Beşiktaş’ın Eski Yoneticisi Celal Kolot, Beşiktaş gundemine ilişkin carpıcı acıklamalar yaptı. D Spor`da yayınlanan Aydın Cingozle Acık Acık programına konuşan Kolot; Ertuğrul Sağlam`dan Mustafa Denizli`ye, başkanlık secimlerinden transferlere bir cok konuda ilginic acıklamalar yaptı. SAĞLAM ŞİMDİ DAHA BAŞARILI OLUR Ertuğrul Sağlam konusuna değinen Kolot, "Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş’ın başına cok genc yaşta geldi. Biz o donem Lucescu’yu beklerken Demiroren Sağlam ile anlaştı. Ertuğrul Sağlam bana belki kırıldı ancak Beşiktauş’ın başındayken takıma yararlı olamayacağını soyledim. Bursaspor’da cok başarılı işler yaptı. Bir iki yıl sonhra Beşiktaş’ın başına gelirse gercek anlamda başarılar elde edebilir." dedi. "QUARESMA BİTTİ GİBİ ANCAK DENİZLİ İSTEMİYOR" Transfer konusuna da değinen Kolot, "Beşiktaş, İnter’den Queresma’yı alırsa cok iyi bir transfere imza atar. Bildiğim kadarıyla Queresma’nın transferi yuzde 80 bitti ancak Mustafa Denizli sıcak bakmıyor. Denizli’nin “Sağ kanatta oynayan cok futbolcumuz var. Kaynağı başka bir bolgede kullanmalıyız” diyerek transfere sıcak bakmıyor. Inter, Queresma icin 10 milyon Euro istiyor; ancak Beşiktaş bu transfer icin Inter’e 8 milyon Euro vererek bitirecek. Eğer gelirse Queresma’da yıllık 3-3.5 milyon Euro kazanacak. Mustafa Denizli’nin Queresma konusuna sıcak bakmaması Serdal Adalı’nın kırılmasına neden oldu. Adalı’nın “madem istemiyordu neden iki kez İtalya’ya gittik” demiş." ifadelerini kullandı. DENİZLİ 2. SEZONUNDA BAŞARISIZ Mustafa Denizli`nin ikinci sezonunda calıştırdığı takımlarda başarılı olamadığını vurgulayan Celal Kolot, "Beşiktaş Yonetimi, Denizli “Dinlenmek istiyorum” dediğinde başka bir ismi takımın başına getirmeliydi. Yeni donem icin Denizli ile yapılan anlaşmanın Beşiktaş icin iyi olup olmayacağı konusunda kaygılarım var." şeklinde konuştu. "BATUHAN UCUZA GİTTİ" Eskisehirspor`a transfer olan Batuhan Karadeniz`in kalması gerektiğini kaydeden Kolot şu ifadeleri kullandı: "Beşiktaş’ta kalmalıydı. Omenli bir değer kaybettik ve Eskişehirspor’a cok ucuza satıldı. PSV Batuhan’a gecen yıl 4 milyon Euro verdi. Eğer Beşiktaş’ta hala gorev alıyor olsaydım Batuhan bugun kesinlikle cok iyi bir noktada olurdu." "NİHAT BAŞARISIZ" Nihat`ın başarısız olduğunu soyleyen Kolot, "Mehmet Topuz meselesinde Beşiktaş mağlubiyet aldı. Bu durumu unutturmak icin Nihat alındı ancak cok başarısız oldu. Yine Ferrari’de cok vasat ve sıradan bir defas oyuncusu asla yıldız olamaz. Bu sene Fink’in gitmesi kayıp olmaz." şeklinde konuştu. "BAŞKANLIK HEDEFİM VAR" Beşiktaş’a başkan olma hedefinin devam ettiğğini soyleyen Kolot, "Son secimlerde Yıldırım Demiroren bana futbol şubesini onerdi ancak kabul etmedim. Eğer bu goreve gelseydim cok başarılı olurdum. Son secimlerde Murat Aksu aday olmasa ben başkan adayı olarak cıkacaktım. Ve eğer secimlere ben girseydim kesinlikle cok farklı bir sonuc ortaya cıkardı. Cunku Murat Aksu, Beşiktaş’a cok uzak kaldı." ifadeleriyle sozlerini bitirdi. Hurriyet __________________