TFF 1. Lig'de geride kalan 6 haftada 5 macta forma giyen eski Fenerbahceli futbolcu Beykan, attığı goller ve verdiği gol paslarıyla dikkati cekiyor. Kadrosunu gencleştiren Osmanlıspor'da duzenli forma şansı bulmaya başlayan Beykan, son 4 haftada 3 kez ağları sarstı. Futbola Fenerbahce altyapısında başlayan Beykan, yeteneğini henuz tam olarak sahaya yansıtamadığını dile getirdi. Gecmişte hatalar yaptığını anlatan 24 yaşındaki oyuncu, "Bu zamana kadar aslında somut anlamda baktığınızda yeteneğimin karşılığını vermemiş durumdayım. Gecmişte bir suru saha ici ve dışında yaşadığım olaylar, sıkıntılar, problemler oldu. Bunları o zaman daha olumlu bir yonde atlatabilirdim. Genctik, deli doluyduk. O yuzden herkes gibi bazı hatalar tabii ki yaptık." ifadelerini kullandı. "Acıkcası yaptığım hatalardan cok da pişman değilim." diyen Beykan, "İyi ki yapmışım diyorum. Hepsi bana birer tecrube oldu, hepsinden ders cıkardım. Yaşım cok da ilerlemedi. Hala gencim, başarabileceğim bir suru şey var. Kendime inanıyorum. Seneyi inşallah boyle gecirirsek ileride daha farklı bir Beykan gorebiliriz." değerlendirmesinde bulundu. Sezona cok iyi başladığını vurgulayan Beykan, daha arzulu oynamasıyla ilgili soruya "Gecen sene uzun sure oynamayınca futbolu ozledik. Ayrıca evlendim, cocuğum oldu. Sorumluluklarım daha da arttı. Bununla birlikte işine olan saygın, disiplinin de artıyor." yanıtını verdi. Beykan, forvet arkasında takıma daha fazla katkı sağladığına değinerek, şoyle devam etti: "Asıl mevkim forvet arkası ve sol on. İkisinde de aynı performansı gosterdiğimi duşunuyorum. Fakat ozelliğim dripling ve ucuncu bolgeye giriş olduğu icin forvet arkasında daha fazla topla buluşmaya başladım. O nedenle takıma daha fazla katkı veriyorum. Bu takımın taktiksel anlayışıyla da alakalı olabilir. Cunku biz agresif bir savunma yapıyoruz, rakibi biraz onde karşılıyoruz. Kazandığımız toplarda cok boş alanlar bulabiliyorum. O yuzden o mevki biraz daha iyi oldu." - "Genc ve dinamik bir ekibiz" Beykan, bu sezon Osmanlıspor'un genc futbolculardan oluşan bir kadroyla mucadele ettiğine işaret ederek, "Genc ve dinamik bir ekibiz. Hocamız geldiği ilk gunden beri herkesin 4-5 hafta sonra bizi konuşacağını soyluyordu. Hakikaten şu anda gosterdiğimiz performans ve aldığımız sonuclarla konuşulur hale geldik." diye konuştu. Takımın hedefine ilişkin ise Beykan, şunları kaydetti: "Sezon başında biz duşmeyelim yeter gozuyle bakılıyordu. Fakat burada gercekten kimsenin bilmediği cok yetenekli oyuncular var. Erdem, Ali Eren, Ali Ulgen, Barış... Belki transferi acsaydık bu oyuncuları yine izleyemeyecektik. Şu ana kadarki performansımızla yukarıyı zorlayabiliriz diye duşunuyoruz. Takım her macta haddini bilerek oynuyor. Bu ligde herkes herkesi yenebiliyor. İkinci yarıya kadar iyi bir puan toplayabilirsek bunun motivasyon ve konsantrasyonumuzu artıracağını duşunuyorum. Cunku bu ligde ikinci yarılar her zaman daha farklı ve zor oluyor. Daha tecrubesiz bir oyuncu grubu var ancak kulupteki arkadaşlık, ağabey kardeş ortamı bu sene gercekten cok guzel. Bu da sahaya yansıdı. Boyle de devam etmesini umuyoruz." - "Bu şekilde devam ederlerse batarlar" Beykan, kuluplerin ekonomik krizden cıkışının ancak genc futbolcularla mumkun olabileceğini vurgulayarak, "Yurt dışında 16-17 yaşındaki futbolcular Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor. Liglerinde surekli forma şansı buluyorlar." dedi. Turkiye'de bunun orneklerinin az olduğuna dikkati ceken Beykan, "Kulupler şimdi mecburiyetten genc oyunculara yoneliyor. İnşallah boyle devam ederler. Cunku kuluplerin finansal sıkıntıları cok fazla. Bu şekilde devam ederlerse buyuk ihtimalle batarlar. Onlar da bir cıkış yolu aramaya başladılar. O da bizim gibi genc oyunculardan geciyor." şeklinde goruş belirtti. Beykan, yabancı futbolcu kontenjanının fazla olmasına olumlu bakmadığını dile getirerek, şunları soyledi: "Milliyetci bir kişiliğim var, karakterim oyle. O yuzden yabancı fazlalığına karşıyım. 80 milyon nufusumuz, cok yetenekli futbolcularımız var. Tabii ki ust duzey futbolcuların bizlere oğreteceği şeyler cok fazla. Fenerbahce'de oynarken Alex, Roberto Carlos vardı. Onlardan saha ici ve dışında oğreneceğin her şey cok farklı. Fakat şu anda ismini bilmediğin bir suru yabancı futbolcu geliyor ve oynamıyor. Takımımızda Erdem var, 2001 doğumlu. Burada transferi acsaydık en az uc santrfor gelecekti. Erdem belki 2 yıl oynamayacaktı, belki de futbolu bırakacaktı." - "Fenerbahce taraftarıyım" Altyapısından yetiştiği Fenerbahce'nin sıkı takipcisi olduğunu anlatan Beykan, "Zaten Fenerbahce taraftarıyım. Her macını izliyorum." diye konuştu. Beykan, gecen sezonki kotu performansının ardından bu yıl lige iyi başlayan Fenerbahce hakkında "Her zaman bir hoca değişikliği, sinerji yeniliği takımı olumlu yonde etkiler. Fenerbahce de onun havasında. İyi de transferler yaptılar. Ersun hoca ile ben de calıştım, sıkı idman yaptırır. Her şeyi yuzde 100 ister. Hocayı dinlerlerse bence bu sene şampiyonluğun en buyuk adaylarından birisi olur." ifadelerini kullandı. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- Beykan Şimşek: "Fenerbahce taraftarıyım"