Yaz gunu, malum sıcaklar bizi yaktığı gibi kopeklerimizi de yakıyor. Bu sıcak yaz gunlerinde kopeklerimizin duvar diplerinde, betonların ustunde ve bulduğu her serin yerde mayışıp kalmamasını istiyorsak bizimde yapmamız gereken şeyler var. Tabii bu yapmamız gereken şeyleri para harcayarak yada doğal yollarla yapabiliriz. Hepsini teker teker soyleyelim;

Buz; kopeğinize derin dondurucuda dondurduğunuz buzları mama kabına koyarak onlarla serinlemesini sağlayabilirsiniz.
Meyveli buz kutleleri; kopeğinize zararı olmayan bir takım meyvelerle, dondurarak yaptığımız sağlıklı kopek dondurması. Nasıl yapabiliriz? Cok basit, oncelikle gidin marketten kendinize kutu meyve suyu alın. Bittikten sonra ust kısmını kesin. Ardından meyveleri doğrayın ve kutunun icine atın. Ağzına kadar suyla doldurun ve buzluğa atın. Bir kac saat sonra meyveli buz kutlemiz hazır olacaktır.
Soğuk su şişeleri; kopekleriniz bunlarla hem oynayabilir hemde yatıp yanında uyuyabilir.

Bunlar sizin yapabileceğiniz şeyler. Tabii kide klimanız varsa kopeğinizi de klimalı odaya almanız cok iyi olur. Sizinle serinleyebilir. Ancak sadece bunlar mı? Bunlar kopeğimi 7/24 serinletmez ki diyenler icinde bir onerimiz var. Reklam değil merak etmeyin, bende kendi kopeğime aldım ve inanın cok rahatladım. Kopeğim bulduğu her yerde yatmadıkca, ne zaman bunalırsa gidip o yatağın ustunde gerile gerile yatması cok hoşuma gidiyor. Eminim bir coğunuzda da vardır.

Petza’nın urunlerinden olan ” Serinletici Urunler “. Acıkcası bu sıcak yaz gunlerinde en fazla 100 TL’nize kıyıp, kopeğinizi bir omur boyu bu sıcaklardan kurtarabilirsiniz. İster boyun tasması, ister goğus tasması, ister yatak. Benim fikrimi soracak olursanız yatak derim. Cunku şu var; mesela o soğuk artık kopeğiniz icin yeterli geldi. Ancak siz bunu anlayamazsınız ve kopeğiniz de tasmasını cıkartamaz. O nedenle kopeğinizin istediği zaman serinleyip, istediği zaman kalkması bence cok daha mantıklı ve iyi. O nedenle ben yatağı oneririm. Ha tabi şu da var; mesela ben ileride tasmasını da almayı duşunuyorum. Paşa’yı gezdirmeye cıkardığım zaman tasmasını takarım, eve gelince cıkartırım. Boylelikle dışarıda durmadan dili dışarıda olmaz ve “-Sıcaklardan bunaldım Altan abi! Artık eve gidelim” diye de sitem etmez. O nedenle evde yatak, dışarıda tasma bence oldukca iyi. Acıkcası yukarıda ki doğal serinletme yollarının haricinde bunlarıda yapmanız kopeğiniz icin cok iyi olacaktır. Ancak unutmayın; serinletici urunler, hele ki yatak, şu yaz gunlerinde en cok tercih edilen urunler. O nedenle stokta kalan urunler cok kısa sure de bitiyor. Eğer yatak alacaksanız elinizi cabuk tutmanızı oneririm. Stoklarda şuan var ama her an bitebilir. Bu arada size benim yatak alma hikayemi soylemek istiyorum; Petza ile konuştuğum zaman stoklarda yatak olmadığını soylediler. Ancak tam bir dakika sonra bir uyenin yataktan vazgectiğini, cunku iki kopeğine yetmediğini ve onun yerine tasma aldığını soyledi. Tabi boyle olunca yatak geri gelmiş. Bende hemen o uyenin geri gonderdiği yatağı aldım ve son yatağı da ben almış oldum. Yani cok şanslı gunumde olmalıymışım. O nedenle sizde elinizi cabuk tutun derim.

Alintidir.