Jean - Pierre Papin, Galatasaray - PSG macını yorumladı!
Galatasaray0 Mesaj
●44 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Galatasaray
- Jean - Pierre Papin, Galatasaray - PSG macını yorumladı!
-
04-10-2019, 12:20:21"GALATASARAY, PSG'YE KARŞI COK CESURDU" Fransız efsane futbolcu ve futbol yorumcusu Jean-Pierre Papin, Galatasaray'ın PSG'ye 1-0 kaybettiği UEFA Şampiyonlar Ligi macının ardından yayıncı kuruluşa acıklamalarda bulundu. "G.SARAY, SALDIRGAN VE PRES YAPAN BİR TAKIM" Paris'in boyle cok pozisyon yaratarak oynamasına alışığız. Bugun de işini cok ciddiye alan bir Paris gorduk. Paris'in en guclu yonunu gostermek icin mucadele etmesi onemliydi. Galatasaray'ın sahasında, bu kadar saldırgan ve pres yapan bir takıma karşı performansları gayet iyi sayılır. "PSG'YE KARŞI BOYLE CESUR BİR TAKIM GORMEDİM" Galatasaray'ı da tahminimden cok cok daha iyi buldum. Ozellikle, kısa paslaşmalarda. N'Zonzi harikuladeydi. Uzun suredir PSG'ye karşı bu kadar cesur bir oyun sergileyen takım gormemiştim. Orta sahada ozellikle N'Zonzi ve arkadaşları, PSG'ye kafa tuttular. "FALCAO'YA DESTEK, EKSİK KALDI" Galatasaray'da eksik olan, takımın Falcao'yu yeterince destekleyememesiydi. Cok koştu ama asla ihtiyacı olan topları alamadı. Bence tam olarak bir orta saha problemi değil bu. Kanatlar yeterince calışmıyor. Onun destek forveti olan Ryan Babel'den cok yardım aldığını da soyleyemem. Babel'in tam pozisyonu değildi bu mevki. Falcao'ya yardım, biraz eksik oldu. "SERİ, MAHARETLİ BİR OYUNCU" Seri, tanıdığımız bir oyuncu. Nice'te tanıdım ilk olarak. Teknik olarak son derece rahat ve pas konusunda da cok maharetli bir oyuncu. O da kısa paslarda cok iyi. Sanırım, Galatasaray da biraz buna doğru evriliyor. N'Zonzi'nin de kısa paslardaki başarısıyla birlikte... "MUSLERA, COK BUYUK KALECİ" Muslera, cok buyuk bir kaleci. Buyuk bir takımın da buyuk bir kalecisi olduğuna şaşırmamak lazım. En az 2-3 yuzde yuzluk pozisyon kurtardı. Fakat, Galatasaray'ın da bugun tekrar uyandığını hisseder gibi oldum. Daha onceki oyunlarının da ustune cıktılar. Keşke 1 puan da alabilselerdi. Şimdilik, Brugge'den aldıkları 1 puanla yetinmek durumunda kaldılar. "ALINACAK YOL VAR HALA" Henuz sadece 2 mac oynandı. Real Madrid'in aldığı sonucları goruyorsunuz. Hicbir şey tamamen sonuclanmış değil. 2-2'lik mac Madrid - Brugge macı. Paris'in karşısındaki ikinci maclarını da goreceğiz. Butun takımlar icin alınacak yol var hala. "FATİH TERİM, BUGUN BAŞARISIZ OLMADI" Bugun Fatih Terim, Paris'in tehlike yaratabileceği mevkileri de kontrol edip onlemler alabilmek adına kendi oyun sistemini de değiştirmiş gibi gozukuyor. Bunda da başarısız olmadı. PSG'yi, Galatasaray'ı sonuna kadar ciddiye almak zorunda bıraktırdı oyun anlayışıyla. "UCUNCU BOLGEYE DOĞRU..." Teknik direktorleri Thomas Tuchel, Parisli oyuncularından oyunu ucuncu bolgeye doğru zorlamalarını istedi herhalde. Zaten, bu da onları sonuca yaklaştırmakta faydalı bir istek oldu. "FAZLA POZİSYONA GİREMEDİLER" Galatasaray, gayet normal bir şekilde oynadı. Fazla pozisyona giremediler. Paris gibi cok guclu bir takım karşısında performansları yeterli olmadı. Kaynak : WEBASLAN __________________