Beşiktaş teknik direktoru Ertuğrul Sağlam, kadrolarına bir yabancı oyuncu daha almayı duşunduklerini, ancak istedikleri şartlar olmazsa transfer yapmayacaklarını soyledi. Beşiktaş Teknik Direktoru Ertuğrul Sağlam, BJK TV'ye yaptığı acıklamada ilk olarak ligin ikinci yarısının ilk macında yapacakları Konyaspor macının oneminde değinerek, "Futbolcularıma, 'İlk yarının sonundaki Vestel Manisaspor macı, şampiyonluk yarışında cok onemli bir mactı. Konyaspor macı da şampiyonluk icin en onemli maclardan. Aynı ciddiyetle Konyaspor macına cıkmanızı istiyorum' dedim. Final niteliğinde bir mac olacak. İkinci yarıya iyi başlarsak daha sonraki maclarda avantajlı oluruz'' diye konuştu. 'Holosko her yerde oynar' Ertuğrul Sağlam ayrıca, Vestel Manisaspor'dan transfer ettikleri Holosko'nun cok yonlu bir oyuncu olduğunu ifade ederek, "Sağda ya da solda da oynuyor. Rakibin durumuna ve şartlara gore Holosko'yu değişik yerlerde oynatabiliriz. Holosko, ileride her mevkide oynar'' dedi. 'Kadro kurmakta zorlanıyorum' Nobre ve Higuain ile Aydın gibi genc oyuncuların iyi performanslarının kendisini sevindirdiğini de belirten Sağlam, "Her antrenor boyle zor secimler yapmayı ister. İceride tatlı bir forma rekabetinin yaşanması, takımın başarısını artıracaktır. Bizde boyle bir durum var. Gerci 11, hatta 18'i kurmakta zorlanacağız ama kotu performans nedeniyle kadro kuramamaktan cok daha iyi bir durum. Şanslıyız'' diye konuştu. 'Altyapı cok sağlam' Altyapıdan pek cok oyuncuyu kadrolarına dahil ettiklerini de ifade eden genc teknik adam, "Tabii bu altyapımızın ve teknik heyetin başarısı. Orada cok iyi bir oyuncu topluluğu var ki (A) takıma alıyoruz. Hemen her kulvarda, Avrupa Şampiyonlar Ligi on eleme maclarında altyapı oyuncularını oynatmaya başladık. Bundan sonraki donemde de altyapıdaki arkadaşlarımızdan cok daha fazla yararlanacağımıza inanıyorum'' dedi. 'Transfer şart değil' Sağlam son olarak, transfer konusuna değinerek, "Kadromuza bir yabancı oyuncu daha almayı duşunuyoruz, ancak bunun icin cok dikkatli olacağız. Doğru oyuncuyu bulup, uygun şartlarda transfer yapmayı istiyoruz. İstediğimiz şartlar olmazsa transfer yapmayacağız'' diye konuştu. Ara transferde kimsenin elindeki iyi oyuncuyu bırakmak istemediğini vurgulayan Sağlam, "O yuzden transfer calışmalarında zorlanıyoruz, ya da cok astronomik rakamlar one suruluyor. Transfer doneminin sonuna kadar arayışlarımız surecek. Gokhan Zan iyileşirse, o da cok iyi bir transfer olur. Onumuzdeki hafta calışmalara başlayacak. Umarım bundan sonra sakatlıklardan uzak bir sezon gecirir," dedi. __________________