Galatasaray'ın Sivasspor ile karşı karşıya geldiği karşılaşmada Galatasaray Sicil Kurulu Başkanı Serdar Eder'in ' Kapıcı cocuklarına elendik ' sozu ile ilgili birinci ağızdan ilk acıklama geldi... 20 Mart tarihinde oynanan Galatasaray-Sivasspor karşılaşmasında, başkanlık locasında yaşanan bir diyalog gundeme bomba gibi duştu. Galatasaray Sicil Kurulu Başkanı Serdar Eder'in ' Kapıcı cocuklarına elendik ' demesi ile başlayan olayla ilgili birinci ağız Serdar Eder ilk kez konuştu. Radyospor'a konuşan Eder ' Sozu, Rıza Calımbay'a soylemediğini, Rıza Calımbay'dan ozur dileğini, bu konudan dolayı istifa etmeyeceğini soylerken, İrfan Aktar'a da sitem etti. BU SOZU RIZA CALIMBAY'A SOYLEMEDİM Radyospor'da Aydın Cingoz'un konuğu olan Serdar Eder, konunun aslında kapandığını soylerken: " Konu kapanmıştı aslında. Ama bu olaydan beslenen insanlar var. Bunu gundeme getiriyorlar. Ben tekrar ediyorum bu sozun, Rıza hocaya soylenmiş bir şekli yoktur" dedi. 'KAPICI COCUKLARINA ELENDİK' SOZU O ANLIK TEPKİYDİ Serdar Eder olayın nasıl yaşandığını anlatırken sozlerine şu şekilde devam etti: " Başkanlık locasında, eski başkanlar, eski yoneticler falan gelir. Buraya 6 kişi geldi. 3 erkek 3 bayan. Gol oldu bağırdılar herhangi bir tepkide olmadı. Onların Rıza Calımbay'ın cocukları olduğuda bilinmiyor. Kim olduğuda belli değil. Sadece Sivas gol attığında alkışlayan Sivasspor'u tuttuğu anlaşılan insanlar. Macın 73. dakikalarında biz bu macı ceviremiyeceğiz, tamam elendik şeklinde sonunada ibare koyarak kelime sarf ettim. " Kapıcı cocuklarına elendik" şeklinde. Bu tepkisel macı ceviremiyeceğiz anlamında soylenen bir sozdu" dedi. RIZA CALIMBAY OLGUNLUK GOSTERDİ Serdar Eder, bu soz icin Rıza Calımbay'dan ozur dilendiğini soylerken:" Uzerinden 10 gun gecmiş, ozurler dilenmiş. Rıza hocaya İstanbul'a geldiğimde ziyaret edeceğimde soylendi. Gerek bile yok deme olgunluğunu da gosterdi. İş bu boyuttayken bunun başka mecralara cekilmesi, benim ustumden bi yerlerin vurulmaya calışılması o zaman propaganda gibi oluyor, yanlış oluyor. Ben o kelimeyi Rıza hoca icin kullanmadım" dedi. AİLESİNDEN OZUR DİLEYECEKKEN, DİLEYEMEDİM BİLE Olay anında Calımbay'ın kızının ve damadının kensine tepki gosterdiğini soyleyen Eder" Rıza Calımbay'ın ailesi bana bağırarak tepki gosterdi, ozur dileyecekken, dileyemedim bile. Bu arada bağırışmalar, kufurleşmeler olmuş ama ben kufur etmedim. Ben sadece o lafı soyledim. Ozur bile dileyemeden bağırış cağırışlarla dışarıya cıkartıldılar" dedi. BU KELİMEYİ RIZA CALIMBAY'A DİREK SOYLEMEDİM Serdar Eder kelimeyi Rıza Calımbay'a direk soylemediğini soylerken; " Bu kelimeyi ben Rıza Hocaya direk soylemedim, şuan bile ağzıma almaktan cekiniyorum. Hele hele kızı ve damadı ordaykan bunları soylemiş gibi yapılıyor, bole bir şey yok. Ağızdan cıkmış bir laf. Bunun geri alınışı yok. Bunun icin ozuru ben kendimde diledim, hic istemediğim halde buyuklerimde diledi. Mustafa Turgun ile de haber gonderttim. Olaya ilgisiz kalmadım. Bu konunun buyutulecek, hele hele 3 Temmuz'dan bu yana yaşananlardan sonra Turk sporunun en buyuk olayıymış gibi gosterilecek hic bir olay yok. Cunku benim icim musterih, ben ne Rıza hocaya bir şey soyledim ne de soylerim. Şahsına değildi o kelime" dedi. RIZA CALIMBAY GUNDEM YAPMIYOR BU OLAYI BAŞKALARI YAPIYOR Serdar Eder olayın uzerinden belli bir sure gectikten sonra bu olayın gundeme geldiğini belirtirken; " Rıza hoca gundem yapmıyor bu olayı, tum basın mensupları biliyor, Gokmen Ozdemir, Nevzat Dindar ve Halil Ozer bu olayı sordular bana, olay niteliği taşıdığını bilseler bu haberi atlarlar mı onlar. Uzerinde kac gun gecti sonra gundeme geldi. Ozur dilememin sebebi, o lafı kullandım ama direk Rıza hocaya değildi bunu belirtmek icin de ozur dilendi. Başka bir lafta gecebilirdi, oda hocayı incitebilirdi onun icin de ozur dilenebilirdi. Ozur dilemek erdemdir" dedi. İRFAN AKTAR'IN BASIN UZERİNDEN BANA 'İSTİFA ET' DEMESİNİ HAZMEDEMİYORUM Divan başkanı İrfan Aktar'ın istifa et cağrısını da değerlendiren Eder şoyle konuştu; " İrfan Aktar'ın bana basın ustunden istafa etmemi soylemesini hazmedemiyorum. İrfan abi benim başkanım. O olayda benim yanımdaydı. O olaydan sonra İrfan abi ile 4 defa karşılaştık. Yanlış yaptın 'koy elini yanağına' diyebilirdi. Yanlış yapıyorsun oğlum şoyle yap diye bana akıl verebilirdi. İrfan abi ile bu konuyu tartışabilirdik. Basın ustunden bana bir şey mi soylemesi gerekir İrfan Abi'nin..." dedi. İSTİFAYI GEREKTİREN BİR ŞEY YAPMADIM Serdar Eder, istifayı gerektiren bir şey yapmadığını soylerken; " İstifayı gerektiren bir şey yapmadım ben. Galatasaray'ı rencide edicek bir şey yapmadım. Yorgunum doğru, olayı insanlara doğru şekilde anlatmaktan istememden ama bitkin bir halim yok. 31 senedir bu camianın icindeyim, kacırdığım kongre yok. Gayet deneyimli olduğumu deneyimli bir insanın boyle bir hatayı bilerek yapmayacağını, bunun bir gaf olduğunu bu gaftan dolayı da ozur dilediğimi ve bu ozrumunde kabul olduğunu goruyorum" diyerek sozlerini tamamladı. Webaslan __________________