Arkadaşlar yaşım 19 tam anlamıyla kopek sever bi insanım eskiden biraz korkardım ama tamamiyle korkumu yendim amcamın alman kurdu vardı bu yuzden kucuukluğumden beri kopeklere alışkınım ve beagle almak istiyorum ama bu konuda en sık soylenen şey beagleların apartmanda yaşamayamadıkları ve şoyle bi durum var şu anda oturduğumuz lojman bahceli ama burda beslemem imkansız cunku olduğum şehrin havası cok kotu, meraklı olduklarını duymuştum illaki bi yerden zehirli bişi bulur veya calınır o yuzden once universiteye felan bi gitmeyi duşunuyorum ki bu da onume bi 5 yıllık surec koyuyo en azından yani 5 yılım var ama ben istiyorum ki bu 5 yılda kopek bakımının en azından temel kısımlarını oğrenmek en buyuk sorularım şunlar kopek almak icin pet shopa para vermek istemiyorum cunku zaten onlar kurtarılması gereken kopekler yani bir coğu ve eğer travma atlatmışsa ben rehabilite edebileceğimi zannetmiyorum ama yani bi kopeği eğitebileceğimi duşunuyorum cok fazla forum sitesi vb gezdim oncelikle
1) bir kopeği nerden alabiliriz ? (55 gunlukken alınması tavsiye ediliyodu hani ve ben de yavru istediğimden annesinden erken koparılmaması vesaire duşunursek..)
2) Kopeği eğitirken nasıl bi yaklaşım olamalı biliyorum ama kopek nasıl cezalandırılır hic anlayamadığım bi konu (yani sonucta vuramam tokat atamam zaten icim elvermez karşıma alıp da konuşamam)
3)Kopeğin tuvalet eğitimi nasıl olmalıdır?
4) Kopeğe hayır komutu nasıl oğretilir?
şimdilik bu kadar sorularım zaten dediğim gibi 5 yıllık bi surec var daha onumde bu sırada tam anlamıyla oğrenmiş olmak istiyorum. Sonucta bir kopeğe bakmak buyuk sorumluluk ve ben alıp da olmadı be yeaaa diyip atamam gidip de hani kopek cıldırdı diye barınağa vermek de istemem ondan hani hicbi sıkıntı olmamasını istiyorım ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkur ederim inşallah derdimi istediğim gibi acık anlatabilmişimdir