Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci macında yarın evinde Fransız ekibi Paris Saint Germain ile karşılaşacak. Mucadele oncesinde Galatasaray Teknik Direktoru Fatih Terim, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde basın toplantısı duzenledi. Şampiyonlar Ligi’nin favorilerinden biriyle oynayacaklarını soyleyen Terim, “Cok yuksek ekonomisi olan bir takım. Son 2 senenin Fransa şampiyonu. Cok beğendim bir teknik direktorleri var. Cok değerli oyuncuları var. Hepimiz gurur ve saygı ile izliyoruz. Rakibimize saygı duyuyoruz. Bizim de niyetimiz saygı gormek. Şampiyonlar Ligi’nin yabancısı değiliz. BU tip takımlarla oynadık. Favori olduklarını inkar etmedik. Bazı şeyler soylemek istiyorum. Neymar yok, Cavani sakat, bu buyuk bir avantaj soylemlerine Galatasaraylıların kanmaması lazım. Bunlar nasıl yenemediğimizin on hazırlığıdır. Avrupa’nın en onemli takımlarından biriyle oynayacağız. Bu işin keyfini cıkaracağız. Hicbir mac oynanmadan kazanılmadığı gore sahada biz de bu surprizi yapmaya gayret gostereceğiz. Sonuc ne olursa olsun burada olmak, burada PSG , Real Madrid ile oynamak onemli. Burada olmanın gururunu yaşamalıyız. Elimizden gelenin fazlasını ortaya koyacağımızdan emin olabilirsiniz. Takımımın iyi bir reaksiyon gostereceğine inanıyorum. Derbiden 3 gun sonra buyuk bir takımla karşılaşmak kolay değil. Ne kadar iyi hazırlanabilinirse bu 3 gunde hazırlandık. Bundan sonra da buna alışmalıyız. Bundan sonraki maclarda boyle olacak” diye konuştu. “Değişimlerin etki gostermesi icin yeterli zamanı tanımak lazım” Oyun ile ilgili yapılan eleştiriler ile ilgili de konuşan deneyimli teknik adam, “Benim cezam yeni bittiği icin maclardan sonra acıklamada bulamadım. Orada acıklanması gerekebilirdi. Goze hoş gelen oyun oynanmadığı bir acık. Bunu soylemek borcum. Benim de hoşlanmadığım acık. Onceki sezondan 4-5 farklı oyuncu ile oynuyoruz. Bunların birlikte mac yaptıkları sayı 2-3. Birlikte oynama kulturune alışık ve tanışık olma refleksi diye bir şey var. Bunun mac yaptıkca olan değişeceğini soyleyebilirim. 2017-2018, 2018-2019’da kadrosunun catısı farklıydı. Dolayısıyla değişimlerin etki gostermesi icin yeterli zamanı tanımak lazım. Ben sure isteyen bir hoca değilim. Burada 5-6 oyuncu sezon başında bizimle beraber değildi” diye konuştu. “Topa sahip olan, rakibin az sahip olmasını isteyen bir felsefimiz var” Futbolda eski sistemlerin, dizilişlerin olmadığını vurgulayan Fatih Terim, “Oyun icerisinde dizilişlerden tutun, oyuncu tercihlerine kadar her şey değişiyor. Tek bir sistem ile macı bitiremezsiniz. Son yıllardaki durum bu. Futbol değişiyor. Futbolun terimleri de değişiyor. Başladığınız gibi bitiremiyorsunuz. Buna karma bir futbolda diyebilirsiniz. Birkac şeyin deneyebildiğimiz bir ortam da gunumuz futbolunda futbola hakim olan bu. Bir analiz yapıyoruz. Karşı takımla istatistik olarak karşılaştırıyoruz. Cıkan analiz ile size 3 puana cıkan formulu bulmaya calışıyorsunuz. 90 dakikayı 4-5 boleceksiniz ve her bolum icin farklı stratejinize gore dizileceksiniz. Hız ve atağı da belirleyeceksiniz. Bizim guclu bir oyun planımız var. Gecen sene, daha onceki sene şampiyon olan takım gibi. Topa sahip olan, rakibin az sahip olmasını isteyen bir felsefimiz var” diye konuştu. "Marcao ve Luyindama’dan kaynaklı" Marcao ve Luyindama hakkında da konuşan Terim, “Marcao ve Luyindama gecen sene yayın kuruluşun verileri gore onlar gelmen yediğimiz gol sayısı ile geldikten sonraki gol sayısı arasında fark var. İkinci yarı, ilk yarıya top yuzdesi fazla olan takımız. Marcao ve Luyindama’dan kaynaklı” dedi. “Topa tempo vererek guclu oyunumuzu hızlı oyunla birleştirmeliyiz” On alanda hucum alanındaki hareketliliği arttırıp, alanları daha etkili kullanmaları gerektiğini ifade eden deneyimli teknik adam, “Biraz daha topa tempo vererek guclu oyunumuzu hızlı oyunla birleştirmeliyiz. Takımızın bu yaptığını biliyorum. Bunu yaptırmayan sebepler var. Ben de hoşlanmıyorum. Galatasaray genel olarak rakip ve takım analize, mucadeleci yapısına gore bir oyun anlayışı var. Ligdeki durumla, Avrupa’daki durum farklı. Bizim icin UEFA cezamız dolayısıyla cok farklı. Burada 18 ile oynuyoruz” diye konuştu. “Oyuncuya gore sistem hazırlamıyoruz” Oyuncuya gore sistem hazırlamadıklarını ifade eden Fatih Terim, “Ancak bazı refleksler oturunca pozisyonlar farklılaşacaktır. Unutmayın ki son yıllardaki gol kralları Galatasaray’da. Benim teknik adamlığımda Galatasaraylıların tek şikayet etmeyeceği şey gol yollarındaki kısırlıktır. Memnuniyetsizliğimi oyuncularımla paylaşıyorum. O kadar cok paylaşmadığımız, bahane olur diye soyleyemediğimiz saha dışı ve ici olaylarla uğraşıyoruz. Bizim kendi icimizde. Omer’den sonra Lemina’yı da kaybettik. Feghouli’nin hic durmadan gittiği bir sezon yaşıyoruz. Falcao transfer dolayısıyla sezon başı gecirmedi. 45 dakika iyi, 60 kadar olabilir, ondan sonra zor. Lemina uzun zamandır oynamadı. Seri bizle sezon başını gecirmedi. Bizle sezon başı gecirmemek onemli. Bunların hepsini oynadıkca yeneceğiz” ifadelerini kullandı. “Benim olduğum yerde Galatasaray seyircisin karamsarlığını kabul edemem” Fenerbahce macı daha sonra tekrar seyrettiğini ve sonucun kotu olduğunu belirten Terim, “Biz iki puan kaybettik. Oyle bir algı var ki kotu oynamış gibi. 15-60 arasında baktığınız zaman baya pozisyonlarımız var. İstediğimiz sonucu alamadık. Ben Galatasaray seyircisinin uzulmesini anlarım ama benim olduğum yerde Galatasaray seyircisin karamsarlığını kabul edemem. Biz nelerden Avrupa şampiyonu olduk. Biz kulubumuzle taraftarlarımızla birleşince ortaya cıkan tablo herkesin parmak ısırdığı bir tablo. Oyle bir duşunen varsa sakın duşunmesin. Onların gurur duyacağı bir takım olarak kaybetmemiz lazım. Gerci kaybetmeye de niyetim yok” diyerek sozlerini tamamladı. internethaber
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Galatasaray
- Fatih Terim, PSG macı oncesi basın toplantısında konuştu