Saksı Kebabı (Lezzet Bombası) Tarifi İcin Malzemeler
500 gr dana kuşbaşı
3 tane bostan patlıcanı
3 tane domates
1 tane orta boy kuru soğan
3 tane sivri biber
1 tane kırmızı biber
1 tatlı kaşığı salca
1 yemek kaşığı margarin
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, pul biber karabiber
Sosu İcin ;
2 tane domates rendesi
1 tatlı kaşığı kekik
1 cay kaşığı pul biber
1 cay kaşığı salca
Uzeri İcin ;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Ceri domates
Saksı Kebabı (Lezzet Bombası) Tarifi Yapılışı
Oncelikle etleri altını yaktığımız duduklu tencereye alıyoruz ve harlı ateşte etleri muhurluyoruz.
Etler biraz suyunu salıp cektikten sonra icine sıvı yağ ve margarin tuz ve bir cay bardağı su ekleyip duduklude etler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Yaklaşık 15 dakika pişen etlere yemeklik doğranmış soğan ve biberleri de ekliyoruz ve kavurup pişirmeye devam ediyoruz.
Daha sonra salcayı ekleyip tekrar kavurmaya devam edip rendelenmiş 3 tane domatesi de ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
Yemeğin suyu azsa 1 cay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz. Benim domateslerim cok sulu olduğu icin ben su eklemedim ama siz ekleyebilirsiniz.
Baharatını ve tuzunu da ekliyoruz.
Diğer taraftan bostan patlıcanları ortadan ikiye bolup iclerini oyuyoruz ve tuzlu suda 15 dakika bekletiyoruz.
Suyunu suzup havlu kağıtla kurutuyoruz kızgın yağda iyice kızartıyoruz.
Patlıcanların icine pişirmiş olduğumuz etlerden doldurup uzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip ceri domatesle susleyip fırın kabına diziyoruz.
Sosu icin rendelenmiş domatesin icine kekik tuz ve pul biber salca ve yarım cay bardağı suyu koyup karıştırıyoruz ve fırın kabına dokuyoruz.
Kaşar peyniri eriyip kızarana kadar 180 derecede ki fırında pişiriyoruz. Saksı kebabımız hazır. Afiyet olsun. 😍
Ozellikle misafirlere gonul rahatlığıyla yapabileceğiniz bir tarif tereddut etmeden denenmesi gereken garanti tarafımız.
Yapacaklara şimdiden Kolay gelsin🤗😇