Kopeğiniz sabahtan akşama kadar evde yanlız kalıyor, ona bir suru oyuncak alsanız bile en fazla bir saatini başında geciriyor. Peki, geri kalan saatler? Evde hic bir şey yapmadan sizi bekliyor, canı sıkılıyor, uyuyor. Paşa, genellikle bu şekilde olduğu icin okula veya dukkana gittiğim zaman aklım hep evde kalıyordu. Cunku onun tarafından duşunduğumuz zaman gercekten cok sıkıcı bir hayatı vardı. Hele ki yaz gunu olduğu icin zaten cok gezemiyordu, bende bari evin icinde eğlensin dedim.
Tabii eğlensin ama nasıl? Sonra internette kopeklerimizi uzun sure oyalayan oyuncak diye aratırken birden ” Kong ” oyuncaklarına denk geldim. Kong Classic diye adlandırılan bu oyuncak, arı kovanı şeklinde, kaucuktan yapılmış, yırtılmalara ve dişlenmelere karşı dayanıklı, kopeklerimizin dişlerine masaj yapan, oynarken esnekliği sayesinde bir yerlere sıcrayan, sıcradığı icin kopeklerimizin avcılık ic gudusunu hareket ettiren ve icine odul (yemek) saklanabilen bir oyuncak. Once dedim iyide bu kolay cıkartılır, ne kadar uğraşabilir ki? Her zaman ki gibi Petza’ya koştum. Diyeceksiniz, hep Petza hep Petza. Neden? Cunku; siz hic memnun olduğunuz yerden ayrılır mısınız? Petza’yı tercih etmemin sebeplerini kısaca anlatayım. Oncelikle gercekten cok cana yakınlar, gunun neredeyse tum saatlerinde acıklar, istediğimiz gibi urunler hakkında sorular sorabiliyoruz, kaliteli urun sattıkları icin urunu aldığımız zaman bir problem olmuyor ve gercekten uygun fiyata satıyorlar. O nedenle ben gidipte aman bunu şuradan alayım, bunu buradan alayım demiyorum. Gercekten kaliteli malları olduğu icin ve ucuza sattıkları icin oradan alıyorum. Neyse, yine Petza’ya Facebook uzerinden danıştım ve oyuncak kullananların resimlerine baktım, oyuncağı kullananlarla konuştum ve Petza ile konuştum. Oyuncağı uzun sure oynamanın belirli puf noktaları varmış. Orneğin; şu sıcak yaz gunlerinde gelipte icine biskuvi koyarsak ilgileri sıcağa kayacağı icin cok istekli olmazlarmış. Onun yerine kendi fikirlerini onerdiler. Meyve puresi, biraz yoğurt ve yarım paket vanilyayı karıştırıp Kong’un icine doldurup buzluğa koyuyoruz. 3-4 Saat sonra alıyoruz ve kopeğimizin onune koyuyoruz. İcinde odulleri cıkartamıyor ama cıkarmak icin dilini kullandığı icin icinden tat geliyor. Hem cıkartamıyor hem de vazgecemiyor. İşte Kong’un ozelliğide bu. İlk once aldım, normal odul biskuvisi koydum ve beş biskuviyi 30 dakika da cıkarttı. Duşunun daha fazla biskuvi ne kadar saat, ustelik bu dondurma işini yaptığımız zaman ise saatlerini harcayabilirler. Bizde işimize veya okulumuza gonul rahatlığıyla gidebiliriz. Ha butun gun mu oynayacak, hayır. Tadı gittiği zaman veya biskuvileri bitirdiği zaman bırakacak ama şu var. Kopeğiniz 8 saat canı sıkılması yerine 1-2 saat canı sıkılması iyi değil mi? Kaldı ki o 1-2 saatte de diğer oyuncaklarıyla oynar veya uyur. Sizde eve geldiğiniz zaman canı sıkılan, mutsuz bir kopek gormek yerine uykudan yeni uyanmış veya hala oyuncağını oynayan mutlu bir kopek gorursunuz.
Alintidir.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Evcil Hayvanlar
- Kopeklerinizin Canı Sıkılmasın