Mustafa Cengiz: “Galatasaray’ın gizli saklı bir şeyi yok”
Galatasaray0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Galatasaray
- Mustafa Cengiz: “Galatasaray’ın gizli saklı bir şeyi yok”
-
04-10-2019, 12:36:48Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Riva-Florya projesini karara bağlama adına bugun gercekleşecek olan olağanustu divan toplantısı oncesi yaptığı acıklamada, “Galatasaray’ın her şeyi meydanda. KAP’ta her şeyi belgeli. Gizli saklı bir şeyi yok” dedi. "Gizli saklı bir şeyi yok” Galatasaray Spor Kulubu Olağanustu Toplantısı, Gayrettepe’de bir otelde başladı. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz toplantı oncesi basın mensuplarına acıklamalarda bulundu. Riva ve Florya arazileri hakkında konuşan Cengiz, “Riva arazisi Dursun Ozbek’in zamanında, Florya Mustafa Cengiz’in zamanında diye haber gecilmiş. Boyle bir şey yok. Her ikisi de Dursun Ozbek zamanında tek bir protokol ile yapıldı. Biz de tam tersine ayırın dedik, o olmadı. Divan kurulu uyelerimize de durumu anlatacağız. Bir cozume ulaşmaya calışacağız, hem Galatasaray’a hem de devletin hayrına. Milyar dolarlık arazimizi, aynı statta olduğu gibi elimizdeki aktifi verdik. Henuz elimize gecen net bir şey de yok. Acıklayacağız bunları ayak ustu detay veremem, rakam rakam acık ve net şekilde. Galatasaray’ın her şeyi meydanda. KAP’ta her şeyi belgeli. Gizli saklı bir şeyi yok. Onu da ozellikle belirteyim” şeklinde konuştu. Ote yandan Mustafa Cengiz, Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak’ın başkan adayı olacağı yonunde cıkan haberleri hatırlatarak, Albayrak ve Başkan Yardımcısı Yusuf Gunay’ı da yanına aldı ve kameralara poz verdiği esnada, “Yan yana gelelim de duşman catlatalım” mesajını verdi. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, olağanustu yapılan divan toplantısının ardından yaptığı acıklamada, "Bu işin sukunetle, sulh ile hem devletimizin hem Galatasaray’ın hem de muteahhitlerin yararına olacak şekilde cozuleceğine inanıyorum. Evet onumuzde bir sorun var ama cozulmeyecek sorun yoktur. Yeter ki iyi niyet olsun" dedi. Galatasaray’da Emlak Konut ile yapılan Riva ve Florya sozleşmesinin feshedilmesine ilişkin durumun ana gundem maddelerinden biri olduğu Eylul ayı Olağanustu Divan Kurulu Toplantısı sonrası Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, basın mensuplarına acıklamalarda bulundu. "Florya’yı 60 milyon Euro’ya satacak halimiz yok" Toplantıya 400’e yakın divan uyesi ve kulup uyesinin katıldığını belirten Başkan Cengiz, "Toplantının olma nedeni Emlak Konut’un yaptığı feshi ile ilgili KAP acıklaması. Hem camiamız hem de spor camiası bunu merak ediyordu. Milyar dolarlık evimizi, barkımızı verdik. Karşılığında bir şey de elde etmiş değiliz. 2 yıl once alınmış Emlak Konut’un bize odemesi gereken 508 milyon TL kırdırılmış ve transferler yapılmış. Harcamalar yapılmış. Bu gayet doğal. Ama siz butun milyar dolarlık Riva ve Florya’daki haklarınız kalkıp 340 milyon TL’ye vermezsiniz. 60 milyon Euro yapar. Cok duşuk bir bedel. Oncelikle rakip camialar icin soyluyorum, yanlış anlamasınlar. Florya ve Riva bizim evimiz, barkımız. Florya’yı 60 milyon Euro’ya satacak halimiz yok. Galatasaray camiası musterih olsun. Ama Emlak Konut’un da beklentileri var. Son yapılan acıklama herkesi vurdu" diye konuştu. "Riva projesi kesinlikle yuruyor, yurumeye de devam edecek" Riva’da inşaatın surduğunu ifade eden Mustafa Cengiz, "Riva projesi kesinlikle yuruyor, yurumeye de devam edecek. Kemerburgaz’a uzerinde ruhsatsız olarak işgal eden şahsın mahkemeden aldığı yurutmeyi durdurma kararı var. Biz bu nedenle o sureci tamamlayamıyoruz. Hukuk devletinde bizim cebren bir yeri işgal etme diye bir şeyimiz olamaz. Biz hukuka uymak zorundayız. Bugun burada şunu gorduk; camiamız bu konuda cok hassas. Yonetime gereken desteği veriyorlar. Haklarımızın korunması acısından aşırı hassasiyet gosteriyorlar. Devletimiz stattan beri buyuk destek oldular. Her zaman da oluyorlar. Cok teşekkur ediyorum. Ben yine de bu işin sukunetle, sulh ile hem devletimizin hem Galatasaray’ın hem de muteahhitlerin yararına olacak şekilde cozuleceğine inanıyorum. Evet onumuzde bir sorun var ama cozulmeyecek sorun yoktur. Yeter ki iyi niyet olsun" şeklinde konuştu. "Adil, durust bir yarış diliyorum" Yeni Malatyaspor macında Florin Andone’nın kaleci tarafından mudahalesinin sorulması uzerine Cengiz, “Ben o konuda bireysel bir şey soylemem. Yakışık kalmaz. Futbolu bu noktaya başkan olarak indirgeyemem. Dun Turkiye her şeyi gordu. Daha onceki macları da gordu. Turk halkı akıllıdır, zekidir. Butun olayları suzer. Her şeyi gorur. Her şey meydanda. Adil, durust bir yarış diliyorum" diye cevap verdi. Başkan Mustafa Cengiz, ligde bu hafta oynanacak Fenerbahce derbisi ile ilgili endişesinin olup, olmadığının sorulması uzerine ise, "Hicbir endişemiz yok. Aslanlar gibi cıkarız oynarız. İnşallah hak ettiğimiz galibiyeti alırız" dedi. Kaynak:Ajansspor __________________