Abdullah avcı: alacağımız bir galibiyetle umarım enerji yukarı cıkar
Beşiktaş0 Mesaj
●40 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Beşiktaş
- Abdullah avcı: alacağımız bir galibiyetle umarım enerji yukarı cıkar
-
04-10-2019, 13:02:28"Ruiz hafta sonuna yetişecek gibi gozukuyor" "Oyuncu grubuna inanıyorum" "Biz saha icine odaklanmak istiyoruz" "Havanın iyiye gittiğini gozlemliyoruz" "14 tane gol olmaz" Atiba Hutchinson: Kıvılcımı başlatmamız gerekiyor Ali DANAŞ/ - Abdullah Avcı, "Hayat her gun sana yeni bir fırsat sunuyor, yarın da bu fırsatlardan bir tanesi. Onemli olan sonuca yansıtmak, şu ana kadar yansıtamadık. Alacağımız bir galibiyetle umarım bu enerji yeniden yukarı cıkar" dedi. Beşiktaş Teknik Direktoru Abdullah Avcı ve siyah beyazlı futbolcu Atiba Hutchinson, yarın UEFA Avrupa Ligi K Grubu'nda İngiltere'nin Wolverhampton takımıyla oynanacak mac oncesi duzenlenen basın toplantısına katıldı. İlk macta oyun ve skor olarak beklentilerin altında kaldıklarını soyleyen Avcı, "UEFA Avrupa Ligi gruplarında ilk macı oyun olarak da skor olarak da iyi yapamadık. Bu surec, olumlu olumsuz duygular, performanslar. Hayat her gun sana yeni bir fırsat sunuyor, yarın da bu fırsatlardan bir tanesi. İngiltere Premier Lig takımıyla oynayacağız, gecen sene cıkış yapmış bir takım. Kendi liglerinde bu sezon inişli cıkışlı bir performans sergiliyorlar. Oyunun icinde değişen sistemlerle oynayan bir takım. Maclarda ortalama 58 direkt oyun oynayan, tacları korner gibi atan bir takım. Bunun karşılığında cozum noktaları var. Umarım yarın bir sonraki maca daha sağlıklı bakmak adına guzel bir sonuc alacağız" ifadelerini kullandı. "RUIZ HAFTA SONUNA YETİŞECEK GİBİ GOZUKUYOR" Eksiklikler hakkında bilgi veren Abdullah Avcı, "Biraz sonra antrenman var, sağlıklı bilgiler var. Hazırlık macı oynamadan lig macı oynamış oyuncularımız var, Burak Yılmaz gibi. Yuk binince oynamak başka. Victor Ruiz dunden itibaren calışıyor, bugunku calışmadan sonra karar vereceğiz ama muhtemelen hafta sonunda olacak gibi duruyor. Yaptığımız olcu veya taktiksel performans değerlendirmeleri, yarından itibaren olacaktır" diye konuştu. "OYUNCU GRUBUNA İNANIYORUM" Takımın sistemiyle ilgili konuşan Avcı, "Performansları tabii ki kendimiz de sorguluyoruz. 7 musabaka, hic memnun olmadığımız durumlar da var. Benim oynatmaya calıştığım oyun veya diziliş; 7 maclık surecte fark ettiniz mi, son macı eski sistemle oynadık. Sivas macının ikinci yarısını eski dizilişle oynadık. Toplam 11 gol yedik. Dunya futbolunda bir sistem uzerinden konuşulmuyor, oyunun icindeki sistemlerden konuşuluyor. Oyuncu grubuna inanıyorum, evet sancılı bir surec. Esneklik gosterdiğim anlar vardır. Bazen karışık oyunlar vardır, mac kazanırsın. Onemli olan tabii ki bunu sonuca yansıtmak, şu ana kadar yansıtamadık. Alacağımız bir galibiyetle umarım bu enerji yeniden yukarı cıkar" dedi. "BİZ SAHA İCİNE ODAKLANMAK İSTİYORUZ" Beşiktaş'taki başkanlık