Merhabalar efendim, sizleri tanıştırmak isterim. Huzurlarınızda: Lezzetinden Catlamış Kurabiye Tarifi eski usul, sadece bir farkı var. Eskiden şeker ve yağ elle cook uzun karıştırılırmış. Ben mikserle cırptım. Orjinal un kurabiyesi tarifidir. Şimdilerde ağızda dağılsın diye nişastalı un kurabiyeleri de yapıyoruz ama bu kurabiyeyi yerken; işte budur dedim. Tarif cok kolay, sadece dikkat edilmesi gereken pufleri var. Tavsiye ederim. Cook guzel oldu.

Malzemeler: 125 gr tereyağı 1 cay bardağı sıvı yağ 1.5 cay bardağı pudra şekeri Aldığı kadar un (ben 600 gr un kullandım ama bu miktar değişebilir azar azar eklemek lazım )
Yapılışı:
Tereyağı eritilir, soğutulur. Sıvı yağ ve pudra şekeriyle beraber mikserle beyaz bir renk alıp kıvamı koyulaşana kadar cırpılır. Azar azar un eklenir. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.

Yuvarlanır, avuc iciyle hafif bastırılır. Uzerlerine fıstık, fındık veya ceviz batırılır.

Onceden ısıtılmış fırında 150 derecede pişirilir. Altı hafif pembeleşene kadar pişmesi yeterli. Fırında uzun sure tutmamak lazım, kurabiyeler sertleşebilir.

Kolay gelsin. Afiyet, bal şeker olsun

Puf Noktası:

Ben tereyağını eritip soğuttuktan sonra dibine coken sıvı kısmını kullanmadım. Yağın icine su karışmazsa kıvamı daha guzel tutar. Şeker ve yağı uzun sure cırpmak da cok onemli. Bir de kurabiyeyi tepsiden almak icin acele etmemek lazım, dağılabilir... Soğusun, dinlensin sonra servis yapılsın