Kopeğiniz, siz yolda yururken sizi cekiştirmesi artık buyuk bir sorun haline geldi değil mi? Bu soruna yonelik bir suru yontem sunuldu ama biz kendi yapabileceğimiz, para harcamadan veya para harcayarak olan yontemleri size soyleyeceğim. İlk yontem;
Para Harcamadan Yanınızda Yurumesini Sağlamak: Herhangi bir tasmaya para harcamadan size bir yontem sunayım. Bu yontem eğitimle alakalıdır.
Şimdi sizden kopeğinize eğitim vermenizi isteyeceğim. Şoyle olacak; oncelikle kopeğinizi evin icine alın ve kimse olmasın. Onu etkileyecek bir seste olmasın. Tamamen sakin, sadece sizin ve onun olduğu bir oda. Ardından tasmasını takın ve ipini elinize alın. Ardından kopeğinizi sizin dizinizi gecmeyecek şekilde evin icinde tur atın. Sizin istediğiniz gibi yuruduyse ona odul verin. Odul cok onemlidir. İlk once 5 adım atın ve eğer sorunsuzca odul verin, sonra 7, 8 ve adımları arttırın. Eğer ki dizinizi gecerse hayır komutuyla geri alın ve tekrar aynı hareketi yapın. Eğitimi tamamladığınızdan eminseniz dışarı cıkın ve yanınızda odulunuzu eksik etmeyin. Aynı evde olduğu gibi yurutun ve doğru yaptığında odul verin. Her cektiğinde hayır diyerek tekrar komutu tekrarlayın. Bir sure sonra kopeğiniz yanınızda yurumeye alışacaktır.
Para Harcayarak Yanınızda Yurumesini Sağlamak: Bu yontem diğerinden daha kolay bir yontem. Aslına bakarsanız diğer yontemi denemeden bu yontemi denemeyin. Cunku şimdi diyeceklerim kopeğinizin canını acıtan ve sinirini bozan cinsten. Nasıl mı? İlk olarak eğitim tasmasını almanızı tavsiye ederim. Eğitim tasması dikenli ucları sayesinde kopeğiniz sizi her cekiştirdiğinde boynunu acıtacaktır. Boylelikle sizi cekiştirmeyecektir. Diğer bir yontem ise ağzına takılan bir tasma. Cok sık rast gelmezsiniz, eğer ozel ararsanız bulabilirsiniz. Bu tasma kopeğinizin ağzına bağlanıyor ve normal yurutuyorsunuz. Ne zaman sizi cekse burnunu aşağı cekiyor, onunu goremiyor ve boylelikle cekmiyor. Ancak bu kopeğinize saldırgan bir kopek gorunumunu veriyor.
Alintidir.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Evcil Hayvanlar
- Kopekler Neden Tasmayı Ceker & Cozum Yolları [EDT]