secimi ile ilgili gelen soruya Avcı, "Kulubun iki tane yonetimsel boyutu vardır. Saha ici ve saha dışı. Antrenman ve musabaka ici bizim mudahale edebileceğimiz alan. Başkanımız Fikret Orman Beşiktaş'a hizmet vermiştir. Karardan sonra bir kez konuştuk. Ama bizim Beşiktaş ailesine katkı sağlamamız sahanın icinde olacak. Daha pozitif hale getirecek olan futbol takımıdır. Kulube bu şekilde yardımcı olacağız. Biz bu tarafa odaklanmak ve calışmak istiyoruz" yanıtını verdi. "HAVANIN İYİYE GİTTİĞİNİ GOZLEMLİYORUZ" Takımdaki oyuncularla surekli olarak iletişim kurduklarını soyleyen deneyimli teknik adam, "İletişim bu işin en onemli etkenlerinden birisi. Oyuncu grubuyla iletişim onemli. Dun uzun bir toplantı yaptık, bire bir goruşmelerimiz var. Hayat yeni bir fırsat cıkarıyor. İki mac ust uste kazanmak buyuk camialarda duyguyu başka yerlere cekebiliyor. Performansları yukarı cekmek icin calışmalar yapıyoruz, dunden itibaren havanın daha iyiye gittiğini gozlemliyoruz, umarım bu yarına yansır" ifadelerini kullandı. "14 TANE GOL OLMAZ" Eleştirilerin odak noktasında bulunan Karius ile ilgili gelen bir soruya yanıt veren Abdullah Avcı, şoyle konuştu: "Bireysel oyuncu uzerinden gitmedim, genel oyuncu uzerinden gittim hep. Bireysel hataları sayarsak, Karius'u da, Vida'yı da, Caner'i de sayarsın, Atiba'yı da sayarsın, beni de sayarsın. Cok mu oldu 6 hafta icinde, cok oldu. Hem sahanın icinde hem de sahanın dışında calışmalar yapıyoruz. Avrupa'da ve ligde benim calıştığım takımlarda en fazla dikkat ettiğim şey, ben bu ulkede 5 senede 5 tane farklı oyun kurgusu oynatan bir hocayım. Ama hep oncelikte savunma guvenliği vardır, bu dunyada da boyledir. Bu dunyada da boyle. 14 tane gol olmaz. Bunun calışmalarını parcadan butune giderek yapan bir teknik adamım. Kendimi ve takımı hepimiz sorguluyoruz. Sorgulamadan da gelişemeyiz." ATIBA HUTCHINSON: KIVILCIMI BAŞLATMAMIZ GEREKİYOR Beşiktaş'ın takım kaptanlarından Atiba Hutchinson ise takımın gidişatıyla ilgili şu sozleri soyledi: "Onemli bir maca cıkacağız, UEFA Avrupa Ligi'nde iceride oynayacağımız ilk mac, iyi başlamak istiyoruz. İstediğimiz sonucu alamadık ilk macta. Bu durumu tersine cevirip geri donuş yapmak istiyoruz. İyi bir rakibimiz var. Premier Lig'de iyi işler yaptılar, bu sezon lige iyi başlayamadılar. Pozitif futbol oynamak isteyen iki takımın macı olacak. Taraftarlarımızın desteğiyle ic sahada oynayacağız, iyi mucadele edip pozitif bir sonuc almak istiyoruz. Uzun zamandır bu kulupteyim. İnişli cıkışlı zamanları gordum, şu anda da zor donemler geciriyoruz, bu durumun farkındayız ve mutlu değiliz. Kendi aramızda konuşuyoruz, antrenmanda cok sıkı calışıyoruz. İnanıyoruz ki pozitif bir sonucla birlikte işler pozitif bir yone doğru değişebilir. Buna gercekten inanıyoruz. Birbirimiz icin, taraftarlarımız icin bir an evvel kıvılcımı başlatmamız gerekiyor." https://www.haberler.com/abdullah-av...488089-haberi Kaynak: DHA __________________