Genel Sekreterimiz ve Uye İlişkilerinden Sorumlu Yonetim Kurulu Uyemiz Sevil Zeynep Becan, temsilci uyelerimiz icin ozel olarak hazırlanan kongre uyeliğine geciş kampanyası hakkında acıklamalarda bulundu. Kampanyanın 1 Ekim-31 Aralık 2019 tarihleri arasında gecerli olduğunu acıklayan Sevil Zeynep Becan, temsilci uyelerimizi kongre uyesi olmaya davet etti. Kampanyanın tum detayları ile ilgili Fenerbahce Televizyonu’na acıklamalarda bulunan Genel Sekreterimiz ve Uye İlişkilerinden Sorumlu Yonetim Kurulu Uyemiz Sevil Zeynep Becan’ın konuşmalarından derlediklerimiz şoyle: “Bu kampanya aslında bizim temsilci uyelerimiz icin uzun zamandır tasarladığımız bir calışma. Bu kampanyayı hazırlarken ozellikle bunun vade farksız olması noktasında titizce ve uzun sure calıştık. Buradan ozellikle Uye İlişkileri departmanımıza teşekkur ediyorum. Ve tabii Sayın Başkanımıza ozel bir teşekkur. Boyle bir fırsatı temsilci uyelerimize sunmak icin bize destek verdi. Yonetim Kurulu’nda diğer arkadaşların da desteğiyle kampanyayı hayata gecirdik. Aslında 3 adım dediğimiz cok basit bir yontemle temsilci uyelerimiz, kongre uyesi olabilecekler. 1. adım, temsilci uye kartlarıyla anlaşmalı bankalara gidecekler. (Yapı Kredi ve Ziraat Bankası) Bu bankalara uyelik kartlarıyla gittiklerinde hemen işlemlerini yapabilecekler. 2. adım da bankadan kredi aldıktan sonra, sitemizden muracaat formunu indiriyorlar. Muracaat formunu doldurduktan sonra da Uye İlişkileri departmanımıza ulaştırıyorlar. Şahsen de, posta yoluyla da bu işlemi yapabilirler. Bu kadar. Cunku bildiğiniz gibi temsilci uyelerimizi, uyelik sureclerinde tuzuğumuz gereği kongre uyeleri gibi değerlendirme surecinden gecirdiğimiz icin burada ikinci bir değerlendirme olmadan, bu uc işlemi tamamladıktan sonra, direkt olarak aynı gun kongre uyeliğine gecebiliyorlar. Kampanya 1 Ekim’de başladı. 31 Aralık’a kadar temsilci uyelerimiz bu fırsattan yararlanabilecekler. Yanılmıyorsam 2005 senesinden beri kongre uye giriş bedelimiz, 10 bin TL. O gunku şartlara ve kurlara baktığımız zaman bugun bunun cok gerisinde kaldığını gorebiliyoruz. Son 2 Yuksek Divan Kurulumuzda bu konuda muhtelif goruşmeler oldu. Yine tuzuğumuze gore bunu Yuksek Divan Kurulu tavsiyesiyle, Yonetim Kurulu olarak değiştirebiliyoruz. Bu doğrultuda bir değerlendirmemiz olduğu nedeniyle ve 1 Ocak itibariyle olabileceği nedeniyle, 31 Aralık’ı son tarih olarak belirledik. Once kongre uyesinden başlayalım. Kongre uyesinin hakları nelerdir? Fenerbahce Kulubu Derneği’nin en ust kurulu Genel Kurul’dur. Genel Kurul’da secme ve secilme hakkına sahip olmak gibi kongre uyelerinin hakkı var. Bu aslında ne demek? Secimlerde oy verebilmek ve secilme hakkı dediğimizde sadece Yonetim Kurulu’nu secmiyoruz, ayrıca kurullarımız var. 5 ayrı kurulumuz var. Bu kurullarda da secme ve secilme hakları oluyor. Disiplin kurulu, Denetleme kurulu, Sicil kurulu, Balotaj kurulu ile Muze ve Tarih kurulumuz