HER YERDE ZİRVE İCİN OYNAR" Doğan, bordo-mavililerin şampiyonluk yarışının icinde var olacağını belirterek şunları kaydetti: "Mikel ve Sturridge cok faydalı olacak" "Trabzonspor olduğu her yerde zirve icin oynar. Gecen yıl gercekten cok olumlu bir surec yakaladık. Bu sene yaptığımız transferlerle amacımız tamamen bunun uzerine koymaktı. Ozellikle Obi Mikel ve Sturiddge transferlerinin onumuzdeki yıllarda Trabzonspor'a cok daha faydalı olacağını duşunuyorum. Bunun yanında, kadromuza kattığımız cok genc oyuncular da var. Bunların da onumuzdeki 5 yıl icerisinde takıma cok katkı sağlayacakları duşuncesindeyim. Trabzonspor yarışın icerisinde olacaktır." Sakatlıklar nedeniyle cok şanssız bir donem yaşadıklarının altını cizen Ertuğrul Doğan, "Gercekten cok şanssız bir donem yaşadık. Ust uste gelen kas ve darbeye bağlı sakatlıklar oldu. Abdulkadir Omur, ikinci yarıya hazır olacak gibi gorunuyor. Ekuban'ın 1,5-2 ay icerisinde mac oynayabileceğini duşunuyoruz. Yusuf Sarı'nın da milli takım arasından sonra doneceğini planlıyoruz. Ivanildo Fernandes'in de onumuzdeki hafta Rize macında veya ondan sonraki aradan sonra doneceğini hesaplıyoruz" dedi. Doğan, sağlık ekibinde değişikliğe gidilmesiyle ilgili ise "Sağlık ekibi ile ilgili bir yonetim kararı, teknik ekip ile beraber alınan bir karar. Daha iyisi olacağını duşunduğumuz icin aldık bu kararı. İnşallah Trabzonspor icin hayırlısı olur" acıklamasında bulundu. "TRABZONSPOR EKONOMİK ANLAMDA İYİ BİR YOLA GİRDİ" Trabzonspor'u devraldıklarında kulubun cok ciddi sıkıntılar icinde olduğunu ancak bunların hallolması icin buyuk adımlar attıklarını soyleyen Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, "Aldığımız donemdeki Trabzonspor durumu malumunuz. Bu konuya artık cok girmek istemiyorum. Cok ciddi sıkıntılar icinde Trabzonspor'u devraldık. Gelinen noktada sıkıntılar halloldu mu, hayır hallolmadı. Ancak hallolması icin buyuk adımlar atıldı. Trabzonspor'un borcunun onumuzdeki 3-4 yıl icinde cok dengeli ve planlı yonetilmesi gerekiyor. Trabzonspor'un gelir gider dengesinin gozden gecirilmesi ve ona gore davranılması gerekiyor. Takımın butcesini 37-38 milyon Euro'lardan hemen hemen yarıya kadar indirdik ve yarışır pozisyona getirdik. Cok onemli anlaşmalara imza attık. Bu hafta icerisinde yeni sponsorluk anlaşmalarımızı acıklamayı planlıyoruz. Trabzonspor ekonomik anlamda iyi bir yola girdi diyebiliriz. Onumuzdeki 2-3 yılı Trabzonspor cok iyi değerlendirirse borclarını yonetebilir hale gelebilir. Trabzonspor'un şu anki konumunda, sadece Trabzonspor'un değil, 3 buyuklerin de yonetilebilir bir borcu yok. Gercekten Turk futboluna bankalarla yapılan bu anlaşma tam zamanında geldi. Turk futbolunu cok cok kotu gunler bekleyebilirdi" ifadelerini kullandı. Doğan, devre arası transfer calışmaları hakkında ise "Transferlerle alakalı calışmalarımız tabii izleme komitesi ve hocamız dahilinde devam ediyor. Ancak şu an olgunlaşmış bir durum soz konusu değil. Devre arasına kadar eksiklerimizi goreceğiz ve maddi koşullarımızın da uyması durumunda hocamızla oturup planlarımızı yapacağız" dedi. "UNAL HOCAMIZLA YONETİM OLARAK HERHANGİ BİR SIKINTI YAŞAMADIK, YAŞAMAYIZ DA" Trabzonspor Teknik Direktoru Unal Karaman'ın emeğini ve başarısını her zaman takdir ettiklerini kaydeden Ertuğrul Doğan, "Bizim hocamızla aramızda herhangi bir sıkıntı şimdiye kadar olmadı, olmaz da. Başından beri ne yapılacaksa hep hocamızla beraber hareket ediyoruz. Başkanımız surekli Unal hocayla beraber ve temas halinde. Konuşulanların nereden cıktığını anlamak mumkun değil. Hocamızın da Beşiktaş macında serzenişi oldu bunlarla ilgili ve ona hak veriyorum. Trabzonspor taraftarı ve camiasının zor gunlerde bizi daha da desteklemesi lazım. Bu takım o kadar cok zor gunler gecirdi ki lige başlamayacak kadar zor ekonomik gunler yaşayan Trabzonspor şimdi bu gunlere geldi. Unal hocamızın burada inanılmaz bir emeği ve başarısı var. Biz bunu takdir ediyoruz. Yonetim acısından boyle bir konu hicbir zaman gundeme gelmedi" diye konuştu. "TARAFTARIMIZ BİZİM HER ŞEYİMİZ" Bu yıl 30-35 bin seyirciye oynadıklarını ve bunun Turkiye icin onemli bir rakam olduğunu dile getiren Doğan şu şekilde konuştu: "Taraftardan tabii ki memnun kalıyoruz. Taraftarımız bizim her şeyimiz. Onlar, kulubun gercek sahibi. Bu sene ozellikle forma satışında cok ciddi rekorlar geldi. Bizlere olan destekleri bizleri cok mutlu etti. Bunun boyle sureceğine de inanıyoruz. Trabzonspor artık 30-35 bin seyirciye oynuyor; bu gercekten Turkiye icin cok onemli bir rakam. Biz de kendilerini nasıl mutlu edebiliriz ve kulubumuzu nasıl daha iyi yerlere getiririz bunun uğraşındayız. Ben bu uğraşın taraftar grubu tarafından anlaşıldığını ve onların da bize verdiği onem ve değer karşılığında tribunleri doldurduğunu duşunuyorum. Benim bu konudaki inancım bu." HaberTS __________________