Oncelikle herkese merhaba. Bugun size kopeğinizi en guzel şekilde yıkamayı anlatacağım. Aslında bende bunu gecen gun keşfettim. Paşa’yı yıkayacağım gun acaba diğer kopek sahipleri kopeklerini nasıl yıkıyorlar diye bir bakayım dedim. Bir tane video’da bir Golden Retriever’i yıkama şekilleri vardı. Aslında kopek yarışmaya hazırlanmak icin yıkanıyordu. Kullandıkları malzemeler hemen hemen hicbirimizin bulamayacağı, ozel olarak alabileceğimiz şeylerdi. Orneğin kremler, ozel tuyleri ipeksi yapan şampuanlar vs… Ancak ben bu videoyu Turk usulu bir şekilde Paşa’da uyguladım ve sonuctan acayip memnun kaldım. Banyo yaptırmadan once bu işlem icin gerekli şeyler; kopek şampuanı, kopek parfumu, normal insan tarağı, banyo eldiveni (dişli olanlardan). Nasıl mı yaptım hemen anlatıyorum;

Kopeğinizi yıkayacağınız zaman ılık suyla yıkamaya dikkat edin. Soğuk su kopeğinize pek yararlı değil. Ilık su kopeğinizin tuylerini yumuşatacak ve tarayacağınız zaman zorlanmamanızı sağlayacaktır. Ne kadar su kullandığınız onemli değil, oncelikle kopeğinizin her yerinin ıslandığından emin olana kadar duru su ile yıkayın. Her yerini yıkadığınız zaman kopek şampuanıyla her yerini yıkayın. Sırt kısmı, kafası (kulaklarına ve gozlerine dikkat), goğsu, ayakları, patileri ve pati araları, cinsel bolgesi… Kısacası her yerini guzel sabunlayın. Ardından (bayanlar icin daha avantajlı olacak bu kısım), tırnaklarınızla kopeğinizin canını yakmadan sabunladığınız her yeri kaşıyın, kopurtun, iyice sabunun derine işlemesini sağlayın. Ardından banyo eldivenini takın ve kopeğinizin her yerini bir guzel tarayın. Bu şekilde sabunun iyice derisine işlemesini sağlayacaksınız. Ayrıca butun olu tuylerini toplayacak, birbirine karışmış tuylerini acacaksınız. İyice taradıktan sonra artık kopeğinizi duru su ile durulayın. Hic bir şekilde sabun kalmadığından emin olun. İyice duruladığınız zaman kopeğinizi havlu ile kurulayın. Ardından normal tarak ile kopeğinizin her yerini tarayın. Size şoyle diyim; sırtını, goğsunu, karnını, popo yanında ki tuylerini, kuyruğunu ve hatta ayaklarını. Her yerini guzelce taradıktan sonra tarağınızda bir suru tuy birikmesi lazım. Tarama işiniz bittikten sonra tekrar kopeğinizi havlu ile kurulayın. Ardından tarağı ve kopek parfumunu alın. Kopek parfumunu bir anda her yerine sıkmayın. Parfumu sadece sırtına sıkın ve sıktıktan hemen sonra parfumlediğiniz yeri tarakla tarayın. Ardından adım adım goğsune, ayaklarına, karnına, kuyruğuna gecin. Ancak dediğim gibi sadece bir yere sıkın ve sıktığınız yeri hemen tarayın. Bu işlem bittiği zaman kurutma makinesi ile kopeğinizi kurutun. Kurutma makinesiyle kuruturkende kopeğinizi tarayın. Tuylerini sadece duzune değil tersine de tarayın. Bu işlem tamamen bittiğinde kopeğinizin vucudunda ki olu tuyleri %90 oranında almış bulunacaksınız. Bu parfum olayını ve iyice sabunu deriye işletme olayını cok daha guzel kokması icin yaptık. Cunku bildiğiniz gibi kopeğimizi ne kadar guzel yıkasakta bir kac saat sonra o guzel koku tamanen gidiyor ve yerine bizim evlatlarımızın doğal kokusu geliyor.

NOT: Sac kurutma makinesini eğer o gun hava cok sıcaksa yapmayın. Kopeğiniz kendisi kurusun.

Alintidir.