var. Butun bu kurullarında secimlerine katılabilmek, direkt secilebilme hakkına sahip olmak, kongre uyeliği ile mumkun. Diğer bir noktada ise kongre uyesi, aile uyelerini; cocuklarını ve eşlerini 5 yıl kongre uyeliğinden sonra %80 indirimle, yani bedelin sadece %20’sini odeyerek kongre uyesi yapabilme ayrıcalıkları var. Bu ayrıcalığı devam da ettirebiliyorlar. Yani cocuğunu kongre uyesi yaptıktan sonra o da cocuğunu kongre uyesi yapabilir. Bu da ozel bir ayrıcalık. Son olarak da Yuksek Divan Kurulu’nu soyleyelim. Orada da uye olabilmek icin kongre uyesi olmak gerekiyor. Temsilci uyeliğin haklarına baktığımızda, kongre uyesi ile karşılaştırdığımızda temsilci uyelikte adı uzerinde direkt olarak secme ve secilme hakkınız yok. 200 uyenin bir delegesi olabiliyor. O delege uzerinden siz secme hakkına sahip olabiliyorsunuz. Derneklerimize gelince, hep soylediğimiz gibi derneklerimiz bizim damarlarımız. Biz her ne kadar resmi kanallarımızdan televizyon olsun, dergi olsun, web sitemiz olsun ve sosyal medya olsun; uyelerimize ulaşıyor olsak da, onlarla birebir temasta olan derneklerimiz oluyor. Dolayısıyla derneklerimizin ozellikle bizim bu kampanyamızda dernek ve şubelerimizin cok onemli bir noktada olduğunu soylemek istiyorum. Onlardan bu kampanyada bize destek olmalarını istiyoruz. Buyuk destek olacaklarını da umit ediyoruz, goruyoruz. Cunku dunden itibaren arayıp, soruyorlar. Hatta yurt dışı derneklerimiz de bu kampanyadan faydalanıp faydalanamayacaklarını soruyorlar. Dun itibariyle Uye İlişkileri departmanımızın telefonları kilitlendi. Bu kapsamda şunu soyleyebilirim; Uye İlişkileri departmanımızı 444 1907’den arayabilirler. İnanılmaz bir talep var, inanılmaz bir şekilde bilgi almak isteyen taraftarlarımız var. Bizi arayıp da telefonlarına yoğunluktan cevap verilemeyen herkese geri donuş yapılıyor. Buradan Temsilci uyelerimize seslenmek istiyorum: geri donuşler olduğunda yani 444 1907’den arandıklarında bilsinler ki onlara geri donuş yapılıyor. Bunun ozellikle ifade etmek istiyorum. Tabii ki en detaylı bilgileri Uye İlişkileri departmanımızdan alabiliyorlar. Benzer bir kampanya Kongre uyelerimiz icin de olacak mı şeklinde cok fazla soru geldi. Bunu onumuzdeki surec icerisinde değerlendireceğiz. Yani kongre uyeliği icin de boyle bir fırsat olabilir mi, bunun uzerinde durup değerlendireceğiz. Fakat bizim şu anki kampanyamız Temsilci uyelerimiz icin ve onlar icin bu imkanı yaratabilmek icin uzun suredir calışıyoruz. Bu fırsat ciddi ve iyi bir fırsat. Bu fırsattan olabildiğince yararlanabileceklerini soylemek istiyorum. Buradan ozellikle Temsilci uyelerimize seslenmek istiyorum: Gelin, Fenerbahce’nin kararlarına katılımcı olun, gelin bu fırsattan yararlanın ve Kongre uyesi olun. Bu kampanya camiamıza hayırlı olsun." KAYNAK
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- Genel Sekreterimiz Becan, temsilci uyelerin kongre uyesi olabilmesi hakkında acıklama