Kangal - Karabaş Irkı kopeğimin tuyleri dokulerek cıplak derisi gozukmeye başladı ve bu gun gectikce on bacak ustunde (sırtında) ve boynunda daha sık olmaya başladı . Veterinere goturduğumde bunun yuvasındaki rutubetten dolayı oluşmuş bir hastalık olduğunu soyledi fakat benim kopeğimin yuvası resimde gorulduğu yerdir ve tamamen acık havada olduğu icin bunun olamayacağını soyledim veteriner bunun yediği yemeklerde yağ olduğunu ve yağın bir sureliğine verilmemesini tavsiye etti . Ben kopeğime her gun salcalı makarna yediriyordum . Şimdi Yumurtalı Un corbası (Yal) veriyorum biraz iyleşir gibi olduğunu gormeye başladım ve kopeğimin fiziki goruntusu tekrar yerine geldi . Bu durumda olan arkadaşlarımı bilgilendirmek amacıyla bu yazıyı yazdım hastalıklı bolgenin resimleri şuan elimde yok Resimlerini cekebilrsem yoruma yazmaya calışacağım .. Kangal turu kopekler beyaz et yemez yerse midesinde parazit oluşumuna sebep olur bence en iyi yemeği un corbası (YAL) ama ben biraz daha gelişmesi icin bu yemeğin icine 2 yumurta kırıyorum . Ve kopeğimi bir yere bağlayıp o yemeği tek seferde bitirmediği takdirde onu acmayacağımı soyluyorum . Dediklerimden anladığınıda duşunuyorum cunku dediğim gibi oluyor yemeği bitiriyor ve onu acmam icin bana ceşitli hareketler yapıyor .