Uzun yıllar Fenerbahce'de oynayan ve şu sıralar teknik direktor olarak kariyerine devam eden Umit Ozat, Adana Demirspor'dan ayrılış surecini anlattı. Fenerbahce'nin forveti Vedat Muric hakkında da konuşan Ozat, Fenerbahce'nin başına gecmek istediğini de belirtti. Tecrubeli teknik adam Fatih Terim'le ilgili de konuştu. İşte Umit Ozat'ın acıklamaları: Adana Demirspor’dan ayrılık sureci cok ani gelişti. Bir sabah 'helalleşelim dediler, biz de ‘tamam’ dedik. Murat Sancak'ın bende emeği coktur. O benim icin ayrıdır. Murat Sancak benim her zaman abimdir. Cocuklarımın, hanımımın abisidir. Omrumun sonuna kadar da boyle olcaktır. Antrenorluğun doğasında kovulmak vardır. Kovulmayan antrenor antrenor değildir. Ben bunu Manisaspor’dayken de demiştim. Azerbaycan'ın Sabah FK takımı ile sıkı temaslarımız oldu. Bizim de kendimize gore beklentilerimiz var. Sabah FK’nın maclarını da izledim. Yurt dışında gunu birlik olmuyor bu işler bunlar Turkiye'de hemen oluyor ama yurt dışında bu işler boyle değil. Sabah FK ile gecen hafta sıkı temas halindeydik. Doğru bir tercih yapmak lazım. Azerbaycan'nın doğru bir ulke olduğunu duşunuyorum. Hatayspor’dan resmi ya da gayriresmi teklif almadım. 'Turk futbolunun gelmiş gecmiş en iyi hocası Fatih Terim’dir' “Calıştığım en iyi teknik direktor Fatih Terim. Herkes egosunu tatmin etmek icin savaşıyor. Fenerbahceliler alınıp darılmasın Turk futbolunun gelmiş gecmiş en iyi hocası Fatih Terim’dir. Ben olmayan bir şey soylemiyorum. Sizin mac izlemediğiniz stadyumlarda Fatih Terim mac yonetmiştir. O ayrı bir dunya. Fatih Hoca ile 6 mac calıştım, biraz daha calışsam daha farklı ola2bilirdi. Fatih Terim’in uzerine algı operasyon yapılıyor. Fatih Hoca merhametli adamdır.” Vedat Muric sozleri “Vedat cok calışkan bir cocuk. Vedat o donem antrenmanlarda bile gol atmakta zorlanıyordu. 3 yıl once ben bu acıklamayı yaptım. Mourinho, Lukaku’yu Chelsea’den gonderdi, M. United’a aldı. Antrenor bindiği dalı kesmez. Vedat’ı ben gonderdiğim icin artniyetli insanlar bunu paylaşıyor. Camur at izi kalsın diyorlar. Vedat calışmayı seven bir cocuk Allah da yardım ediyor.” 'Hayalimde Fenerbahce'de teknik direktor olmak var' “Herkesin hayali var. Benim de hayalimde Fenerbahce teknik direktoru olmak var. Kişilerden beklentim yok. Calışmak lazım. İcimi bir Allah bir de ben bilirim. Turkluk; Fenerbahcelilik, Galatasaraylılık, Beşiktaşlılık, Trabzonsporluluk değildir, Turkluk; kendi vatandaşına sahip olmaktır. Rakibinize saygı duymanız lazım. Biz her şeyi cok iyi biliyoruz.” Kaynak: Ajansspor