Rasim Kara'dan Trabzonsporlu İsme Ovguler
Trabzonspor0 Mesaj
●66 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Trabzonspor
- Rasim Kara'dan Trabzonsporlu İsme Ovguler
-
04-10-2019, 14:38:29Turkiye Futbol Federasyonu (TFF) Gelişim Direktorluğu Antrenor Eğitimcisi Rasim Kara, Trabzonspor’da forma giyen genc kaleci Uğurcan Cakır’ın son derece yetenekli olduğunu soyledi. "Uğurcan Cakır son derece yetenekli” Kara, Trabzonspor’un genc file bekcisi Uğurcan Cakır’ın son derece yetenekli olduğunun altını cizerek, “Şenes Bey gecen sene Futbol Vakfı'nın yemeğinde bir grupla konuşurken beni cağırdı. 'Rasim Hoca biliyor musun dunyada ilk kaleci antrenoru kursunu sen actın' dedi. Bunu ben de bilmiyordum. Avrupa'da 2-3 gunluk seminerlerle sertifika programları yapıldı. Biz 33 gunle başladık, sonra 18 gune indirdik. Cok kaliteli işler cıkardık. Şu anda UEFA kaleci antrenoru kurslarına da el atıyor. Gecen sezon Super Lig'de banko oynayan uc yerli santrfor yoktu. Sadece Burak (Yılmaz) ve Umut (Bulut) vardı. Banko oynayan uc yerli stoper yoktu. Ama 12 takımın kalesi yerli kalecilere emanet edildi. Bunların beşi 20, 21, 22 yaşında. Altay, 21 yaşında Fenerbahce'ye geldi, oynuyor. Trabzonsporlu Uğurcan 22 yaşında, o orada oynuyor. Okan'ı Galatasaray aldı Bursaspor'dan. Muhammed Şengezer var. İleride Avrupa'da oynayan kalecilerimiz de olacak. Mesela Uğurcan Cakır. Bence son derece yetenekli. Altay da iyi. Muhammed Şengezer de cok iyi” acıklamasını yaptı. "Fenerbahceli Cemil cok suratli bir oyuncuydu” Kalecilik doneminde kendisini en cok zorlayan futbolcunun Fenerbahce’de forma giyen Cemil Turan olduğunu aktaran Kara, “Aslında pek zorlanmıyordum ama Fenerbahceli Cemil cok suratli bir oyuncuydu. Şu anda oynasa cok yuksek paralar kazanırdı. Fatih hoca iyi futbolcuydu. Trabzonspor'da Ali Kemal vardı. Cemil hep sol taraftan gelirdi. Onu cok iyi biliyordum. Macları akşamdan zihnimde oynardım” değerlendirmesini yaptı HaberTS __________________